avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Activitate tesasuv

Activitate tesasuv

Răspuns la discuția absente nemotivate
Multumesc! Poate fi contestata o astfel de decizie? Trebuie sa motivez decizia de modificare?
Pot modifica pontajul de lucru pe luna decembrie in sensul de a pune un angajat absent nemotivat in zilele de 24-26 decembrie, sau sunt obligat sa solicit efectuarea cercetarii disciplinare?
zahariamarius a scris:

Buna ziua !
Conform prevederilor legii unice , acest salariu este de 705 lei / luna .


Salariul minim este deocamdata 600 lei.Salariul de 705 minim este doar in sectorul bugetar si nici macar nu a fost marit pentru ca se va obtine prin adaugarea la salariul minim pe grila a sporurilor si astfel se va trece de 705.
Răspuns la discuția salarizare 01 ian. 2010
Coeficientii de ierarhizare nu se aplica din 2010.Salariul de baza va fi cel avut in dec 2009 la care se adaugasporul; de conducere, sporul de vechime ,spor de disp, salariul de merit si dupa caz cuantumul lunar al primei de stabilitate.La acestea se vor adauga alte sporuri in limita a 30 la suta.Acum depinde in ce domeniu bugetar sunteti, si care vor fi in cele din urma normele metodologice de aplicare a legii ,pe ministerul respectiv.
Buna ziua! Sunt sef atelier intr-o institutie bugetara(spital) si am o problema cu un subaltern care a lipsit de la servici duminica .Vreau sa va intreb daca il pot pune nemotivat , el justificandu-mi verbal ca nu a stiut ca trebuie sa vina.Graficul de lucru le-a fost aratat la inceputul lunii, iar la locul de munca respectiv se lucreaza si sambata si duminica , sarbatori legale deasemenea.
va multumesc1
Conducerea centrala a firmei ne-a anuntat ca in filiala in care lucrez ne vor fi reduse castigurile salariale pe luna noiembrie pe motiv ca nu sunt bani.O decizie in acest sens ne va fi comunicata curand.Este legala o asemenea decizie?