se poate introduce contestatie in anulare impotriva unei hotarari definitive când împotriva unei persoane s-au pronunţat două hotărâri definitive pentru aceeaşi faptă. conform art.386,alin1,lit d CCP in urmatoarea speta :
am fost condamnat printr-o hotarare definitiva la 2 ani cu suspendare pentru complicitate la evaziune fiscala si fals .
pe rolul tribunalului in acest moment se afla o plingere impotriva porcurorului de scoatere de sub urmarire penala pentru aceleasi fapte in care am fost sanctionat administrativ .
in urma obtinerii unei hotarari favorabile in ceea de a doua situatie sau de respingere de catre judecator a plingerii ma regasesc in aceasta situatie de a putea solicita contestatie in anulare .
am fost solicitat de o cunostinta pentru a transcrie din notele de intrare receptie a marfii pe facturi fiscale : furnizorul , beneficiarul , data , numarul facturii , denumirea marfurilor , cantitatea si preturile , unitare , tva-ul si pretul total .
nu am semnat acele facturi . firmele aveau o vechime de 6 si 4 ani le-am verificat pe internet ca masura de siguranta pentru a nu face vre-o ilegalitate , dar am fost chemat la politie si acuzat de complicitate la evaziune fiscala pentru faptul ca am scris acele facturi .am considerat ca raspunderea pentru continutul acelei facturi revine conform legii contabilitatii administratorului societatii .mentionez ca sunt trimis in judecata pentru aceasta fapta . Va solicit ajutor pentru a scapa de aceasta acuzatie . va multumesc .
am scris cateva facturi unui administrator de firma pentru ca nu stia sa le completeze la rubricile ce privesc calculele , acesta nu si-a pus actele la punct , a fost ridicat de politia economica , el a declarat ca eu le-am scris , eu am recunoscut si sunt acuzat de complicitate la evaziune fiscala .
nu am primit bani pentru acest lucru .
ce ma sfatuiti ?
buna ziua
tatal meu a savirsit infractiunile prevazute de oug 195/2002 la art.85 ,alin 3
Tractarea unei remorci neînmatriculate sau neînregistrate ............... se pedepseste cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda.
si art.86 , alin 2
Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de catre o persoana al carei permis de conducere este necorespunzator categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv ..............se pedepseste cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda.
Fapta s-a petrecut in mai 2010 si pina in prezent dosarul nu a fost trimis in instanta de parchet .
a fost audiat martorul prezent atunci in masina si i-a mai fost luata tatalui meu o declaratie de organul de cercetare penala in luna august 2010 .
Am reusit sa îi obtin drept de circulatie in lunile iunie si iulie dar in august s-a schimbat procurorul de caz care nu i-a mai dat drept de circulatie .
Problema mea este ca dosarul nu este trimis de procurori catre instanta . Cum pot urgenta acest lucru ?
nu .Drepturile prevazute de prezenta ordonanta de urgenta nu pot fi urmarite silit decât în vederea recuperarii, conform legii, a sumelor încasate necuvenit cu acest titlu.Art. 15 OUG 148/2005
concediul pentru cresterea copilului se ia in calcul , ca vechime in munca la stabilirea sporului de vechime in munca .
in conditiile in care legile salarizarii invoca perioade lucrate
vechimea in munca este conform codului muncii in functie de munca prestata
chiar eu l-am sesizat sa faca o cerere pentru spor de vechime , pe care a facut-o a primit dispozitia de majorare a sv iar dupa o luna s-a trezit ca vrea si retroactiv pe un an in urma .
IN SITUATIA DE FATA EU REPREZINT ANGAJATORUL- RESURSE UMANE .
PROBLEMA ESTE CA SALARIATUL AVEA DREPTUL DE 1 AN LA UN ALT PROCENT DE SPOR DE VECHIME .
LEGISLATIE NU ESTE FOARTE EXPLICITA CU ACORDAREA ACESTUI SPOR , IN SPETA O.G.6/2007 SPUNE CA SE PLATESTE CU INCEPERE DE INTAI A LUNII URMATOARE IAR H.G. 281/1993ADUCE IN DISCUTIE URMATORUL TEXT ,, conducerea unitatii poate aproba luarea in considerare pentru acordarea sporurilor de vechime in munca a perioadelor lucrate in alte sectoare decit cele bugetare, daca vechimea respectiva se apreciaza ca este utila realizarii sarcinilor si atributiilor ce-i revin,, CONDUCEREA UNITATII POATE APROBA DECI IMPLICIT NU TREBUIE SA EXISTE O SOLICITARE SI DIN PARTEA SALARIATULUI .
DACA INVOC CODUL MUNCII ART.41 ACESTA PREVEDE CA CONTRACTUL DE MUNCA POATE FI MODIFICAT NUMAI PRIN ACORDUL PARTILOR IN CEEA CE PRIVESTE SALARIUL .
MULTAM DE SPRIJIN
VREAU SA STIU DACA SPORUL DE VECHIME IN MUNCA SE ACORDA LA CEREREA SALARIATULUI LA DATA INDEPLINIRII CONDITIILOR DE VECHIME IN MUNCA SAU SE ACORDA DE DREPT DE INSTITUTIE LA DATA INDEPLINITII CONDITIILOR DE VECHIME IN MUNCA .
Sporul de vechime in munca se acorda retroactiv pentru perioada in care salariatul indeplinea conditiile de vechime in munca pentru a beneficia de acest drept dar nu a depus cerere la angajator pentru acordarea acestuia .