dar ese obligatoriu sa angajeze/contracteze un administrator ? la o adica, este vorba de o proprietate privata, iar proprietarii de apartamente ar trebui sa aibe dreptul de a decide pe ce isi cheltuie veniturile proprii.
Buna ziua,
O asociatia de proprietari ,mica de 20 de ap., este obligatoriu sa angajeze administrator, aceste astributii nu pot fi indeplinite de presedinte, mai putin partea de casier -contabil, pentru care este angajat o persoana.
Cu multumiri.
Asociatia are o suma la fondul de reparatii, s-a restituit doar suma care a fost colectata ptr imbunatatirea sistemului de incalzire, adica schimbarea conductelor .
Buna ziua, va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema:
-asociatia de proprietari a adunat o suma de bani in fondul de reparatii, de-a randul a mai multi ani (2012-2015), planificand niste lucrari mai serioase la sistemul de incalzire al imobilului. Suma adunata s-a depus sub forma unui depozit in banca.
In decursul anilor doua apartamente si-au schimbat proprietarul, fondul de reparatie ramanad in contul asociatiei, nefiind restituit vechiului proprietar. In cursul acestui an s-a incercat demararea unor lucrari, dar din pacate, avand multi proprietari "noi" , nu s-a gasit nici intelegere si nici consens intre proprietari in privinta costurilor si a perioadei de efectuare a lucrarilor.
Avand in vedere ca in banca comisioanele au ajuns sa depaseasca valoarea dobanzii incasate s-a decis, in adunarea gen. restituirea sumelor incasate in fond.
Nu este nici o problema, doar la cele doua apartamente care au schimbat proprietarii. Fondul de reparatii se restituie in intregime noului proprietar, sau doar partea care a depus-o, in urma mutarii, iar diferenta ramasa de la vechiul proprietar ramane fond al asociatiei in continuare ?!? Va rog , o solutie legala. Cu multumiri.
In urma unei furtuni, tiglele de pe acoperisul casei vecinului ( unde nu sta nimeni , casa sta de mai bine de 3 ani nefinalizata) au "zburat"de pe acoperis ,"ciuruind " peretele casei mele si au umlut curtea cu o gramada de tigle sparte. Avand in vedere ca loviturile in perete au "spart" tencuiala , in cateve locuri taind efectif si polistirenul (de 10cm) cu care este izolat casa , a fost nevoie sa chem un mester ptr reparatii. Vecinii , cu toate ca stiu ce s-a intamplat se fac ca "ploua", nici macar nu au trecut sa vada ce s-a intamplat si nici nu s-au oferit sa vina sa stranga tiglele sparte din curtea mea.
Casa mea este asigurata, am si luat legatura cu asiguratorul ptr daune.
Am fost la Primaria din comuna, dar nu au stiut cum sa ma "ajute".
Exista vre-o modalitate prin care sa-l constrang pe vecin sa-si faca lucrarile la acoperisul casei lui , sau la un nou incident sa-l pun sa ma despagubeasca ?!? Mi se pare absud sa ma folosesc de asigurarea mea (cine stie de cate ori se vor mai ivi asemenea ocazii), pentru ca am un vecin nesimtit si iresponsabil. Cu multumiri.
Si eu sunt interesat de aceasta situatie, dar daca se face rambursarea anticipata a creditului, dupa doi ani, tot nu se poate vinde apartamentul dupa ridicarea ipotecii ?!?
D-le "Sarcastic" - am postat pe forum in speranta ca poate au avut si altii probleme asemanatoare si primesc un sfat util , un ajutor. Consider ca nu ironia si sarcasmul ar trebui sa fie reactia la comenturile celor care inteleg situatia si incearca sa dea o mana de ajutor, chiar si daca " se da cu presupusul" .
Hai sa facem ,ca aceste "discutii" sa fie intr-adevar in scopul de a ajuta si nu de a ironiza...
Atunci , urmatoarele articole din Legea 230/2007, actualizata , la ce se refera?!?
"Articolul 11
(1) Proprietarul poate aduce imbunatatiri sau modificari proprietatii sale individuale, cu respectarea prevederilor legale referitoare la autorizarea de catre autoritatea publica locala a modificarilor constructive, fara a pune in pericol integritatea structurala a cladirii sau a altor proprietati individuale.
............................................................................................................................
Articolul 17 Daca proprietarul unui apartament ori spatiu sau oricare alta persoana care actioneaza in numele sau provoaca daune oricarei parti din proprietatea comuna sau unui alt apartament ori spatiu, respectivul proprietar sau respectiva persoana are obligatia sa repare stricaciunile ori sa plateasca cheltuielile pentru lucrarile de reparatii.
Articolul 18
In cazurile in care in cladirile de locuinte unul dintre proprietari sau chiriasi impiedica, cu buna-stiinta si sub orice forma, folosirea normala a cladirii de locuit, creand prejudicii celorlalti proprietari ori chiriasi, dupa caz, proprietarii sau reprezentantul legal al acestora pot solicita instantei sa hotarasca masurile pentru folosirea normala a cladirii, precum si plata daunelor.
In cadrul asociatiei avem un apartament care este debransat de la energia termica de prin 2000, cand cu o simpla cerere la societatea de termoficare s-a obtinut usor debransarea.
De ceva vreme,vecinii direct afectati , cer rebransarea , avand in vedere problemele care le au din aceasta cauza pe coloana de incalzire, inclusiv mucegai.
In apartament nu sta nimeni, ani de zile proprietarul a fost plecat din tara, anul trecut a decedat, iar mostenitorul nici nu vrea sa auda de rebransare.
Acesta vrea sa dea jos si contoarele de apa calda, pe motiv ca nu sta nimeni in apartament (are apartament in alta localitate) si nu are nevoie de apa calda.
Se poate obliga proprietarul(mostenitorul) pentru rebransare, respectiv se poate accepta dorinta acestuia de a renunta la contoarele de apa calda ?