Martonze a scris:
Cazurile descrise se muleaza perfect pe tulburarea de personalitate Borderline si persoanele care manifesta acest sindrom mai inainte distrug pe cei din preajma lor, apoi pe ei insisi-sunt predispusi spre suicid.
Trebuie sa parasiti urgent un asemenea individ, inainte ca intr-o criza sa confunde propriul gat cu gatul dumneavoastra.
De ce aproape un diagnostic (apropos, sunteti doctor?) cand toata lumea uita de amenintarea cu divortul in cazul in care nu doresti o consiliere psiho...pentru cupluri. Parerea mea...
Ati incercat sa puneti punctul pe I si sa amenintati ca il parasiti sau chiar sa o faceti si sa ii propuneti ca rezolvare a problemei cautarea unei solutii la un psiholog?
Sindromul Borderline este unul complex si va spun din proprie experienta ca si un psihiatru/psiholog se poate insela. Ex. - eu, varsta de 14 ani, parintii mei speriati ca joc la jocuri de noroc...dus la un psihiatru (matur, cu experienta, conducea un spital), care dupa nici 5 minute m-a diagnosticat cu sindromul respectiv. Curios cum de viata mea decurge totusi excelent (din toate punctele de vedere) fara incidente de acel gen (violenta, nervozitate, distorsionare a realitatii, etc.). Si sa nu uit, in cele 5 minute de discutie, a vorbit 99% din timp doar "expertul" nu si pacientul (adica eu). Inca sunt curios la varsta de acum cum de a ajuns la diagnosticul respectiv :)
Eu cred ca trebuie sa fortati nota un pic si sa apelati si la un tip de santaj, exact ca in cazul minciunilor albe..daca intelegeti ce vreau sa spun. Doar ati spus ca aveti lucruri in comun si nu numai si ca va este teama de un partaj, etc...
Oricum, incercati sa strangeti dovezi = inregistrare convorbiri telefonice mai dure, camera filmat mascata in casa, martori, etc. Toate acestea pot fi acceptate in cazul unui proces intentat pt. violenta domestica, etc., fapt care ati fi uimita cat de mult ar putea sa-l schimbe pe sotul Dvs., asta in cazul in care nu e intr-adevar dus cu pluta cum spunea utilizatorul Martonze si nu inghite amenintarea cu procesul.
Pana la urma, aveti o relatie de lunga durata din cate inteleg. Probabil ca inca exista o legatura emotionala. N-ar fi pacat sa dati cu bata-n balta inainte de a testa si alte solutii?
Succes.