Nu stiu exact la ce va referti dvs. cand spuneti inchiderea unui magazin.
In cazul in care este vorba despe inchiderea unui punct de lucru - faptul ca radiati punctul de lucru respectiv nu inseamna ca societatea nu este in continuare obligata la plata impozitului.
Daca va referiti la lichidarea societatii, este o procedura de durata daca societatea are datorii, intrucat este necesar un lichidator. Si in cazul suspendarii activitatii (pe o perioada de 3 ani), poate dura mult, pentru ca, cel putin la registrul comertului Bucuresti se dau termene foarte mari. Partea proasta este ca in tot acest timp, societatea este considerata ca fiind in activitate, astfel ca trebuie platit impozitul.
O solutie ar fi sa cesionati partile sociale altei persoane, daca reusiti sa gasiti pe cineva interesat - ceea ce insemana ca dvs. incetati sa mai fiti asociat in societatea respectiva.
Intr-adevar, chiar daca va opuneti, instanta poate dispune desfacrea casatoriei, dar cu conditia ca sotia sa faca dovada culpei dvs. in acest sens. E posibil ca instanta sa constate si o culpa comuna (vina ambilor soti) si sa dispuna desfacerea casatoriei. Dar, daca dvs. va opuneti aratand ca nu exista probleme, iar sotia nu poate proba o culpa a dvs. in deteriorarea relatiilor si existenta unor motive temeinice care fac imposibila continuarea casatoriei, instanta poate respinge actiunea.
Acum ar trebui sa va ganditi si cum va decurge relatia intr-o astfel de situatie, pentru ca nu puteti tine cu forta pe cineva langa dvs. Daca insa credeti ca merita sa incercati sa va salvati casnicia si daca apreciati ca nu sunteti vinovat si ca nu sunt motive serioase, puteti incerca.
In ceea ce priveste durata, aceesi ca si in cazul unui divort in care cei doi se acuza reciproc de deteriorarea relatiilor, pentru ca presupune administrarea de probe - din partea sotiei sa dovedeasca vinovatia dvs. si imposibilitatea continuarii relatiei, iar din partea dvs. pentru a demonstra ca nu sunteti vinovat si ca relatia merge bine. Probabil cateva termene - depinde de la caz la caz.
Nu e necesar sa va prezentati la Registrul Comertului pentru incheierea contractului de cesiune parti sociale. La Registrul comertului trebuie depusa hotararea aga prin care se ia act de cesiune impreuna cu acel contract, actul constitutiv actualizat ca atare, copie de pe CI a noului asociat in cazul in care cesiunea se face catre o persoana din afara societatii, declaratia acestuia ca intruneste conditiile legale pentru a fi asociat.
Fiul actualei sotii, nefiind infiat de socrul dvs. nu are nici un drept.
In caz de divort, nici actuala sotie nu are nici un drept asupra aprtamentului - cota parte pe care o are tatal sotului din acel apartament este bun propriu.
In caz de deces al socrului, sotia va veni la mostenire impreuna cu sotul dvs. si cu fratele/sora acestuia, avand dreptul la 1/4 din cota pe care o are socrul din acel apartament, adica 1/8 din intregul apartament, restul de 3/8 revenindu-i sotului dvs. si fratelui/surorii sale, in cote egale.
O puteti trimite astazi prin posta. Nu cred sa mai fie maine program la instante.
Da, aveti dreptate, e mai greu de crezut ca puteti face depozitari intr-un apartament de bloc. Pe de alta parte, societatea avand ca obiect comert cu ridicata, la un eventual control, ati putea avea probleme cu faptul ca nu aveti in obiectul de activitate si depozitari. Dvs. spuneti ca luati si vindeti mai departe, dar comertul cu ridicata presupune si ca depozitati pana la revanzare, acele bunuri. Intr-adevar chestiunea e controversata, dar parerea mea este ca ar trebui sa aveti si acest cod in obiectul de activitate si un spatiu special pentru depozitari. Oricum e bine sa va interesati mai mult inainte de a lua o decizie in acest sens.
Sigur ca aveti si o cale legala - actiune in vederea folosirii pasnice a lucrului inchiriat. Conform prevederilor codului civil, locatorul are obligatia sa va garanteze folosirea pasnica a spatiului. Faptul ca el intra in imobil oricand doreste si ca nu va asigura folosirea corespunzatoare a imobilului prin oprirea furnizarii de caldura si energie electrica constituie o incalcare din partea sa a dreptului dvs. de folosinta. Mai mult decat atat, faptul ca este proprietarul spatiului nu ii da dreptul sa intre si sa umble la bunurile ce apartin societatii dvs. - inteleg ca obiectele elctrice pe care le opreste sau scoate din priza sunt ale dvs.
Am retinut ca nu doriti sa formulalti o actiune in justitie (faptul ca d-na este contabila la o instanta nu are importanta), dar este singura cale legala. Ceea ce spuneti dvs., ca sunteti consumator, etc. nu se poate aplica in acest caz.
Sa va vanda dvs. nu ii puteti forta. Fiecare proprietar dispune cum doreste de proprietatea sa. Dar aveti posibilitatea sa solicitati iesirea din indiviziune - partajul, pentru ca nici dansii nu va pot obliga sa ramaneti in indiviziune cu ei. In acest caz, avand, din ceea ce spuneti dvs., o cota mai mare aveti sansa sa ramaneti cu imobilul, urmand sa le platiti celorlalti partea lor.
Inteleg din ce spuneti dvs. ca e vorba despre un divort prin acord, pentru ca atunci se pune problema ca cererea sa fie semnata de ambii soti. In acest caz e necesar ca la depunerea cererii sa fie prezenti ambii soti, altfel nu va fi primita.
Puteti cumpara doar cota-parte ce i-a revenit nasei dvs. Ea este proprietara pe acea cota si nu este conditionata de ceea ce fac ceilalti mostenitori. Veti deveni coproprietar cu ceilalti mostenitori, care vor putea, la randul lor, sa va vanda dvs.