ati spus bine ca este ciudat contractul...
as incepe prin a verifica societatea de avocati si avocatul coordonator in tabloul avocatilor afisat de baroul din care face parte pe site-ul propriu, sa vad daca intr-adevar au calitatea de avocati, as verifica starea in care se afla (poate sunt suspendati, incompatibili etc) iar daca sunt avocati, desigur, as formula o plangere catre Decan in care m-as plange de multe din aceste clauze abuzive, inclusiv de imprejurarile tragice in care a fost incheiat contractul, fiind impuse clauze care nu respecta standardul din profesie, care nu v-ar permite sa renuntati fara perspectiva unor daune consistente, cu un onorariu discutabil ca mod de stabilire... Baroul si UNBR nu este in concurenta cu societatea de avocati.
dar, am vaga impresie ca nu sunt avocati si atunci as face plangere pentru exercitarea fara drept a profesiei, inselaciune in contracte etc. sau m-as adresa tot decanului baroului din care pretinde a face parte aducand la cunostinta exercitarea fara drept a profesiei.
cred de asemenea, si poate un avocat care lucreaza in astfel de cauze penale ne lamureste, ca mostenitorii unei victime care a decedat in conditii suspecte nu trebuie sa suporte costurile autopsiei cerute de organele de cercetare penala care investigheaza accidentul, ci politia este datoare sa achite aceste costuri si sa le recupereze in cadrul cheltuielilor judiciare de la cine se face vinovat, daca e cazul.
Revenind la ce va intereseaza, denuntarea contractului: art. 29 alin.2 din Legea nr. 51/1995 confera clientului dreptul de a renunta la contractul de asistenta juridica cu singura precizare ca acest fapt nu constituie cauza de exonerare pentru plata onorariului cuvenit, pentru servicile avocatiale prestate, precum si pentru acoperirea cheltuielilor efectuate de avocat in interesul procesual al clientului; inteleg ca pana acum ar fi vorba de 10 lei daca au fost efectiv presatate servicile contractate.
daca vor daune de 50000 de lei pentru rezilierea unilaterala in plus fata de prejudiciul ce ar putea fi cerut in baza art. 29 alin.2 din lege, ar trebui sa le ceara in arbitraj la Camera de comert si de aici ar fi mai multe de discutat in functie de data incheierii contractului (daca se aplica sau nu noul cod civil).
exista si varianta de a discuta cu avocatul respectiv despre incetarea de comun acord a contractului, poate vor fi de acord.
Va multumesc pentru raspuns.
Nu cred ca as avea motive sa va interpretez ca fiind o persoana fara suflet, ba chiar, va multumesc tare mult pentru ajutorul pe care sunt ferm convins ca il oferiti din tot sufletul.
Am fost rugat sa incerc sa gasesc rapunsul/solutia pentru rezilierea contractului de mai sus motiv pentru care, am postat acest subiect pentru prima data.
Sa inteleg totusi ca rezilierea contractului poate fi solicitata in instanta? Rezilierea poate fi solicitata prin depunerea unei cereri fara ca familia sa angajeze un avocat? (Familia nu are bani).
In baza carei legi s-ar putea solicita rezilierea?
Imi puteti indica un link unde gasesc alte informatii cu privire la acest subiect?
Eu am gasit un articol pe site-ul unui ziar on-line, dar nu stiu daca este permis sa postez link-ul aici deoarece, contine exact datele societatii de avocati care a redactat si contractul de mai sus. In articolul respectiv avocatii societatii nu prea sunt vazuti cu ochi buni si se mentioneaza in articol faptul ca, in alta situatie asemanatoare s-a reziliat contractul, dar nu se precizeaza legea in baza caruia s-a putut face acest lucru.
Va multumesc.