Intradevar , e vorba de art 6 (5) din Legea 329/2009 coraborat cu art 97, lit.c)si art.99 alin (!),lit b din Legea 188/1999.
Din pacate, asa cum credeam, nimic....
va multumesc pentru raspuns
buna seara,
Sunt un fost functionar public, disponibilizat in baza Legii 329/2009 privind reorganizarea unor autoritati si institutii publice.
Am o intrebare, am dreptul la o compensatie, echivalentul unui salariu? cum se precizeaza in Contractul Colectiv de Munca Unic la Nivel naional pe anii 2007-2010? ART.78. - (1) La incetarea contractului individual de munca din motive ce nu tin de persoana salariatului, angajatorii vor acorda acestuia o compensatie de cel putin un salariul lunar, in afara drepturilor cuvenite la zi.
(2) Prevederile alin. 1 sunt aplicabile atunci cand incetarea contractului individual de munca a intervenit ca urmare unor motive ce nu tin de persoana salariatului.
Daca am dreptul trebuie sa fac eu cerere sau mi se acorda din oficiu. Nu sunt in clar daca am fost functionar public , ma incadrez in prevederile articolului mentionat mai sus?
mii de multumiri anticipate
buna ziua,
sunt casatorita de 7 ani,am cumparat impreuna cu sotul o casa, cu un teren de 500mp , avem cota de 1/2 fiecare. Nu avem copii impreuna insa fiecare are cate un copil din casatoria anterioara. In cazul decesului meu, copilul meu ce parte are dreptul sa primeasca mostenire.
va multumesc
Nu am inteles al cui era imobilului, doar al lui dan? (bunicul copilului)?
nu pot descrie totul in detaliu, ar ocupa pre mult timp, vreau doar sa va spun ca termenul dat de ITM in urma controlului a fost 30sept 2008. am sesizat din nou ITM-ul ca nu s-a respectat termenul , si nici atunci nu s-a luat nici o masura, a trecut 1 an si 3 luni, chiar nu are ITM nici o putere? atunci pt ce mai face controale? Patronul insusi recunoaste ca nu aplatit salariile, ce e de facut? Chiar as fi curioasa de ce mai exista ITM? corp control? deci ramai la bunul plac al patronului si apoi la justitie toata lumea, cand era mult mai simplu sa nu se ajunga pana acolo. oricum organele statului sunt cam degeaba.....
multi patroni ai unor firme de constructii, datorita timpului nefavorabil si-au restrans activitatea sau au intrerupt-o. pana aici e corect.
insa toti muncitorii care beneficiaza de somaj conform legii muncesc in continuare la aceleasi lucrari, la acelasi patron, la negru.=evaziune fiscala,
nimeni nu ia nici o masura, ce face ITM?, sta in concediu fara plata 4 zile sa faca economie la buget dar in celelalte 16 zile lucratoare nu ii vede pe acesti muncitori de pe santiere? lucreaza fara jena in vazul tuturor, valaroa obligatiilor fata de stat cred ca e mai mare decat economia care se face prin reducerea timpului de munca la bugetari.
cinste celor de la ITM Bucuresti, la ITM Caras Severin nu se rezolva nici o problema, chemati parte in proces , nu au avut bunul simt sa se prezinte nici macar o data sau sa aduca o intampinare. de un an de zile am deschis proces tocmai datorita faptului ca nu am primit salariul 6 luni. a fost desfacut contractul abuziv, cu o data anterioara, modificate, dupa luni de zile declaratiile lunare ce se depun la CAS, ITM-ul a inregistrat tardiv acte. si multe acltele, si noi in loc sa fim sprijiniti de ITM suntem dati la o parte, cum se explica faptul ca dupa ce mai multi angajati, depun plangeri, se intocmeste un proces verbal, se dispune plata restantelor dar nu se da nici o amenda administratorului. deci unda verde expoatati incontinuare salariatii, legea e de partea celor cu bani
imi pare rau ca te dezamagesc, dar cu procesul verbal de la ITM prin care este somat patronul sa imi achite drepturile restante, am deschis acum un an proces. se tergiverseaza, daca nu iti pui avocat este rezultat 0. Nu i s-a aplicat nici o amenda patronului, am facut dovada cu statele de plata, am dus absolut toate actele, puterea este in mana celor cu bani, justitia inclina balanta in favoarea lor. Rabdare multa si succes