avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 219 soluții astăzi
Forum Activitate Zetu Elena

Activitate Zetu Elena

Pensia de urmas a unui copil de 18 ani, elev ,poate fi cumulata cu salariul pe care l-ar primi daca ar lucra pe perioada vacantei de vara?
Copii abandonati de tata dupa decesul mamei ,crescuti de bunici,In cazul obtinerii tutelei de catre acestia tatal poate fi obligat prin lege la plata pensiei alimentare? Mentionez ca , copiii beneficiaza de pensie de urmas dupa mama.
Care este modalitatea legala prin care bunicii pot actiona juridic in cazul minorilor lasati in grija lor cand parintii sunt plecati la munca in strainatate { intocmirea dosarelor pentru bursa,bani de liceu,deschiderea unui cont bancar} ?
In ce conditii se poate obtine curatela pentru 2 copii minori aflati in urmatoarea situatie:tata fara ocupatie, mama decedata, iar minorii au fost abandonati la bunici care s-au ocupat si se ocupa si ion prezent de cresterea si educatia acostora ? Multumesc !
Suntem bunici, crestem de 7 ani 2 nepotele abandonate de tata ,{care lucreaza sporadic prin strainatate si nu poate fi gasit la adresa de domiciliu} in urma decesului mamei.Care este modalitatea de a intra in posesia unei forme legale de custodie a minorilor abandonati ?
Am lucrat in invatamant, actualmente sunt pensionara din 1 iulie 2014.As dori un raspuns pertinent cu privire la plata hotararilor judecatoresti, in avans, transa din 2015. Mentionez ca HJ definitive si executorii sunt din anul 2009,2010.Va multumesc !
Concediul fara plata : art.153(1) din Codul Muncii-,,pentru rezolvarea unor situatii personale salariatii au dreptul la concedii fara plata,,.Care este durata acestor concedii?
As dori sa stiu care ar fi ,aproximativ ,valoarea taxelor notariale pentru obtinerea unui certificat de mostenitor, sau la ce se raporteaza calcularea lor.Va multumesc !
Răspuns la discuția CERERE RECONVENTIONALA
Va multumesc pentru raspuns.Daca cererea reconventuonala nu se poate folosi ,ce demers trebuie facut pentru ca retinerile constatate si consemnate in HJ sa fie platite din diferentele pe care le avem de primit in urma recalcularii salariilor tot prin hotarari judecatoresti, definitive si irevocabile, esalonate in perioada 2012-2016?
Care este temeiul legal prin care unele drepturi salariale au fost constatate de catre Curtea de Conturi ca fiind platite ilegal, sa fie retinute din sumele calculate in urma Hotararilor Judecatoresti neachitate,si in baza caruia se poate face CERERE RECONVENTIONALA? Va multumesc !