avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 874 soluții astăzi
Forum Activitate schmied

Activitate schmied

Executorul spune că nu poate cu poliţia, că n-are rost, că "ăia" oricum nu-şi fac treaba... Până acum au fost 3 licitaţii, la niciuna nu s-a prezentat.

Chiar credeţi că dacă fac o plângere la camera executorilor acesta ar începe să-şi facă treaba?

Am o problemă: debitorul, numit şi custode al bunului mobil, nu se prezintă la licitaţie cu bunul, astfel că acesta nu poate fi vândut.

Se scuză, invocând diverse motive.

Ce se poate face într-un astfel de caz? (Executorul spune că nu poate face nimic)
Răspuns la discuția Plantele \"Vesele\"
Niciodată nu vor putea fi interzise aceste droguri sintetice... singura modalitate ar fi să legalizeze o substanță mai puțin nocivă și mult mai râvnită (și nu datorită faptului că provoacă dependență, din contra), vorbesc aici de cannabis.

Discuțiile de pe acest forum arată cât de nepregătită e România când vine vorba de așa ceva, lipsa de informații și de centre de informare. Singurul organ de stat care are legătură cu drogurile și chiar își face treaba e DIICOT, dar din păcate aceste dorguri legale nu intră sub incidența niciunei legi, iar dacă s-ar încerca interzicerea anumitor substanțe, ne-am trezi cu altele chimia fiind infinită.

Trebuie într-un final, puse în balanță lucrurile: avantaje - dezavantaje, dacă s-ar legaliza cannabisul nimeni nu s-ar mai atinge de cele legale... Aceste droguri legale există și în SUA (K2) și în MB și peste tot e o problemă cu ele... dacă aveți altă rezolvare să-mi dați reply, sunt f curios
Am nevoie de ceva aprobare specială pentru a importa cauciucuri second-hand?

Au un regim special? Dacă știți ceva despre asta vă rog să mă ajutați. Știu că există HG nr. 170/2004 privind gestionarea anvelopelor uzate, dar nu mă ajută din punct de vedere a trecerii peste frontieră sau taxele care trebuie plătite, aprobările de care am nevoie etc.

Vă mulțumesc
Încercați să clarificați puțin problema, să descrieți situația în așa fel încât să se înțeleagă starea, atunci vă putem ajuta...
Eu cred că dacă reuşeşti să iei legătura cu un ziar online şi să discuţi cu ei om la om, poţi să-i ceri să scoată articolele, nu trebuie neapărat să dai în judecată. Până la urmă toţi oameni suntem, ne putem înţelege....
Pe lângă micile bătălii în cuvinte purtate de ”ante-postatorii” mei, eu v-aș recomanda să luați legătura PRIN TELEFON! (atenție, mailurile pot ajunge în spam sau să nu fie citite) cu acele site-uri și ziare online și pur și simplu le cereți să șteargă acele articole explicându-le ce s-a întâmplat.

Asta e peste tot în media, scriu despre un caz dar nu o urmăresc până la capăt fără să se gândească la oamenii despre care scriu, regurgitând cele auzite cu un limbaj adesea subiectiv, părtinitor.

Observ și eu neprofesionalitatea multor site-uri din România, de care dai la un simplu search în google și găsești articole de acum 3 4 ani care deja nu reprezintă interes sau conțin informații vechi și te încurcă la căutări. Asta poate și pt că aceste articole conțin niște cuvinte care pot atrage oameni pe site de unde mai mulți bani pt proprietarul site-ului acesta având mai mulți vizitatori.

Evident... sunt cu totul de acord, să se respecte legea în primul rând, eu vorbeam despre o situație în care polițistul este de rea credință
Evident că trebuie să vorbiți respectuos cu el și doar în măsura în care considerați că e de rea credință să-i solicitați și dvs. aceste informații...
[EDITAT]

Nu vă fie frică să contestați amenzi, indiferent de ce sumă vorbim, mai ales dacă știți că aveți dreptate, de obicei în instanță (pt motive ”europene”... cred!) câștigă cetățeanul:)
Sigur că se poate... este vorba de ceea ce se numește "lucrum cessans", deci aveți dreptul de a fi despăgubit pentru câștigul sau beneficiul legitim nerealizat, întrebarea este: În ce măsură?

E posibil să primiți despăgubiri pentru zilele lucrătoare ce întră în cele 45 de zile în concret dacă puteți să probați prin intermediul unor bonuri suma pe care o câștigați de regulă în același timp și câte zile lucrați de obicei din 45. Am întâlnit și cazuri în care se cereau despăgubiri pt zilele cât a staționat mașina, desigur în funcție de prețul pe oră prevăzut pt staționare, dar aceste cazuri se acceptă greu, dânsul nu a primit acești bani. Cred că ar fi bine să mergeți după salarul mediu brut pe economie sau o altă asemenea ”măsură”.

Cea mai bună soluție după părerea mea este chemarea la arbitraj, este o soluție mult mai rapidă, fără prea multe posibilități de a tergiversa mersul lucrurilor și de a amâna despăgubirea dvs. Judecata ar putea dura foarte mult. (desigur depinde și de partea responsabilă)