avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Activitate mihaelan

Activitate mihaelan

Răspuns la discuția plata compensatorie
Va multuemsc pentru raspuns.
Răspuns la discuția plata compensatorie
Asta presupune ca interpretam noi (societatea la care lucrez) gresit Articolul 257, ali. (6) din Legea 95/2006 privind Reforma in domeniul sanatatii, care spune:
" (6) Contribuţia de asigurări sociale de sănătate nu se datorează asupra sumelor acordate în momentul disponibilizării, venitului lunar de completare sau plăţilor compensatorii, potrivit actelor normative care reglementează aceste domenii, precum şi asupra indemnizaţiilor reglementate de Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile şi indemnizaţiile de asigurări sociale de sănătate, cu modificările ulterioare."?

Va multumesc.
Răspuns la discuția plata compensatorie
Buna ziua,

Referitor la contributiile datorate de angajat si angajator, in cazul concedierilor INDIVIDUALE, acestea sunt:
1. angajatorul datoreaza: CAS, CONTRIBUTIA PENTRU CONCEDII SI INDEMNIZATII SI CONTRIBUTIA PENTRU ACCIDENTE DE MUNCA SI BOLI PROFESIONALE.
2. angajatul datoreaza: CAS SI IMPOZITUL PE SALARIU.

M-am confruntat chiar luna aceasta cu astfel de concedieri, si am gasit si baza legala prin care nu se plateste SANATATEA: este vorba de Art. 257, Alin. (6) din LEGEA 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii.

In Legea 19/2000, Art. 21, alin (6): "Contribuţia de asigurări sociale pentru persoanele care beneficiază de plăţi compensatorii se suportă din bugetul asigurărilor pentru şomaj la nivelul cotei contribuţiei individuale de asigurări sociale" - aveti idee cum se realizeaza acest lucru?

Am marea rugaminte sa imi spuneti daca gresesc cu ceva, intrucat trebuie sa finalizez cu aceste plati compensatorii. Singurul lucru care nu imi este foarte clar este cotributia de sanatate si Art. 21 din Legea 19.

Va multumesc!
Răspuns la discuția divort
bode....copilul are 11 luni :">
Răspuns la discuția o problema cu ITM
ca sa pot sa ii dau angajatului care a plecat mai repede carnetul de munca.
mai exact: sunt o firma care de ani de zile plateste la timp toate viramentele, duce statele de plata la timp etc. nu vi se pare anormal, ca atunci cand duc o incetare la itm sa primesc un raspuns de genul "nu pot sa iti vizez carnetul de munca pana nu aduci statul de plata si copii dupa OP-uri"?
asa ca, mi se pare corect pentru ambele parti, ca o data cu incetarea sa duc si statul de lichidare pentru persoana respectiva. inspectorul itm e multumit (ca i-am dus statul), eu sunt multumita ca iau carnetul vizat mai repede de acolo, salariatul e si el multumit ca nu sta o luna jumate sa ii dau carnetul de munca.
Eu am avut doua contracte de munca cu 8 ore. Desi initial a fost greu sa-i conving pe cei de la ITM ca se poate, pana la urma s-au convins ca se poate. Nici la Finante nu am avut probleme, totul a fost in regula. Eu nu stiu nicio lege care sa iti interzica acest lucru.
Răspuns la discuția art.65 alin.1 din Codul muncii
cam complicat ce spui tu...intrebare: ai facut ultima angajare dupa ce ai dat celor doi preaviz? (caci asa se intelege). Astept raspunsul tau, si revin. Daca ai facut asa, e cusuta cu ata alba...
Răspuns la discuția nereguli concediere
pentru corina: ii poti da in judecata pentru orele lucrate sambata si cele suplimentare, si daca, colegii tai vor accepta sa fie martori! (ai grija la faza asta, caci e cam sensibila..) atunci vei avea castig de cauza. In ceea ce priveste preavizul care l-ai primit, ei pot sustine ca s-a reorganizat firma, prin restructurarea postului tau, iar sarcinile tale au fost preluate de alt angajat, deci s-ar putea sa se descurce...si sa scape basma curata.
Răspuns la discuția COR
de acord cu tana. niciun inspector de la itm nu va inregistra altfel contractul de munca.
Răspuns la discuția desfacere contractului de munca
pai sugestii...lasa-i incolo' dar nu inainte de a-i mai fierbe un pic :D, ca stiu si ei ca paine si cutitul sunt la tine - stai linistit. iar pareri: vai si amar de asa angajatori