Buna ziua. Am rugamintea sa imi spuneti cum este corecta reprezentarea cheltuielilor unei reparatii platita in rate. la o asociatie de proprietari, in cumul pe aceeasi chitanta cu suma de plata a intretinerii, defalcat in doua sume pe aceeasi chitanta sau cu chitanta separata ?
Buna seara. Mă lupt de patru ani cu Asociaţia de Proprietari pentru eradicarea ploşnitelor de pat. Am apelat la DSP, la Politia Locala de sector, La sectia de politie de cartier. Presedintele nu vrea sa ia nicio masura de informare. Am incercat cat am putut sa vorbesc cu vecinii, sa-i informez. Sun cazuri care nu vor sa recunoasca. In 2022 cateva apartamente am eradicat problema. Ne-am aruncat mobila si am facut dezinsectiii, dar acum pentru a nu mai avea probleme suntem obligati sa stam cu geamurile inchise. Am nevoie de un avocat extrem de bun, specializat pe astfel de probleme. Va rog ajutati-ma cu recomandari.
Buna ziua. Am grija de bunica materna de peste 20 de ani. Are diagnostic de dementa si stau permanent cu ea din octombrie 2020. Din cauza unor probleme personale de sanatate trebuie sa o internez pt 30 de zile intr-un centru de ingrijire deoarece internarea la Obregia i-a fost refuzata. Am bevoie de acordul urmasilor directi, 3 la numar. 1- mama mea, care refuza de peste 5 ani sa vina si in vizita. 2- primul nascut care in prezent este paralizat. 3- al doilea nascut care refuza sa-i recunoasca boala si refuza orice contact cu mine din 2007. Mentionez ca toate bunurile ei sunt trecute pe numele meu din 2007 si ca eu locuiesc permanent cu ea de 47 de ani.
Incerc sa ajut o persoana, cu un intelect redus, care este actionata in judecata de catre AFI. In dosarul pregatit sunt date eronate. Procesul are ca scop recuperarea unei sume datorate de catre parat sub forma unei chirii si a dobanzilor datorate neplatii chiriei la timp, dar si evacuarea din imobil. As avea nevoie de consiliere si eventual reprezentare in instanta procesul fiind pe data de 22.07.2020. Va multumesc.
Buna ziua. Sunt angajata de 7 ani intr-o societate privata care in ultimul an a facut o mare presiune pe angajatii cu zile de concediu de odihna neefectuate. Motivand ca daca sunt neefectuate inseamna ca sunt prea multe si atunci a redus din numarul de zile de CO, de la 25 la 21. In prima parte a anului ni s-au cerut programari anticipate pentru tot anul si la un moment dat m-am trezit ca desi fiind la serviciu eu figuram in CO, iar raspunsul celor de la HR si Financiar a fost ca pentru a nu le pierde ar trebui sa le efectuez imediat. In urma cu o luna din cauza unei probleme personale( spargerea unei tevi de evacuare a apei si inundarea a doua apartamente) a trebuit sa imi iau cateva zile de concediu pentru a sta cu instalatorii. Am facut o cerere de concediu fara plata pe care seful meu direct a anulat-o si mi-a acordat 7 zile din CO, astfel in acest moment eu nu mai am nicio zi de CO de efectuat pe anul in curs. Acum as avea nevoie de cateva zile de Concediu fara plata pentru probleme personale, dar reprezentantul HR refuza sa-mi spuna la cate zile am dreptul, motivand ca seful meu direct nu este de acord, ca trebuie sa aduc o cerere cu 60 de zile inainte sau mai nou mi se cere si motivul pentru care imi trebuie aceste zile. Au trecut mai bine de 30 de zile de cand incerc sa primesc un raspuns si de fiecare data mi se spune ca sunt singura angajata ( din peste 2000) care vine cu astfel de cerinte. ca s-au saturat de mine si de problemele mele. Tin sa mentionez ca in cel 7 ani de cand lucrez in aceasta institutie am solicitat acest tip de concediu doar de 3 ori in suma totala de 11 zile. Va multumesc.
