avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Activitate EmiliaPopa

Activitate EmiliaPopa

Buna seara.Va rog frumos sa ma indrumati si sa imi dati un sfat in problema cu care ma confrunt.In data de 27.02.2012 am incheiat un contract de mediere cu o firma din orasul in care locuiesc,pt a pleca in strainatate la munca.In data de 30.06.2012 am semnat un contract de munca cu firma respectiva,ca fiind angajata aici in tara,dar nici in ziua de azi nu am fost trimisa in Italia(tara in care trebuia sa plec)sau macar sa pot lucra aici in tara.Patronul firmei se eschiveaza,ma tot amina de 3 luni de zile voi pleca,ba chiar de 1 saptamina nu mai raspunde la telefon.Mentionez ca am platit 165 euro comision si 105 euro biletul pt transport pina Italia.In acesta situatie se mai ala inca 13 persoane si nu stim ce ar trebui sa facem ca sa ne recuperam banii.Mai mentionez ca eu in baza cuvintului si asigurarii verbale a patronului firmei de plasare de munca mi-am dat demisia de la locul de munca ocupat anterior in data de 14.04.2012,iar acum sufar si pt faptul ca nu am bani si ma simt foarte rau psihic deoarece cred ca am fost inselata cu buna stiinta.
Am facut un mic rezumat,am incercat sa nu umplu foarte mult cu detaliile destul de neplacute.
In speranta ca voi gasi un ajutor,multumesc anticipat celor care imi vor raspunde.
Toate cele bune!
Emilia Popa
Un batrin avea 12L de vin pe care vroia sa-i imparta in 2 bidoane in mod egal,dar avea 2 bidoane de 7L si respectiv 10L.Cum facea?
Va rog daca stiti cum se rezolva aceasta problema miine nu o sa luam nota mica la mate:)
Multumesc anticipat.
Emilia Popa
Răspuns la discuția pentru amante nu exista legi?
Imi pare rau sa aud ca aveti asa probleme,dar cu intelepciune,rabdare sia jutorul lui Dumnezeu le veti depasi.Important este ca dumneavostra sa va regasiti echilibrul,linistea,sa aveti copiii sanatosi si putere sa le duceti pe toate.Intr-adevar,superba ideea din prima pagina a domanei avocat,aceea de ai lasa copiii in grija.Eu,daca as fii putut.mi-as fii facut si eu un amant!!!Si pe urma vedeam eu cum o mai rezolvam.
Exact asa a si procedat.Multumesc pt raspuns simonette12.
Răspuns la discuția recurs reincredintare minor
Multumesc pt raspuns.Toate cele bune.
Emilia Popa
Buna seara.Ma confrunt cu o situatie si v-as ruga,daca se poate, sa ma lamuriti:
-tatal minorului a deschis actiune de judecata pt reincredintarea minorului spre crestere si educare.
-la prima infatisare pirita cere instantei un termen de aminare pt a-si pregati aprarea si se audiaza minorul,acesta exprimindu-si dorinta de a ramine la mama(in aceleasi conditii in care a crescut),minorul aflindu-se in crestere si educare la mama,conform sentitei de divort data in anul 2008.
-minorul de la nastere si pina in prezent a fost educat,crescut si locuit la tata,atit inaintea divortului parintilor,cit si dupa divort.
-pirita depune intimpinare la cererea formulata de reclamant,aratind ca nu este de acord cu reincredintarea minorului catre reclamant,inainte de primul termen.
-inainte de al doilea termen,pirita depune la dosar o cerere prin care a invederat ca este de acord ci actiunea formulata de reclamant si a solicitat reincredintarea minorului spre cresterea si educarea acestuia.
-la al doilea termen pirita nu s-a mai prezentat,nu a fost reprezentata de vreun avocat,desi ceruse aminare pt angajarea unui aparator.
-la al doilea termen a fost audiat martorul reclamantului,aduse probe la dodar din care reiese faptul ca minorul a locuit si locuieste la tata(reclamant).
-tot la al doilea termen a fost reaudiat minorul,acesta a opinat sa fie incredinta spre crestere si educare de catre reclamant.
-la al doilea termen,instanta constatind intemeiata si dovedita actiunea reclamantului,apreciind ca s-au schimbat motivele si conditiile care au stat la baza sentintei civile din 2008(data la care s-a incredintat minorul mamei),urmeaza a lua act de acordul partilor si a reincredinta catre reclamant spre crestre si educare a minorului.
-in data de 15.11.2010,instanta hotaraste reincredintarea minorului spre crestere si educare reclamantului si obliga pirita la o pensie de intretinere in cuantum de 100 lei.
-pirita face recurs in termenul legal asupra sentintei civile in care cere casarea hotaririi si trimiterea cauzei spre rejudecarea instantei de fond,motivind ca a fost indusa in eroare si ca nu a inteles exact intentia reclamantului si nu si-a putut apara cauza,nefiind asistata de un avocat,apreciind ca se impune casarea cauzei cu trimitere spre rejudecare,astfel incit solutionarea cauzei sa se faca cu respctarea dreptului la aparare,astfel incit si reclamanta(mama minorului) sa poata administra probe in cauza.
Aici e nelamurirea mea si neintelegerea mea:daca tot a cerut aminare pt a-si lua un avocat,daca de buna voie a depus la dosar o cerere prin care a invederat ca este de acord cu reincredintarea minorului spre crestere de catre tata,a luat la cunostinta in instanta de ce inseamna reincredintare.
Recursul mamei poate fii declarat nejustificat?In cererea de recurs mama aduce ca probe acte.Mai poate aduce ulterior alte probe fata de cele mentionate?Daca da,mai poate aduce martori?

Copilul a fost incredintat mamei,dar sta exclusiv la tata.
Cheltuiti acesti bani si in cazul in care copilul este crescut exclusiv de catre sotul dumneavoastra?
Buna ziua.
As dori sa stiu cum se calculeaza pensia alimentara.Din care venit..brut,net..se iau in calcul prime,bonusuri...?Sotul meu a hotarit sa ii aloce copilului din prima casatorie o suma in valoare de 350 ron,bani pe care mama copilului nu ii foloseste exclisiv pt copil,in conditiile in care copilul locuieste la bunicii paterni si este ingrijit de catre ei si tata.As dori s amai stiu daca se poate intenta o actiune pt modificarea sumei pensiei alimentare si in ce conditii.Mentionez ca mama este cea care a obtinut custodia copilului de comun acord cu sotul meu.Multumesc anticipat pt raspuns.
Ma intereseaza ce acte trebuie pt deschidere actiune incredintare minor 12 ani?
am divortat in ianuarie 2008 si copilul rezultat in urma casatoriei a fost incredintat mamei cu obligatia mea la plata unei alocatii de 350 roni lunar. Baiatul a stat mai mult la mine si parintii mei dar acum am aflat ca de 5 zile mamalui a plecat la munca in Franta pentru 3 luni.
Doresc sa deschid actiune de incredintare a baiatului pentru crestere si educare si obligarea paratei de plata unei alocatii legale
Mentionez ca baiatul a fost crescut si educat in proportie de 80% de mine si parintii mei la domiciliul meu si a parintilor mei