avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Activitate larat

Activitate larat

In cazul unei cereri de sistare a starii de indiviziune asupra unui apartament,in afara procedurii ce prevede un timbru judiciar de 3% din valoarea acelui bun,stie cineva si o alta procedura ce ar avea aceeasi finalitate,dar unde ar ajuta in locul timbrului judiciar un certificat fiscal ce contine impozitul platit pe imobil?(nu stiu daca am inteles bine,sper insa ca cineva sa stie mai precis..)
Multumesc.
Daca se doreste iesirea din indiviziune,iar partile implicate nu ajung la un consens privind valoarea bunului detinut in comun,cine si cum se face evaluarea acestui bun?
Răspuns la discuția bunuri la comun
Multumesc pentru raspunsuri!
Doamna Cristina Margu puteti fi,va rog,mai explicita?
In mod concret,daca cea care decedeaza prima,respectiv sotia, are in viata ambii parinti si un frate,iar sotul,ce decedeaza ulterior,doar tatal si o sora ,si nefiind comorienti,cum se vor distribui bunurile?
Discuție bunuri la comun
In conditiile in care mostenesti niste bunuri (imobiliare) impreuna cu alte persoane si aceste persoane refuza orice tranzactie,vindere sau propune preturi si conditii care nu sunt adecvate realitatii,tinand astfel blocate si altora bunurile sau drepturile...se poate face totusi ceva care sa-i "oblige" sa-ti elibereze sau sa-ti ofere posibilitatea de a beneficia dupa bunul plac de partea pe care o detii?
Mentionez ca e vorba de un apartament care nu poate fi vandut/ inchiriat /dispus doar pe jumatate.
In urma unui accident auto,moare mai intai sotia,apoi,dupa cateva minute ,si sotul.
Am inteles ca totusi sotul isi mosteneste sotia.
Dat fiind ca cei doi nu au avut copii,cine,cum si in ce proportii va mosteni mai departe bunurile acestora?
Răspuns la discuția comorienti ..sau nu..
Multumesc tuturor!
faptul ca undeva ar fi consemnat ca doua persoane,sot si sotie,fara copii, au murit la un interval de cateva minute intr-un accident,poate face diferenta in ceea ce priveste vocatia succesorala a rudelor din partea unuia sau a altuia..?

Are legatura cu ideea ca oricum cel care a "supravietuit "-fie si cateva minute consemnate-,oricum nu mai exista in momentul dezbaterii propriu-zise a succesiunii...?

Multumesc
As mai avea o intrebare pentru doamna romascanu(dar nu numai..)ce inseamna "a supravietui chiar si foarte scurt timp"?...ar putea intra in calcul chiar si un sfert de ora?

mai mult,daca accidentul s-a produs,asa cum consemneaza documentele, 'din vina soferului" ,dar si a conditiilor nefavorabile ( adica pe o gheata lucie , cu un sofer super-prudent,insa documentele mentioneaza o viteza neadaptata la conditiile de drum,chair daca era vorba de 30 si ceva de km pe ora in afara localitatii!)..
Asadar,aceasta "vina " a sotului ca si conducator al vehiculului in acel moment ar putea influenta desfasurarea succesiunii sau cotele atribuite celor in cauza cu vocatie succesorala...?

Multumiri pline de recunostinta .