avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 805 soluții astăzi
Forum Activitate luciansm

Activitate luciansm

Discuție acordare somaj!
Buna ziua,

O perosoana a carei contract de munca inceteaza conform art. 65 lit. (1) din Codul Muncii si mai are un contract de munca la un alt angajator, loc de munca care nu e trecut in cartea de munca mai poate beneficia de indemnizatie de somaj sau trebuie ca si de la al doilea angajator o decizie de incetare a contractului de munca conform aceluiasi articol specificat mai sus pentru a putea beneficia de indemnizatie de somaj?

Va multumesc !
Buna ziua,

Vreau sa va intreb daca mai pot beneficia de somaj in conditiile in care in perioada 6 mai 2009-13 iunie 2010 am fost in somaj, iar incepand din data de 14 iunie 2010 m-am angajat cu contract de munca si am lucrat pana pe 10 sept. 2010 cand a fost desfiintat postul ocupat de mine conf. art.73 din CM si art. 74 alin (2) din CCMUN pe anii 2007-2010. Deci, am fost trimis in somaj, mai pot beneficia de indemnizatie de somaj?
Sunt in somaj, si as vrea sa stiu daca pot colabora cu o firma de curierat ce se ocupa cu distribuirea pliantelor in cutiile postale pe baza de contract de colaborare,nu contract de munca, ce trebuie sa fac, sa nu pierd somajul?
As vrea sa stiu daca am realizari pe luna, pana la ce suma am dreptul si la somaj si la venituri suplimentare? Veniturile obtinute in urma prestarii acestei activitati sunt foarte mici!!!Afecteaza in vreun fel indemnizatia de somaj?
Am vreo obligatie sa comunic la somaj contractul de colaborare?

Va rog sa ma lamuriti ce drepturi am pe langa somaj, sa mai pot realiza venituri suplimentare.
Va multumesc !!!
Sunt in somaj, si as vrea sa stiu daca pot colabora cu o firma de curierat ce se ocupa cu distribuirea pliantelor in cutiile postale pe baza de contract de colaborare,nu contract de munca, ce trebuie sa fac, sa nu pierd somajul?
As vrea sa stiu daca am realizari pe luna, pana la ce suma am dreptul si la somaj si la venituri suplimentare? Veniturile obtinute in urma prestarii acestei activitati sunt foarte mici!!!Afecteaza in vreun fel indemnizatia de somaj?
Am vreo obligatie sa comunic la somaj contractul de colaborare?

Va rog sa ma lamuriti ce drepturi am pe langa somaj, sa mai pot realiza venituri suplimentare.
Va multumesc !!!
Ce parere aveti despre contractele de colaborare de prestari servicii ocazionale (distributia de materiale publicitare in cutiile postale), inchaiate intre o persoana juridica si o persoana fizica ce beneficiaza de ajutor de somaj? Situatia juridica dintre cele doua parti este reglementata de Codul civil si nu de legislatia muncii? Care este obligativitatea partilor referitoare la impozitul datorat statului?