Câteva luni sau chiar un an și două luni, cât a durat la mine. Când unul dintre soți se opune se lungește.
Fosta soție a făcut apel. Ce urmează acum? Să primesc citație pentru prezentare la tribunal la o anumită dată și o luam de la capăt cu martori și alte cele, sau se analizează doar dosarul plecat de la prima instanță? Din câte știu ea nu și-a angajat avocat. Avocatul ei de la divorț n-a mai vrut să fie angajat spunând că nu are nicio șansă să-i fie soluționată favorabil cererea.
Doamna mea, sau domnișoară, ce sunteți (AVLIL) eu mă crucesc când văd o mie de opinii venite de la tot atâția avocați, când este vorba de lucruri foarte simple. Nu este nici fizică atomică și nucleară, nici inginerie genetică, nici matematici abstracte. Nu este vorba nici de formule matematice, nici de interpretări ale unor analize moleculare. Mă întreb, cum Dumnezeu poate funcționa normal justiția în țara asta când aceeași frază, același articol de lege este interpretat în mai multe feluri. Exemplele cu propilena nu le-am înțeles foarte bine, dar nu este cel mai important lucru. Iarăși mă întreb, ce ar ieși dintr-un proces în care eu v-aș angaja pe dumneavoastră ca avocat, împreună cu toată suficiența de care dați dovadă, și ce ar ieși dintr-un proces în care aș angaja-o pe doamna Romascanu?!? Merg mai departe și întreb, ce soluție s-ar da cererii mele dacă dvs. la un moment dat ați deveni judecător și ce soluție s-ar da cererii mele dacă dna Romascanu ar deveni judecător?
Mulțumesc. N-am găsit nimic pe internet. Mă gândesc că aceste declarații apar la finele anului, pentru întreg anul. Prin urmare, nu știu cât de concludentă poate fi declarația. La poliție nu se poate încerca cu o cerere?
Dacă eu fac cerere către gașca care a făcut adeverința în complicitate cu fosta soție, cu certitudine voi primi un răspuns afirmativ, că documentul este corect.
Domnule avocat Lascoschi, vreau să vă mulțumesc pentru răspunsurile dumneavoastră întotdeauna laconice, la obiect și sunt convins că și profesionale. Cred despre dumneavoastră că sunteți un avocat foarte bun.
Care este calea legală pentru a verifica corectitudinea adeverinței de venit pe care a depus-o fosta soție la dosar, adeverință după care s-a calculat pensia de întreținere? Sunt aproape sigur că acolo a fost trecut doar salariul net și nu veniturile nete din ultimele 6 luni. Am posibilitatea legală să merg la instituția unde lucrează și să fac o cerere în acest sens. Pot să asist și eu la verificare, deoarece nu am încredere în salariații acelei instituții?
Mulțumesc!
Suntem în apel. Fosta soție l-a făcut.
Fiica mea are 16 ani și jumătate. Mi s-a încredințat mie pentru că este într-o stare permanentă de conflict cu mama ei, inclusiv violente fizice. Acest lucru a rezultat atât din depozițiile martorilor, cât și din afirmațiile mamei. Practic, femeia are tulburări de comportament, neconfirmate însă de psihiatru. Neconfirmate pentru că nu s-a cerut expertiză psihiatrică. În aceste condiții nu cred ca avea relevanta prea mare faptul că eu stau in chirie și ea în apartament, pentru că imobilul este proprietate comună. Acum, fetița a încercat să meargă în vacanță să stea câteva zile cu mama ei și a ieșit cu violențe fizice. O săptămână și-a propus să stea, dar până la urmă a stat o zi și jumătate.
Vă mulțumesc pentru răspunsuri. Cred că sunt corecte și bine intenționate însă eu am minorul în întreținere, cu 1780 lei pe luna, stau în chirie, nu folosesc apartamentul și niciun bun de doi ani, copilul nu are acces acolo pentru că se ajunge la violențe fizice cu mama sa care îl hărțuiește și îl provoacă, apelul cine știe cât va dura, va urma un proces de partaj de minimum doi ani pentru că fostei soții îi plac procesele, taxa de timbru va trebui să o plătesc eu și împreună cu onorariul avocatului se va ajunge cam la 10.000 de roni. În rest, putem vorbi de căi amiabile, de lucruri interesante, de procese în instanță. Pe mine mă interesa cum aș putea folosi această calitate de soț, din timpul apelului, pentru a o determina să renunțe la ani de procese în care ea să stea în apartamentul proprietate comună, iar eu cu copilul în chirii.Nu știu de ce, dar oamenii legii au tendința de a considera clienții niște obiecte care trebuie să funcționeze după anumite canoane. Nu trebuie să se ofenseze nimeni pentru această afirmație, dar este ceea ce observ. Mulțumesc
Mulțumesc. Deci pot să mă duc în apartamentul comun în care se lăfăie nenorocita de 2 ani și să sparg tot. Doar n-o să vină poliția să mă întrebe de ce am spart lucrurile din casa mea. Altfel după apel va urma un proces de partaj de 2 ani și uite așa se vor aduna vreo 4 ani și jumătate în care eu n-am folosit bunurile comune. Măcar să-i știrbesc nițel din confort. Poate se dă plecată mai repede.