Multumesc pt. raspuns. Sunt in situatia uni PFA care urmeaza ca incepand de la 1 ian 2016, sa plateasca 10,5 % CAS. Vroiam sa stiu ce in seamna ca nu beneficiaza "de întreg stagiu de cotizare în momentul stabilirii punctajului pentru pensie". Tehnic vorbind cat va beneficia?
Buna ziua. As dori sa stiu ce semnifica faptul ca daca persoană a optat pentru o contribuție la pensii de 10,5%, atunci nu va beneficia de întreg stagiu de cotizare în momentul stabilirii punctajului pentru pensie. Va multumesc
Buna ziua. Am un pfa infiintat anul trecut in luna aprilie, fara salariati si fara sa fie platitor de tva(consultanta tehnica). Va rog sa-mi spuneti ce declaratii trebuie sa depun acum in 2013.Mentionez ca venitul a fost dublu fata de cel estimat. Cei 5,5 % ce sunt platitit pt. sanatate pot sa-i trec ca o cheltuialka deductibila?Va multumesc
prin adaugarea acestei sume(plata impozitului) pe care eu o platesc, la diferenta dintre incasari si plati, nu face sa creasca venitul net?
exemplu:
veni brut 1000
cheltuieli deductibile (472,5+27,5(sanatatea 5,5%x500)=500 total
venit net=1000-500=500
impozit 16% (500) =80
noul venit net este 500+80=580??????
va rog sa ma ajutati. Multumesc
D-na de la finante mi-a spus ca numai plata catre sanatate este deductibila, plata impozitului de 16% la finante nefiind deductibila.
Corect cum ar fi?
Buna ziua. Plata impozitului de 16% pentru veniturile obtinute din activitatea PFA poate fi inregistrata in "registru pe venituir si plati"?Dar cei 5,5 % ce se platesc la sanatate pot fi inregistrati?
Va multumesc
Eu nu vreau sa iau somaj daca nu am dreptul, dar nu as dori sa declar la unul din cei 2 angajatori cu norma partiala ca nu mai am contract de 8 ore.
deci se intimpla daca nu declar functia de baza ?
Va multumesc