Buna seara. Ieri am pus o intrebare cu privire la o problema legata de protectia muncii si am primit un raspuns argumentat cu articolul din lege. L-am prezentat astazi sefului meu, care se ocupa si cu protectia muncii in departament, iar raspunsul a fost ca nu se poate increde intr-un avocat de pe internet. Intre timp am fost amenintata de celalalt sef ca vor face in asa fel sa fiu data afara pentru ca nu fac ce vor ei. Am sa expun problema din nou, poate ma puteti ajuta si in continuare cu un sfat. Lucrez intr-o institutie cu foarte multi angajati, postul meu implica lucrul cu sunetul. In urma cu doua luni lucram in alt birou unde nu era necesar sa folosesc casti, acum lucrez intr-un birou cu mai multe persoane si toti lucram cu sunet, fapt ce implica folosirea castilor. Mi s-a cerut sa imi cumpar casti sau sa folosesc castile la comun cu ceilalti colegi. Nu vreau sa supar pe nimeni, dar nu vreau sa intru in contact cu boli ale urechii sau scalpului nimanui. In urma cu doua luni am fost obligata sa semnez un regulament de ordine interioara in care, printre altele, angajatorul se obliga sa-mi asigure conditii normale de munca. O conditie normala de munca ar fi cabine individuale antifonate, dar in situatia de fata nu este posibil acest lucru si l-am inteles. Am cerut sa mi se lase doar mie o pereche de casti, care existau la un moment dat, dar am fost refuzata. Mi s-a spus ca daca doar pe mine ma deranjeaza folosirea in comun a unei perechi de casti, sa-mi cumpar singura si ca daca refuz in continuare sa lucrez cu castile existente sau nu imi cumpar vor face in asa fel incat sa fiu data afara. Nu mi se pare normal ca dupa 20 de ani de munca, ani in care mi-am distrus sanatatea, sa ajung sa fiu obligata sa renunt si la igiena personala doar pentru ca "ei pot". Va multumesc.
Buna ziua. Lucrez intr-o institutie foarte cunoascuta cu foarte multi angajati. Pana de curand ceea ce aveam de facut nu implica folosirea castilor audio, dar in urma unei situatii de forta majora trebuie sa lucrez in birou cu mai multe persoane, toate cele patru persoane implicate lucrand cu sunet. In regulamentul de ordine interioara pe care tocmai l-am semnat de curand, societatea se obliga sa-mi asigure conditii normale de munca, dar acum ma vad obligata de superiori sa-mi cumpar casti audio sau sa le folosesc pe cele existente folosite in mod curent de alte cateva persoane. As vrea sa stiu daca este normal sa mi se ia dreptul la igiena personala sau sa fiu obligata sa cheltuiesc din salariu, si asa destul de mic, sau daca pot constrange cumva institutia sa-mi asigure conditiile optime de munca. In decurs de ani am renuntat la foarte multe si acum as vrea sa-mi impun macar acest punct de vedere. Nu vreau sa intru in contatc cu boli de piele sau alte cele. Va multumesc, cu respect.
Buna ziua. Am o cunostinta care isi creste nepotul parasit de mama. Aceasta mai are in intretinere un copil cu handicap pentru care primeste de la stat o suma de aproximativ 750 ron. Copilul crescut de bunic trebuie sa inceapa scoala si mama lui pentru a nu-i cumpara cele necesare la inceput de an vrea sa-l duca la un orfelinat. Va rog sa-mi spuneti daca exista vreo posibilitate de constrangere pentru ca mama sa nu-l abandoneze si sa contribuie cu o suma de bani la intretinerea copilului crescut de bunic. Va multumesc.
Buna ziua, sunt in somaj si am ramas insarcinata. Somajul meu se termina pe 23 06.2010 si trebuie sa nasc in jurul datei de 05.07.2010. Imi puteti spune daca in aceste conditii pot beneficia de cei 600 ron si de cei 2 ani pentru cresterea copilului ? Va multumesc