Aveti mare grija!Lucrurile incurcate nu sunt bune!Pt. citiva lei ,merita luata autorizatie de la primarie,de la inceputul lucrarilor.D-voastra fara sa aveti acte in regula,nu construiti nimic!Mai este si fratele d-voastra,ar trebui sa va adunati cu totii si sa vorbiti cinstit despre problema.Omisiunea,sau ocolirea adevarului prezent,va poate aduce mari necazuri in viitor.Va spun asta din proprie experienta.O sa va judecati pe banii d-voastra,si in loc de liniste s-ar putea sa aveti mari probleme.In zilele noastre nu mai poti avea incredere nici in parinti nici in frati.Latinii spun:"Scripta manet,verba volant"Fara situatia clara ,cu acte pe numele d-voastra,nu construiti NIMIC!
Va multumesc mult pentru raspunsuri.Asa imi spunea si mie constiinta dar doream si alte pareri.Ma bucur ca ele sunt la fel cu parerea mea.Abuzul este clar si ma gindeam daca sa fac sau nu o plingere la Patriarhie despre "practicile neortodoxe"ale acestor preoti carora parca nu le mai ajunge nimic din ceea ce dobindesc pe pamint.Sunt tot mai hapsini.Inca o data,multumesc!
Am urmatoarea problema:In urma cu 17 ani,de comun acord cu preotii din sat,am inhumat pe fiul meu in spatele gradinii mele care da in cimitirul satului,asta pt. ca ei nu au vrut sa-mi ofere un alt loc in acel cimitir.Mentionez ca fiul meu a fost ucis de un alt consatean.Acum preotul imi cere sa donez toata partea din spate a gradinii,bisericii,ca ei sa faca un alt gard si sa vinda locurile care ar rezulta din donatie Terenul este intabulat pe numele nostru se plateste impozit pe el,actele sunt in regula. .In prezent exista gard intre gradina mea si cimitir facut de noi cu acordul bisericii,mormintul fiului meu este practic in cimitir,in rind cu celelate morminte.,doar ca pe o portiune de 2 m lungime,gardul este spre gradina mea,adica nu este drept.Preotul m-a amenintat ca daca nu donez terenul de aproximativ 100 mp din fundul gradinii(latime 3 m si in lungime de 35m)va face un alt gard si va lasa mormintul fiului meu in afara cimitirului.Nu ma deranjeaza acest lucru9ca ar ramine in gradina mea) ci felul in care pun problema preotii din sat.Le-am sugerat ca vind eu terenul respectiv si ei sa faca gardul dupa aceea,dar nu sunt de acord.Ce sfat imi dati?Va multumesc
Buna seara,as dori un raspuns avizat la urmatoarea speta:
am o locuinta care are si pivnita,un vecin m-a rugat sa-l las si pe el sa-si puna in pivnita cite ceva.In ultimii trei ani eu nu am folosit pivnita,iar vecinul meu a schimbat lacatul si s-a facut stapin pe pivnita.Am incercat in mod amiabil sa-l fac sa-mi dea o cheie de la pivnita dar se face ca "ploua".Casa e proprietate iar pivnita o am pe acte si platesc impozit pt. ea.Intre noi nu exista nici un inscris in sensul ca el are voie sa foloseasca pivnita.Daca tai lacatul si ii scot lucrurile afara din pivnita mea ,ce se poate intimpla?Nu vreau sa ma judec ani in sir pt.ca am fost intelegatoare!Multumesc anticipat
Buna ziua,as dori sa infiintez un camin pt. pers. virstnice cu fonduri europene nerambursabile.Eu am terenul pe care-l pun la dispozitie si vreau sa ma ocup apoi de toate celelalte aspecte.Ce pot face?Ce trebuie sa fac?de unde sa incep?Multumesc
Multumesc mult pt. raspunsuri.In Promisiunea de V-C nu este trecut un termen X de incheiere a Contractului De V-C,ci "dupa 10 ani de la incheierea contr. de V-C intre vinzator si Societatea de gospodarire comunala,sau cind legea va permite,ma oblig sa inchei em contractul de v-c in forma autentica"El,cumparatorul este in inchisoare in Germania,iar cumparatoarea in Spania la lucru sau la copii.Nu se cunoaste adresa niciunuia din ei de catre familie.Ce pot face in acest caz tinind cont ca au divortat intre timp,dar nu au facut impartire de bunuri?Multumesc
Multumesc mult pt. raspuns.Problema este ca cel ce este in inchisoare mai are parintii in tara,dar fiind saraci nu au cum sa obtina procura respectiva.Eu as vrea sa stiu daca mama mea ca vinzator ar avea probleme in viitor ca nu sau facut actele.Ea vrea,dar daca cumparatorii nu manifesta nici un interes in acest sens,cred ca nu are rost sa ne doara pe noi capul de neintelegerile lor.Ce spuneti?
Buna Dimineata,as dori ca cineva sa ma ajute in urmatoarea speta:Mama mea a vindut un apartament.Fiind cumparat cu L.112 actele de V-C nu s-au putut face decit dupa 10 ani de la cumparare.Este o promisiune de V-C facuta la notar,noi vrem sa o respectam,dar cumparatorii au divortat intre timp.Termenul de transfer al proprietatii era sfursitul anului 2008.I-am cautat pe cumparatori,asi abia acum am aflat ca ea este prin Spania de citiva ani,iar el eate condamnat 7 ani la inchisoare in Germania pentru "trafic de carne vie"Cum sa procedam in acest caz?#-o Familia cumparatorului a venit sa ne ameninte sa nu cumva sa facem actele numai cu ,cumparatoarea! Avem nevoie de un sfat competent!Va rugam sa ne sfatuiti! Se mai poate astepta inca 4-5 ani pina iese cumparatorul din inchisoarea din Germania?Cumparatoarea nu este nici ea de gasit!Multumesc.