Buna Dimineata,as dori ca cineva sa ma ajute in urmatoarea speta:Mama mea a vindut un apartament.Fiind cumparat cu L.112 actele de V-C nu s-au putut face decit dupa 10 ani de la cumparare.Este o promisiune de V-C facuta la notar,noi vrem sa o respectam,dar cumparatorii au divortat intre timp.Termenul de transfer al proprietatii era sfursitul anului 2008.I-am cautat pe cumparatori,asi abia acum am aflat ca ea este prin Spania de citiva ani,iar el eate condamnat 7 ani la inchisoare in Germania pentru "trafic de carne vie"Cum sa procedam in acest caz?#-o Familia cumparatorului a venit sa ne ameninte sa nu cumva sa facem actele numai cu ,cumparatoarea! Avem nevoie de un sfat competent!Va rugam sa ne sfatuiti! Se mai poate astepta inca 4-5 ani pina iese cumparatorul din inchisoarea din Germania?Cumparatoarea nu este nici ea de gasit!Multumesc.
Pentru persoana aflata in detentie exista posibilitatea sa mandateze o persoana din familia lui sa incheie actul ( o procura speciala) si nu neaparat sa asteptati sa isi execute pedwapsa.
Daca antecontractul a fost incheiat prin achitarea de catre promitentii cumparatori a unei sume de bani, va trebui sa incheiati contractul final cu acelasi persoane si numai in cazul in care una dintre ele renunta in mod expres, sa definitivati tranzactia intr-o alta forma.
Multumesc mult pt. raspuns.Problema este ca cel ce este in inchisoare mai are parintii in tara,dar fiind saraci nu au cum sa obtina procura respectiva.Eu as vrea sa stiu daca mama mea ca vinzator ar avea probleme in viitor ca nu sau facut actele.Ea vrea,dar daca cumparatorii nu manifesta nici un interes in acest sens,cred ca nu are rost sa ne doara pe noi capul de neintelegerile lor.Ce spuneti?
Dreptul de a cere incheierea actului translativ de proprietate face parte din comunitatea de bunuri a sitilor. Daca la divort nu si-au impartit si drepturile rezultate din antecontract, in cazul in care fosta sotie va da in judecata pentru incheierea contractului folositi-va de procedura aratarii titularului dreptului, chemand in judecata si pe fostul sot si aratand instantei ca sunteti gata sa incheiati actul cu cel caruia i se va stabili, judecatoreste, dreptul.
Oricum, mama dumneavoastra nu putea incheia actul de una singura, asa incat nu vad de ce s-ar teme.
Buna ziua, va rog descrieti "formula exacta mentionata in contract " sau mergeti la notarul care a incheiat acel contract sa va ajute in legalitate.
sau un avocat care are astfel de cauze pe rol.
Notarul se poate deplasa cu clientii la inchisoare sa incheie contractul si se semneaza de detinut in prezenta comandantului de penitenciar - sub semnatura privata si data certa
Pentru persoana din Spania
Persoanele fizice şi juridice române, precum şi persoanele fizice şi juridice străine, pot solicita Consulatului General al României din Bonn întocmirea următoarelor acte notariale, dacă acestea produc efecte juridice în România.
1. Redactarea pentru autentificare a înscrisurilor şi autentificarea acestora (procură, declaraţie, testament etc.)
Întocmirea (redactarea şi semnarea) în formă autentică a unui înscris presupune, în mod obligatoriu, prezenţa părţii în faţa consulului. Nu se întocmesc înscrisuri în formă autentică prin poştă.
Înscrisurile vor fi redactate numai de consul sau de un notarul public sau de avocatul persoanei fizice sau de consilierul juridic sau reprezentantul legal al persoanei juridice.
Pentru asigurarea respectării exigenţelor privind condiţiile de fond şi de formă ale actului, consulul poate aduce acestuia modificări şi completări corespunzătoare, cu acordul persoanei fizice sau persoanei juridice.
Înscrisurile pot fi semnate şi prin persoane împuternicite cu procură specială, cu excepţia actului strict personal (actul care prin natura sa ori printr-o dispoziţie expresă a legii nu poate fi făcut decât personal)
Multumesc mult pt. raspunsuri.In Promisiunea de V-C nu este trecut un termen X de incheiere a Contractului De V-C,ci "dupa 10 ani de la incheierea contr. de V-C intre vinzator si Societatea de gospodarire comunala,sau cind legea va permite,ma oblig sa inchei em contractul de v-c in forma autentica"El,cumparatorul este in inchisoare in Germania,iar cumparatoarea in Spania la lucru sau la copii.Nu se cunoaste adresa niciunuia din ei de catre familie.Ce pot face in acest caz tinind cont ca au divortat intre timp,dar nu au facut impartire de bunuri?Multumesc