avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 846 soluții astăzi
Forum Activitate angel36

Activitate angel36

Discuție ajutor, va rog
Am inaintat actele de divort,am un loc de munca si m-am mutat cu chirie impreuna cu cei 2 copii.Probleme e ca pe cea mica a luat-o tatal ei din 12 august si ue nu mai stiu nimic de ea, nici la tel nu o da.Procesul va incepe oe 24 noiembrie si fata ar trebui in sept. sa inceapa scoala , clasa 1.El ma ameninta ca o va duce departe, poate chiar in Spania unde are un frate tot asa cu o fetita luata din tara legal, dar mama ei nu a mai vazut-o.Mentionez ca el nu lucreaza demulti ani.
Va rog din suflet ajutati-ma ,ce sa fac?Care sunt procedurile legale ?Sa pot lua copilul sa o duc la scoala. Si lasam instanta sa dea o hotarire definitiva .MULTUMESC ANTICIPAT.
Răspuns la discuția Divort
Am mare nevoie de sfaturile dv.Am sa va aduc la cunostiinta ultimile noutati..Am reusit sa depun actele de divort , sa-mi gasesc un loc de munca si m-am mutat cu chirie intr-o garsoniera. Insa nu am reusit sa tin si copii linga mine.Baiatul e la mama mea in vacanta si fata m-ia luat-o sotul.M-a urmari de la serviciu pina acasa.Si din data de12 august eu nu mai stiu de copil nimic,nici la telefon nu mi-o da.Stiu ca si ea sufera foarte mult.Ce cale legala se poate aplica? Sa pot sa o iau, mai ales ca in septembrie intra in clasa 1 si prima infatisare la tribunal e pe 24 noiembrie.Mentionez ca tatal e violent si nu mai are loc de munca de vreo 7 ani.Va rog din suftet raspunde-ti.
Răspuns la discuția Divort
locuinta este cumparate de noi 2,(cu banii de concediu de crestere si ingrijire copil de 2 ani .
Domnule roxanel cind inaintezi actele de divort celalalt trebuie sa inteleaga ca nu se mai poate si sa se comporte ca atare, nu sa vina acasa de la amanta si sa-mi rupa hainele de pe mine(in fata copiilor ) pt ca vreau sa divortez.Eu anul trecut mi-am gasit de lucru, nu am fost decat o tura, a facut ca toate cele; ca sunt o mama iresponsabila si ca plec nebuna de acasa (asta in contextul in care eu cumpar mincare pe caiet ,datorie).Cand trebuie sa justific orice banut si de ce am intarziat la magazin 5-10 min. cu cine am vorbit si ce a spus persoana respectiva.Eu cred ca ei considera ca si-au luat sclav, si mai cred ca nu sunt sanatosi la cap. treziti-va sunt astfel de oameni si traiesc in Ro , uitati-va la stirile de la ora 17.Nu ma victimizez, nu mai pot si vreau sa scap, si da divortul nu e un cap de tara, dar nu toata lumea intelege.El se tine dupa noi si promite mereu ca se schimba,a mers pina acolo unde ma amenintat ca se sinucide,ca da foc casei etc.numai sa ma intorc si cind ma intorc................................. aceleasi jigniri
Discuție Divort
Buna ziua.Am 37 de ani, am locuit cu prietenul meu din 1997 si pina in 2003, cind s-a nascut fetita noastra si tot atunci ne-am si casatorit,si tot impreuna suntem.Insa problemele incep din 2004, cind el incepe niste relatii extraconjugale, multa violenta impotriva mea si a copilului meu (dintr-o alta casatorie, si acum are 14 ani ),dezinteres fata de micuta si serviciu (practic nu are si nu vrea sa lucreze cu carte de munca, lucreaza amenajari interioare cind ere de lucru). Am fost nevoita sa plec de mai nulte ori de acasa cu copii,dar am revenit (pt ca se facea mielusel si promitea multe)Am apelat si la o fundatie de protectie a mamei si copilului, insa cei de acolo au mers pe impacare(ca sunt copii, si poate ia venit mintea la cap etc.)Am inaintat si actele de divort, insa cum fetita era ff mica si nu am gasit un loc in gradinita si nu am un loc de munca (pt ca nu ma lasa, invoca orice motiv, numai sa stau acasa si face scandal daca lucrez )si promitea ca se schimba m-am intors tot la el.O alta problema e ca de 2 ani ne-am mutat la tara, iar eu nu mai am voie sa plec nicaieri; nici serviciu, nici in oras cu diverse probleme sau pur si simplu sa plimb copii intr-un parc,spectacol etc si nici la parinti care sunt la 15 km de mine.Pot spune ca sunt arestata (sechestrata) la domiciliu.Problema e ca nu mai pot (nu-l mai suport) si vreau sa plec de acasa cu copii pt. a inainta actele de divort si a scapa de acest cosmar.
