deci nu trebuie sa astept sa se redacteze solutia si eventual sa mai treaca inca 30 de zile de la redactarea solutiei, caci poate face apel?
Buna seara! Am divortat prin intermediul notarului in anul 2013, in aprilie! Avem un copilas impreuna, asa ca am facut si o conventie! Fostul sot a inaintat o cerere catre judecatorie, solicitand diminuarea pensiei de intretinere si modificarea programului de vizitare anul trecut, la sfarsitul lui iunie. Solutia a fost aceasta: Tip solutie: Respinge cererea Solutia pe scurt: Respinge cererea, ca neîntemeiată. Ia act că pârâta înţelege să solicite cheltuielile de judecată pe cale separată. Cu apel. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 01.02.2017. Urmeaza sa se redacteze solutia! Pentru ca nu este deloc la zi cu platile, doresc de ceva vreme sa incep executarea silita, mai ales ca acum stiu clar ca lucreaza si unde. Care este cadrul legal in care pot face acest lucru? Nu mi este foarte clar daca pot incepe, caci am cam pierdut timpul si sume importante de recuperat, mai ales ca stim de timpul acela de prescriptie de 3 ani. Va rog sa ma ajutati!
Buna ziua! Sper ca am scris unde trebuie. Am si eu o nedumerire. Maine merg la notar cu sotul meu pentru a divorta! Nu mai locuim impreuna de la 1 august 2012. El intre timp a pierdut buletinul unde avea adresa de la casa parintilor mei din sectorul 3, unde ne-am si casatorit! Trebuindu-i alt buletin, si-a facut unul pe sectorul 1 in care locuieste! Acum el la administratia financiara sector 3 a ramas cu niste datorii (amenzi si plata impozitului la masina). Pe mine ma intereseaza sa dispara orice datorie de pe adresa unde a figurat cu domiciliul (casa parintilor mei, unde de altfel locuiesc eu acum). Intrebarea mea este: trebuie platite la sectorul 3 ori se poate face o cerere ori se poate duce cu buletinul astfel incat sa se cunoasca noua adresa si sa se transfere datoriile pe sectorul 1, unde locuieste acum? Sperand ca am fost explicita, astept un raspuns!
Va multumesc din suflet. Voi proceda la somarea individului.
Buna seara. M-am hotarat sa va scriu in urma afisarii intretinerii pe luna ianuarie, in valoare de 300,50 lei. Locuiesc la parter. Ca si vecinul meu, suntem 3 persoane luate in evidenta la intretinere. Numai k la cheltuielile pe persoana, noi tot timpul avem mai mult de plata. La modul cativa lei in plus. Precizez ca locuim cu chirie. Ni s-a spus ca diferenta provine din faptul ca proprietarul plateste si el ceva, si anume liftul. I-am spus ca din cunostintele mele, se platesc doar reparatiile pentru lift la parter, nu si intretinerea liftului. Asta in primul rand. In al doilea rand, n-am auzit pe nicaieri ca proprietarul, nelocuind acolo, sa plateasca ceva. L-am intrebat unde pot gasi asta, si mi-a spus ca in lege. La intrebarea ''care lege?'' mi s-a raspuns cu ''nu mai stiu''. Sper ca am fost suficient de explicita. Exista asha ceva?
Buna seara. Sotul meu a contractat 2 credite inainte de a ne casatori. Am cunostinte in ceea ce priveste unul dintre ele. Este facut la Raiffeisen, in valoare de 700 si ceva de euro, a ajuns la termenul de plata la inceputul lui 2009, iar undeva in 2008 cand am fost sa ne interesam penalitatile erau deja de vreo 500 si ceva de euro. Ma intereseaza in ce mod ne afecteaza daca nu il achitam, se prescrie cumva, au drept sa ne bage penalizari la nesfarsit? Nu cunosc legislatia in sensul asta. Sper ca am dat suficiente detalii.
Va multumesc tare mult pentru raspunsuri. Maine am sa dau o fuga si pana la somaj si am sa incerc sa semnez decizia de incetare cu ziua de maine sau de poimaine pentru avea timp pana pe 16-17 ianuarie sa depun actele. Va doresc multa sanatate! Ah...in cazul in care semnezi un contract de munca pe perioada determinata angajatorul este obligat sa te anunte k s-a terminat colaborarea ori este de la sine inteles? In contract este specificata perioada de preaviz in cazul concedierii ori in cazul demisiei.
Ca sa pot intelege mai bine: daca decizia de incetare este din data de 31.12.2009 atunci ma incadrez intr-o perioada de acordare a somajului timp de 9 luni de zile? Iar actele pentru indemnizatia de somaj trebuie depuse in termen de 30 de zile pentru a avea continuitate? Este un lucru f important: sa am continuitate. Altfel nu pot obtine indemnizatia pentru mama. Si altceva: aveti idee cand ar putea sa se anunte prelungirea OUG-ului? Mai este f putin pana la sfarsitul anului. Va multumesc. Si ma scuzati daca sunt insistenta. Dar imi trebuie toate datele. Pentru a sti cum sa actionez. Sanatate!
Buna seara, domnule Tudor Valeriu!
Sper ca ma puteti ajuta cu o mare problema. In data de 2 decembrie am semnat decizia de incetare a contractuluide munca cu firma la care lucrez. Pe data de trei decembrie am aflat ca sunt insarcinata. Cei de la firma nu trimisesera actele la ITM. M-au disponibilizat cu art. 65 alin. 1. I-am rugat sa nu trimita actele ca sa pot afla conditiile de intrare in somaj. Legea mamelor spune ca trebuie sa ai 12 luni continuitate ca sa poti beneficia de indemnizatia pentru mama. Eu nu dorec sa raman la aceasta firma ci vreau sa merg pe varianta cu somajul. Avand in vedere ca astazi am 7 saptamani de cand sunt insarcinata, as avea nevoie de o perioada de somaj de 9 luni de zile. Am vazut ca dumneavoastra aveti un rapuns in care specificati ca se adauga cate trei luni perioadelor specificate in lege, dar numai pana la 31 decembrie 2009. Numai pana atunci? Eu trebuie sa ajung la firma sa semnez o noua decizie de incetare a contractului. Mentionez ca lucrez din data de 1 decembrie 2008 si voi termina pe 31 decembrie 2009. Asta este vechimea mea in munca. Sper ca am fost explicita.