avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Activitate Dima Mihai

Activitate Dima Mihai

Va multumesc!
Am depus o plangere penala la parchet pentru inselaciune.
Am primit citatie pentru declaratie, unde am dat si declaratia.
Doresc sa aflu in ce situatie se afla ancheta desfasurata in urma plangerii penale insa nu mai am numarul plangerii/dosarului precum si numele organului de politie care se ocupa de caz.

Multumesc!
Buna ziua,

Am o problema cu un site ce a publicat poza copilului pe pagina sa de Facebook fara acordul paritilor.

Informatii: Am fost anuntati de o prietena ca poza copilului este publicata pe pagina de Facebook a site-ului. Sotia a verificat aceasta postare si a contactat administratorul site-ului sa stearga poza.
Administratorul nu a facut acest lucru iar sotia l-a informat ca o sa fie contactat de catre un avocet. Dupa al doilea mesaj poza a fost stearsa.

Dovada: avem printscreen cu postarea de pe pagina de Facebook a site-ului.

Va multumesc pentru raspunsuri.
Va multumesc!
Am masina avariata de caderea unei crengi, copacul se afla pe spatiul public sin administrarea primariei Iasi.nImi puteti spune daca dau in judecata primaria pot recupera banii pe care trebuie sa-i platesc pentru repararea masinii?

Infirmatii suplimentare:. De la administrator am informatia ca s-a facut adresa catre primarie pentru toaletarea copacilor din zona.

Va multumesc!
Ca sa clarific: toata problema/situatia este a cumnatului. acum sunt doar mesager.


Mama a intentat process pentru contestare a paternitatii si a declarat ca tatal locuieste in Tulcea, deci citatia pentru process a fost trimisa la adresa data de mama.

El nu a avut alt domicilui decat cel din Piatra Neamt si nic mutatie.

El nu a semnat nici un act sau nu a luat la cunostinta de nici o hotarare judecatoreasca cu privire la acest lucru. Doar a fost pus in fata faptului implinit.

El poate sa faca ceva ca sa redobandeaasca statutul de tata in acte ( process, test ADN,...)
=> Poate să facă contestație împotriva acelei hotărâri date în proces pe motivul că nu a fost legal citat. (am primit raspuns pe privat)
=> la ce judecatorie trebuie depusa contestatia?

Multumesc!
Buna ziua,

Am o problema cu copilul meu in varsta de 7 ani.
Pe scurt:
Mama impreuna cu copilul este in Belgia.
Mama la batut de a ajuns in coma la spital urmand sa treca in grija autoritatilor belgiene.
Mama este la puscharie pentru ceea ce s-a intamplat.

Aceste informatii le-am primit de la cumnatul mamei
Eu si cu mama copilului am fos in concubinaj.
Tin s maentionez ca am fost trecut pe primul certificat de nastere al copilului, apoi mama m-a sters de pe certificat.

Copilul este inregistrat la Evidenta populatiei in Tulcea si eu locuiesc in Piatra Neamt.


Nu am mai multe detalii momentan incer sa aflu numele spitalului, diagnostic si ceva informatii legate de anchetarea mamei.

Ce pot face pentru a putea sa-mi iau copilul acasa, sa obtin tutela si mama sa aiba doar drept de vizita sub supraveghere.


Multumesc mult!
Locul de munca este la calculator si ma intereseaza daca este specificat in lege care este repaosul pe care angajatul trebuie sa-l aiba daca lucreaza in acest mediu.


Va rog, daca se poate, sa ma ajutati cu o lege ce descrie problema de mai sus sau cu un raspuns. Multumesc !!!
Patronul a zis ca va face o marire salariala doar la muncitori iar la personalul TESA nu vrea sa faca nici o marire salariala si din aceasta cauza nu s-au terminat inca negocierile. Ele au pornit conform legii dar nu s-au finalizat inca.

M-ar interesa ce valoare au contraventiile ce se pot da la firma daca contractul colectiv de munca nu se semneaza dupa perioada aia de 60 de zile de la expirarea CCM si daca se poate lua masuri in conditiile acestea . Ddeoarece patronul nu are de gand sa se grabeasca cu negocierile si el spune ca are timp sa astepte.
Contractul colectiv de munca a expirat pe 1.10.2009 si ma intereseaza care este perioada maxima pe care se pot intinde negocierile pana in momentul in care societatea poate fi sanctionata pt neincheierea unui nou contract colectiv de munca, si ce valoare are contraventia. Multumesc !!!