Intrebarile mele;- pot cere avocat din oficiu , unde si cum ?
-copilul de 14 ani poate fi martor la divort ?
-fetita de 6 ani va fi audiata de instanta?
-pot cere in instanta sa raman in casa( are 2 camere) un an de zile si sa nu ne deranjeze in nici un fel ? si ce sanse am sa si obtin acest lucru ?
itrebari sunt mai multe dar pt. inceput cam atat, multumesc anticipat celor care vor sa ma ajute. Cine doreste sa-mi raspunda pe mess o poate face pe........
chookie37@yahoo.com...............
Răspuns la discuția femei batute de catre soti
angel36 a scris:

Da, faptul ca ma vazut av.nu e o proba,dar nu ma sfatuit corect, (cred ). Trebuia sa ma trimita atunci la politie sa fac plingerea,Acel interogatoeiu unde i se pune in vedere ori sa nu mai dea in mine ori sa nu mai vina acasa pina la solutionarea cazului, sa-mi spuna sa merg atunci la medic pt. certificat, poze,martora o am pe sora mea care a ramas acasa cu copii.etc.
Si cei de la centru la fel,ei au mars pe mediere (consiliere) bun dar, cind au venit acasa la noi si le-am spus ca nu s-a schimbat nimic de ce nu m-au ajutat ? Pt. ca nu m-am dus la ei de grasa sau de bine.Nu m-am dus pt. a fi un caz si a intra in statistici, pt. a ma fotografia ei. NU,,, CERUSEM AJUTOR LA SPECIALISTI.
Apropo de acest centru,daca inaintez actele de divort, ii pot mentiona ca martori, macar asa pot face si ei ceva?
Omul acesta a inteles ca e tara lui papura-voda (ca nu e prost ) si face ce vrea, invinge cel puternic.
Răspuns la discuția femei batute de catre soti
Da, faptul ca ma vazut av.nu e o proba,dar nu ma sfatuit corect, (cred ). Trebuia sa ma trimita atunci la politie sa fac plingerea,Acel interogatoeiu unde i se pune in vedere ori sa nu mai dea in mine ori sa nu mai vina acasa pina la solutionarea cazului, sa-mi spuna sa merg atunci la medic pt. certificat, poze,martora o am pe sora mea care a ramas acasa cu copii.etc.
Si cei de la centru la fel,ei au mars pe mediere (consiliere) bun dar, cind au venit acasa la noi si le-am spus ca nu s-a schimbat nimic de ce nu m-au ajutat ? Pt. ca nu m-am dus la ei de grasa sau de bine.Nu m-am dus pt. a fi un caz si a intra in statistici, pt. a ma fotografia ei. NU CERUSEM AJUTOR LA SPECIALISTI.
Apropo de acest centru,daca inaintez actele de divort, ii pot mentiona ca martori, macar asa pot face si ei ceva?
Omul acesta a inteles ca e tara lui papura-voda (ca nu e prost ) si face ce vrea, invinge cel puternic.
