avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Activitate cartala

Activitate cartala

Buna ziua,
Si a recuperat cineva taxa sau parte din taxa de la enel?? Ma refer la taxa pentru bransament/spor de putere.
Multumesc!
Mi au respins cererea prin hotarare judecatoreasca cu drept de apel in 30 de zile de la data cominicarii,
Motivul respi gerii a fost ca cererea a fost formulata impotrivaunei persoane fara calitate procesuala( in loc de tf navodari s a trecut ipj navodari)
Multumesc!

SCA IONESCU & NOVAC a scris:

Când spuneți ca s-a anulat - trebuie puțin detaliat. S-a anulat plangere în procedura administrativă sau s-a respins plângerea prin hotărâre judecătorească? Soluțiile sunt diferite.

Buna ziua,
s a depus o plangere contraventionala (amenda nepurtare masca), in cerere s a strecurat o eroare in loc de politia transporturi Navodari s a scris IPJ Navodari, am primit respingere la cerere pe motiv ca nu am depus cererea impotriva cui trebuia( ca sa fiu sincer asa mi a fost dat modelul de tipizat de la judecatorie, deja completat cu ipj Navodari dar stiu ca nu pot da vina pe ei, este vina mea ca nu am citit), am inteles ca se pate depune o solicitare pentru repunere in termen/contencios administrativ...ma depaseste situatia, ma poate ajuta cineva cu un model de cerere sau cu un sfat?
Multumesc!
Buna ziua,
M apoate ajuta cineva cu o nelamurire si anume: de la 01.11.2023 s a modificat brutul pentru cei care lucreaza in constructii, si am inteles ca angajatul cu salariu minim brut va avea de castigat cam 100 de lei , dar tot aud discutii prin birou ca cei care au mai mare incadrarea brutului fata de brutul de la 01.11.2023 vor lua mai putin , ca vom plati noi ca si angajati contributiile impuse, adica eu daca am 5080 brut voi lua net mai putin fata de cat am incasat in luna octmbrie, este adevarat?
MULTUMESC!
Buna ziua,
Am cerut de la enel aviz de spor de putere pentru a trece de la monofazat la trifazat, sunt clien persoana fizica, am primit avizul tehnic de racordare de la ei. Am inteles ca se poate recupera o parte din taxele achitate pentru bransament. Care ar fi procedura de recuperare? Ce trebuie sa fac?
Multumesc!
Hala este deja construita si intabulata ca si : hala-parter(garaj auto), eu acum urmeaza sa fac un contract de comodat intre societate si persoana fizica. Apoi sa merg la RAR si primarie pentru acor de functionare(desi am senzatia ca incercand sa le faci legal si corect esti impiedicat peste tot).
Referitor la aviz isu mi au comunicat telefonic ca pentru suprafetele mai mici de 200 mp nu se elibereaza aviz, de la mediu nu este nevoie de autorizatie decat daca intra si tinichigerie( personal am fost la mediu si m am informat), la mine nu este cazul de tinichigerie.
Deci nu stiu ce sa mai inteleg...
Multumesc oricum pentru raspuns!
Buna ziua,
Intentionez sa deschid o vulcanizare auto, terenul pe care il detin este inconjurat de case, cu mentionea ca hala este amplasata fata de toate casele din jur la mai mult de 20 de m de fiecare. Am citit ca ar fi nevoie si de acordul vecinilor pentru a putea functiona, ma poate ajuta cineva cu cateva informatii clare? este nevoie de asa ceva?
Multumesc!
Buna ziua,
Ma poate ajuta cine cu o indrumare privitor la solicitarea unui spor de putere, pot oferi mai multe detalii in privat.
Multumesc!
Multumesc pentru raspuns!citisem ca se modifica regulementul de urbanism si ca se poate si de aici intrebarea..........
Buna ziua, se poate construi in mediul rural un garaj sau o hala de 100mp, structura metalica , fara a fi nevoie de autorizatie doar cu o notificare catre primarie?
Multumesc