In urma unui accident minor cu victime (s-a dus pana la spital si a plecat), s-a deschis un dosar in cercetare pe numele meu. De la politie nu am primit nici o amenda/ suspendare pentru vreo contraventie, insa am permisul suspendat pe durata cercetarii dosarului. Am dovada pentru a circula in tara, prelungita de procuratura.
Trebuie sa plec in afara UE pentru o perioada mai lunga, si vreau sa stiu daca exista o metoda prin care sa primesc permisul inapoi (dovada nu e valabila in afara). Am citit undeva ca se poate face o cerere pe proprie raspundere, ca nu circul pe teritoriul tarii cu el, doar in afara.
Va multumesc!
Se doreste schimbarea coloanelor de incalzire de pe scara mea, insa nu sunt toti locatarii de acord, si se schimba pe apartamente (cine doreste). Intrebarea mea este: in afara partilor comune de la subsol, daca eu nu doresc sa schimb, trebuie sa platesc si pentru apartamentele care isi schimba sau doar pentru partea de la subsol. Cu alte cuvinte in caz ca nu am fost clar partea comuna o constituie si tevile care traverseaza apartamentele sau doar partea de la subsol si casa scarii?
Si inca ceva , poate asociatia sa oblige locatarii sa schimbe tevile din apartament?
Va multumesc!
am lasat cateva luni fara sa platesc incercand sa-i presez cu un compromis, platesc daca imi rezolvati problema...si ca solutie au hotarat sa adauge penalizari daca ai intarzieri de 3 luni..asa ca pana la instanta (care pare ultima solutie) am zis sa nu-mi puna si penalizari la banii pe care i-am dat in avans:D
exista vreun fel de cerere scrisa, care pot s-o fac catre presedinte sau asociatie cu care sa ma duc la mediere? sau prin care poate sa-i fac sa realizeze ca vreau sa-mi solutioneze problema inainte de a apela la mediere/instanta?
Am platit in anul 2012 mai mult cu vreo 70 de mc apa (cumulat rece,calda). Din ianuarie 2013 am incercat sa rezolv o regularizare la administrator care m-a tot dus cu vorba. In martie 2013 am adus problema presedintelui de bloc. In iunie a fost dezbatuta problema la sedinta de bloc si s-a stabilit sa mi se faca o regularizare, trecuta in registrul comitetului administrativ (sau cum se numeste:D). Nici pana in ziua de astazi nu am reusit sa rezolv problema. Mentionez ca si in 2013 am platit mai mult (administratora nu mai avea index-ul vechi al apometrelor mele asa ca nu mai contau citirile). In urma mai multor intalniri cu presedintele imi tot spune ca mi se va face, ca nu se poate face decat pe 3 luni si tot felul de scuze.
Ce fel de solutii am sa-i presez sa-mi faca aceasta regularizare? Pot face un fel de plangere sau ceva?
din cauza ca nu am verificat nici o data ce am avut de plata platind ce mi se spunea, ducand intr-adevar si din cand cu intarziere index-ul, d-na administratora s-a hotarat sa nu-mi mai treaca in situatia sa indexul vechi (pastreaza pentru toata lumea cele 2 valori index vechi si nou - chiar daca as fi dus citirea lunar nu avea intre ce sa-mi faca diferenta) - motivand ca oricum i se pare ei ca oricum consumul meu e prea mic. deci de aproximativ un an eu nu am la coloanele index vechi si index nou nici o valoare, ea trecandu-mi doar consumul cat crede de cuviinta. de aici si problema mea - regularizarea trebuind sa se faca de la ultimul index pe care il are.
in luna iunie am facut exact acest lucru.. am platit restantele pe care le aveam atunci iar presedintele si consiliul a hotarat sa imi faca regularizarea. eu am platit, iar ei nu au facut nici o regularizare..moment in care am decis sa nu le mai platesc intretinerea. din iunie pana acum decizia consiliului nu s-a pus in aplicare iar eu am acumulat iarasi restante si mi s-au pus si penalizari. ce alte modalitati am de a pune in aplicare decizia consiliului?
Buna ziua,
incepand cu anul trecut am platit in plus la apa rece si calda multi metri cubi. d-na administratora nu mai tinea cont de indexul vechi si imi trecea cat vroia la consum. in ianuarie cand am constat am inceput sa fac demersuri pentru a mi se regulariza acest consum. cu administratora nu m-am inteles si am apelat la presedinte, care abia in iunie a hotarat printr-o decizie a consiliului sa mi se faca aceasta regularizare cu conditia de a-mi plati restantele (nu am mai platit contributia pe perioada acestor luni). am platit 2000 de lei din 2400 dar regularizarea mea tot nu s-a produs nici pana astazi. Acum am strans iar vreo 1500 de lei de platit la care mi se adauga si penalizari impuse de asociatie.
care este calea prin care imi pot rezolva regularizarea si neplata acestor penalitati (asociatia imi pune penalizari la suma de o mie de lei pe care le-o datorez, eu avand de recuperat din regularizare peste aceasta suma ).
Am imprumutat niste bani unei cunostinte si dupa multe amanari am semnat cu el un contract de imprumut prin care se mentiona ca imi va returna banii pana la 1 septembrie 2009. Dupa alte amanari timp in care mi-a returnat o mica parte din bani as vrea sa stiu daca, contractul mai are valoare.
Mentionez ca, contractul e scris de catre el si semnat doar de noi doi.
Este valabil in instanta?