avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Activitate Laurentia M

Activitate Laurentia M

Buna seara!
Daca am lucrat in strainatate legal, cu contract de munca pe termen determinat(mai exact 8 luni in Elvetia)si imediat dupa aceasata perioada am ramas insarcinata si am venit in tara, voi avea dreptul la indemnizatia pentru copil?
Se considera cele 8 luni vechime in munca?Pe baza carui document trebuie sa atest in Romania acest lucru?E suficient contractul de munca?
Astept cu nerabdare un raspuns!
Va multumesc anticipat!
Buna ziua! Am o mare nelamurire.Fratelui meu i s-a incheiat un contract pe perioada determinata de 1 luna.Dupa 2 saptamani a fost trimis acasa pe motiva ca a aparut o alta firma concurenta pe piata ,mai multi angajati au fost dati acasa. Problema este urmatoarea: fratele meu este in somaj,dupa absolvirea facultatii...am trimis un mail firmei (dupa inca 2 sapt,pentru ca munca s-a desfasurat in strainatate iar persoana cu actele era plecata cu firma)prin care i-am solicitat sa-mi trimita decizia de incetare a contractului cu art. 56 lit j.Mi-a spus ca nu poate face lucrul acesta pentru ca ar insemna ca firma sa-i plateasca 2 sapt pe care el nu le-a lucrat, ca o sa incheie cu art. 56 b. I-am spus ca fratele meu risca sa-si piarda somajul in aceasta situatie si sa se gaseasca o solutie de rezolvare a acestei probleme pe cale amiabila. Fratele meu nu a semnat nici o hartie la iesirea din firma.Va rog sa-mi spuneti cu ce articol se mai poate incheia un astfel de contract,fara ca el sa-si piarda somajul dar nici firma sa nu sufere?Nu vreau sa se ajunga la vre-un conflict.
Astept un raspuns cat mai urgent!!!
Va multumesc!
Buna seara!Se mai poate face intrerupere de somaj ? O sa lucrez in strainatate,pe o perioada determinata, la persoana fizica ,cu contract de munca. De ce acte ar fi nevoie?Persoana respectiva nu intelege romaneste de aceea nu ma bazez pe "instiintare"..Ar fi suficient sa duc o copie a contractului de munca la AJOFM ?Astept raspuns urgent.
Va multumesc!
Buna ziua!
O persoana si-a depus actele de somaj pe 24.11.2009, cu o zi inainte de a se angaja pe perioada nedeterminata. Dupa aproximativ 9 saptamani urmeaza sa se desfiinteze postul. Are carnet de evidenta, ce trebuia semnat pe 08.12.Ce se va intampla in aceasta situatie...isi va pierde somajul? Ce este de facut? Nu a luat niciodata somajul pana in prezent(pe 8.12. trebuia pusa stampila pe carnet dar, nu a facut lucrul acesta) si nu a fost angajat prin cei de la AJOFM.
Va multumim!
Beneficiez de somaj in urma terminarii facultatii. Momentan mi-am gasit un loc de munca in strainatate pentru 2 saptamani. Tot cu aceeasi firma o sa mai plec si in ianuarie pentru ~1luna. Cum ma sfatuiti sa fac intreruperea de somaj?Se poate de 2 ori?Exista posibilitatea pierderii somajului in aceasta situatie? Firma mi-a completat acea "Instiintare privind incadrarea in munca" doar pentru prima periada de 2 saptamani. Mai trebuie sa depun si alte acte la fortele de munca in afara de acea instiintare? Va multumesc!
Ce se intampla daca ai lucrat la o firma,s-au facut restructurari si ti-ai pierdut postul....mai ai dreptul la somaj atat timp cat esti administrator la o alta firma ce este declarata pe zero(fara activitate) si de la care nu obti deci nici un profit?Firma inca mai are datorii la stat, nu foarte mari....dar mai are. Va multumesc!