Răspuns la discuția femei batute de catre soti
Nu mai cred in nimeni si nimic (centre de ajutor, politie,medic ). Personal sunt victima intr-o astfel de casatorie, si dupa atitea batai am luat atitudine.Mi-am luat copii (plina de speranta si incredere )si am plecat la un astfel de centru unde am cerut ajutor.am povestit tot ca unor prietene fff apropiate desi nu le vazusem in viata mea.Raspunsul lor a fost sa stau 3 zile acolo ca vor lua ele legatura cu el si poate se va calma.Am spus ca vreau sa stau 3 zile pina voi gasi o camera de inchiriat,sa depun actele de divort si sa-mi gasesc ceva de lucru (mai aveam de luat pe 2 luni concediu de crestere copil )Insa d-lor au zis ca mai bine ne impacam,ca avem copii.
Am fost la politie sa depun acea plangere (am intrebat cum ma pot ajuta)si mi-au spus ca daca eu l-am batut si vin prima sa fac plingere (am ramas stupefiata,pt. ca politia nu ne cunoaste )
Am depus si actele de divort ,am avut si o avocata (la care m-am dus batuta )si nu mi-a sus de acea lege 217/2003, si pentru ca nu am avut unde sa plec cu copii (loc pt. fetita in camin nu am gasit sa pot lucra )m-am impacat cu el.
Odata am chemat ambulanta (in urma unei agresiuni) am fost dusa la spital, au vrut sa ma interneze, am refuzat pe motiv ca nu avea cine sta cu copii (el plecase din localitate si venea saptamanal )de la radiografie d-na asistenta mi-a spus ca nu e nimic grav si ca ne impacam dupa o partida de sex bun.
Evenimentele nu sunt in ordine, cum mi-am amintit,sa nu credeti ca l-au marcat in vre-un fel (pe mine da )Nu am gasit sprijin in nimeni , asa ca........Fundatiei Sensi blu am trimis un email ,daca ma pot ajuta in vre-un fel nu am primit raspuns nici acum dupa 1 an.
In aceasta vara vreau sa incerc iar sa scap din acest infern,sper sa si reusesc,dar am o mare teama,si nu mai cred sa ma ajute cineva.
Multumesc pentru rabdare si intelegere.
MULTUMESC MULT PENTRU RASPUNS.
CIND VOI INCEPE DEMERSURILE FIRMEI SI VOR FI PROBLEME CU SIGURANTA VA VOI CONTACTA.
Vreau sa-mi deschid un pfa (frizerie sau coafor), in mediul rural , jud. buzau dar am o mare teama de taxele si impozitele pe care le voi plati .Pasii de infiintare firma am gasit pe mai multe situri, dar taxe si impozite exacte nu. Sau:
-trebuie contabila?
-impozit pe venit fix sau alt impozit ?
-pot face un imprumut bancar pt cumpararea unui spatiu sau dotare unuia?
-trebuie casa de marcat ?
-la cit timp se declara venitul; lunar, trimestrial sau la sfirsit de an ?
Doresc cit mai multe detalii pentru a ma lamuri de la inceput cum sta treaba.Tinind cont ca e in mediu rural nici preturile nu vor fi mari.
Răspuns la discuția pensie alimentara neachitata
Mentionez ca pensia alimentara a copilului o scot de la el numai cu plingeri penale la parchet, deci, cred ca stiu cam ce trebuie sa scriu in ea.Pensia a fost stabilita procentual ,1/4, nu suma fixa. si se raporteaza la salariul minim pe economie.Am si explicat mai sus si sincer nu cred ca salariul minim mai e de 460 lei.Daca stie cineva cit era salariul in 2005,2006....... si cind s-a majorat. Daca e o statistica,cine o face si cum o obtin? Si nu stiam ca doar pe ultimii 3 ani se recupereaza,El s-a tot plins ca nu are bani , ca are unele probleme si am vrut sa fiu intelegatoare pina-si va rezolva problemele dar ...................astept du mare nerabdare un raspuns .