Buna ziua,
Drumul din fata blocului in care locuiesc este drum privat, acel drum deserveste locatarii altor 2 blocuri.Vrem sa reparam drumul ,va rog sa-mi spuneti daca trebuie sa contribuie financiar si locatarii celor 2 blocuri,si daca trebuie sa fie de acord toti locatari blocului sa contribuie financiar.Sunt doi proprietari care nu vor sa participe financiar,ii putem obliga?Exista lege?
Multumesc.
Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti daca intr-un apartament este posibil sa aiba sediul doua firme,fara a desfasuta activitate in acel apartament.Mentionez ca apartamentul are o suprafata de 38 mp.
Multumesc
Buna ziua,
In urma finalizarii unei constructii (casa) am depus de la Primaria actele necesare pentru incheiere executie a lucrarii.Pentru eliberare act de finalizare constructie Primaria ma obliga sa cedau drumul care l-am cumparat si imi apare in extrasul CF.Sunt de acord sa cedau drumul, dar as vrea sa stiu daca este legal si care este procedura (este suficient o declaratie la notar sau trebuie si altceca).
Multumesc.
Mentionez ca in iulie 2010 mi-am schimbat domiciliu din Bucuresti in Cluj.Impozitul pe masina l-am platit pe anul 2010/2011/2012/2013/2014 in Bucuresti.In oct 2014 am mutat dosarul masini in Cluj,acu cica sunt obligata sa platesc impozitul pe anii 2010-2014 si la Cluj.
Multumesc
Buna ziua,
In anul 2010 mi-am schimbat domiciliul dintr-o localitate in alta.In acel moment n-am stiut ca in termen de 30 zile am obligatia sa mut dosarul masini la Primaria din localitatea unde am domiciliu.Anul trecut afland acest aspect am inceput demersurile de mutare a dosarului,lucru care s-a si intamplat numai ca,in acel moment m-a obligat sa platesc impozitul la zi (era doar anul 2014).Am intrebat un functionar ce se intampla daca nu am mutat dosarul,raspunsul a fost ca,nu ma poate obliga sa platesc la ambele Primarii conform CODULUI FISCAL.Azi m-am dus sa-mi platesc impozitul aferent anului 2015 si surpriza.......cica trebuie sa platesc si pe anii anteriori.Va rog sa-mi spuneti daca asa este (daca trebuie sa platesc retro) si ce am de facut in acest caz.
Multumesc
Buna ziua,
In data de 31.07.2014 un vecin mi-a lovit masina intentionat pe ambele parti(masina mea era parcata in fata blocului)am solicitat trimiterea unui echipaj de politie,au venit n-au facut nimica mi-au spus sa merg la Politie sa depun plangere.Mentionez ca am camera de supraveghere,le-am pus filmarea la dispozitie si am si un martor care de fapt el m-a anuntat ca cineva mi-a lovit masina.Am depus plangere la Politie,mi-au spus sa stept sa-mi de-a procesul-verbal sa-mi pot duce masina la reparat.Am luat legatura cu Societatea unde am asigurarea casco dar imi liseste procesul-verbal.Am dat nenemarate tel...pt a obtine acel proces-verbal,in data de 14.08.2014 mi s-a comunicat ca vecinul care mi-a lovit masina inca nu s-a prezentat la politie sa declare accidentul dar mi-a promis ca o sa se deplasese un echipaj la domiciliul lui,fapt care s-a petrecut in data de 18.08.2014.Vineri 22.08.2014 inca nu aveam nici un act din partea politiei,am dat telefon l-am implorat pe politistul care se ocupa de caz sa-mi dea tele ca trece timpul si nu mai pot sa-mi repar masin.Duminica 24.08.2014 mi-a fost inmanat procesul verbal,copie dupa carta de identitate,fara copie talon masina (deci inca nu am toate actele si mai am la dispozitie 4 zile sa-mi duc masina la reparat)Dar cireasa de pe tort este:procesul-verbal fost incheiat in data de 19.08.2014 si i s-a dat un avertisment,dar dupa cate stiu eu daca nu s-a prezentata in 24 ore sa declare accidentul trebuia sa i se suspende permisul.Am uitat sa mentionez in acel proces-verbal scrie ca imi da asigurarea pt a-mi repara masina.Va gog frumos saomi spuneti daca politia a procedat corect si daca eu pot sa-mi repar masina pe asiguraea casco a mea daca acea pers. e de acord sa-mi dea asigurarea lui.
Va multumesc!
Buna ziua,
Va rog sa-mi da-ti un sfat cum trebuie sa procedam din punct de vedere legal.Drumul din fata blocului este proprietate privata a tuturor proprietarilor din acel bloc(nu l-am cedat primariei).Vrem sa facem parcari pt proprietarii din blocul nostru.Daca au dreptul la aceste parcari si persoanele care detin garaj?Care nu au masina?Cine stabileste taxa,ce suma,unde sa achitam?
Multumesc!