avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 592 soluții astăzi
Forum Activitate hory5000

Activitate hory5000

Bunza ziua,
am a nelamurire prvind TVA si incerc sa povestec pe scurt:
In trimestrul III 2011 am avut TVA negativ de 1100 lei, in trimestrul IV 2011 am avut TVA de plata de 400 lei, iar contabilul mi-a zis ca nu am de platit nimic in 25 ianuarie 2012 deoarece inca mai este TVA cu minus 700 lei. Prin 10 februarie m-am trezit cu o doamna de la Finante de la Recuperari Creante cum ca am datorie la plata TVA de 400 lei. I-am explicat ce mi-a zis contabilul si mi-a spus ca nu se compenseaza TVA-ul de pe un trimestru pe altul si ca TVA-ul negativ se tot aduna pana ajung la 5000 lei si apoi sa cer doar rambursarea lui. Nu am mai avut ce face si m-am dus atunci si am platit cei 400 lei si am ajuns din nou la TVA de recuperat de 1100 lei.
Acum sunt din nou in aceeasi situatie am de plata 500 lei si azi este ultima zi de plata, contabilul mi-a zis din nou ca nu trebuie sa platesc acum deoarece am inca cei 1100 lei de recuperat si se compenseaza.
Va rog sa ma lamuriti, pe cine sa mai cred.
Va multumesc.
Discuție radiere auto
Buna,
am cumparat o masina de la un intermediar care a cumparat-o de la o firma doar cu factura, nu a mai facut celelalte acte, cerfiticat fisacl etc.
Intermediarul a folosit-o o jumatate de an dupa care am luat-o eu. Cu intermediarul am facut toate actele pentru inmatriculare, dar mai am nevoie de certificatul fiscal al firmei, proprietarul din acte.
Am contactat proprietarul si mi-a spus ca intermediarul i-a dat nu stiu ce teapa de 1500 lei si ca daca eu nu ii dau cei 1500 lei el nu imi da certificatul fiscal si imi va radia masina de la politie ca sa nu mai pot circula.
Intrebarea este: poate radia masina? Tinand cont ca toate actele masinii sunt la mine, certificatul de inmatriculare, cartea masinii, numerele de inmatriculare.
Ce ar trebui sa fac?
Va multumesc pentru ajutor.
Buna, as avea o intrebare despre impozitul la vanzarea de actiuni pentru cine ma poate ajuta.
Tatal meu a cumparat la Transgaz 10 actiuni acum 2-3 ani cand s-au pus in vanzare, cu suma de 2000 lei, intre timp a murit si eu am mostenit actiunile acum o luna. Am facut toate procedurile de transcriere pe mine la Depozitaul Central si am hotart sa le vand. Pretul este de 2500 lei.
Intrebarea este cat este impozitul pentru vanzarea lor in acest caz?
Am fost la un broker si mi-a zis ca este 16% din 2500 lei adica 400 lei si comisionul lui este de 150 lei. Deci am dat pe ele 2000 lei si raman cu 1950 lei Dupa vanzare.
E corect acest impozit? Mie mi se pare ca ar trebui sa fie 16% din profit din 500 lei.
Va rog cine cunoaste si ma poate ajunta.
Va multumesc.
ok.. si merge sa ma adresez asa? eu nu am nici un act, nimic... doar adresa care a fost trecuta pe pachet cand a venit de la posta...
am uitat sa mentionez ca e un site de anunturi din romania, nu dau numele ca nu stiu daca e voie sa-i fac reclama aici pe forum...
persoana de la care am luat e din bucuresti, iar eu din provincie, am luat prin posta...
deci sa inteleg ca nu se poate face nimic?
Buna,
am cumparat de pe interenet de pe un site de anunturi un produs electronic de la o persoana fizica, fara factura, bon, garantie... mi-a zis ca imi ofera 30 zile garantie verbala si daca se intampla ceva imi schimba produsul in aceasta perioada... dupa 4 luni s-a stricat produsul... mai pot face ceva?
Astept raspuns. Va multumesc.
Aha, si atunci nu se plateste TVA pentru adaos... nu mai stiu exact, era parca pana la 100000 euro neplatitor... am facut firma de 2 ani cand am fost student, dar n-am avut activitate pe ea, am si suspendat-o cu ocazia impozitului forfetar... m-ar fi interesat sa aduc anumite produse pentru comercializare pe internet, nu cred ca depasesc 100000 euro pe an...
Buna, am o firma neplatitoare de TVA si as fi interesat daca in cazul unor importuri din China in vederea comercializarii platesc TVA la vama la import?
Va multumesc, Horatiu.