Cred ca aveti dreptate, s-a facut un cadastru pentru proiectul de extindere a locuintei, dar dupa extinderea efectiva, nu s-a mai refacut cadastrul...Multumesc.
Umila mea parere e ca ITM-ul nu are niciun amestec in povestea asta; si eu, cand simt ca cineva imi sufla-n ceafa, daca am de ales, fug, daca nu, ma intorc cu fata la el si caut sa-mi descopar si sa elimin toate punctele slabe care m-ar face vulnerabil si care l-ar putea asmuti asupra mea...
Bun, multumesc pt. raspuns; as vrea, totusi, inca o lamurire: in varianta in care, mai intai, s-ar iesi din indiviziune, ar fi necesar cadastrul, in prealabil, pt aceasta?
Buna ziua,
Ma intereseaza daca cei 2 proprietari(frati) ai unui imobil (act mostenire), pot face donatie, in nume comun, catre doi copii (majori, cate unul al fiecaruia), pentru a evita formalitatile si timpul pierdut cu iesirea din indiviziune, rezerva succesorala nefiind afectata.
Utilizatorul aly_yoana e bine intentionat, dar pe langa subiect; rudele noastre nu-s copii, ca sa ne prezinte criteriile pt. handicap la copii; in cazul nostru se aplica Ord.comun (min muncii si min sanatatii) nr. 762/1992 din 19.11.2007 din M.Of. nr.885/27.12.2007.- pg. 98 -AVC; singura sansa o vad prin referirea numai la efect, nu si la cauza producerii acestora, in biletele cu diagnosticul medical de la specialisti, pt ca avc-ul la adulti nu e recunoscut ca fiind generator de handicap, conform acestui Ordin aberant.
Pentru mine lucrurile sunt clare: unele acte normative sunt facute intentionat ca sa dea de lucru si unor firme private pe domenii comune cu cele ale unor institutii ale statului; spre exemplu, dupa ce am expus problema cu mama si pe forumul 'romedic', am primit raspuns chiar de la creatorul forumului, un medic care are o clinica particulara, cum ca poate el, contra cost, evident, sa reintocmeasca dosarul...
Data intocmirii pv era cu 2 zile inaintea implinirii celor 6 luni de cand am fost filmat, iar data stampilei la destinatie-la o saptamana dupa acest termen de 6 luni; totul pare, desi la limita, in termene. Oare pot plati maine(luni)1/2 din amenda la primarie, motivand (cum, de fapt, a si fost) ca am gasit plicul abia sambata, desi purta data de miercuri? Amenzile se trimit simultan si catre primarie?
Buna seara! As vrea sa stiu daca pot contesta un pv contraventie pentru ca nu a semnat nimeni pentru el, ci l-am gasit in cutia postala dupa 3 zile de la data stampilei destinatie; era intr-un plic inchis, de pe care se cunostea ca fusese rupt avizul AR (probabil postasul semnase el insusi, nemaiobosindu-se sa zaboveasca pana iese cineva din casa); in rest n-am ce sa comentez, ba chiar ma astept la o a doua 'bucurie' de genul asta, caci 'm-a luat', probabil, camera si la intors, pe acelasi traseu...se intampla acum mai bine de 6 luni.#-o
Sa stea linistit, mama e complet imobilizata la pat de 13 ani in urma unui avc, e hranita si hidratata cu lingurita, si i-a fost respins dosarul; nici macar nu am contestat pentru ca, in Romania, legea e scrisa de multe ori cu picioarele.
da, multumesc, dar o sa fie ultimul lucru pe care-l voi face: din pdv legal , parintii si scoala nu au fost notificati pana acum; nu a existat o mustrare verbala sau scrisa, ca pt o prima abatere; pastrand proportia, e ca si cum ai trage fara foc de somatie; nu-l voi lasa, ca parinte, sa duca povara acestei greseli, pt. ca este un copil bun si linistit; veti intelege acest lucru daca va spun ca banuielile mele se indreapta catre un control comandat de directorul scolii, unde sotia este profesoara, director ce are obiceiul sa-si petreaca sambetele prin scoala, cu vedere la terenul de sport.
Si, 8 luni fara alte notificari legale, nu inseamna ca executarea s-a perimat de drept (daca am considerat pv-ul inmanat drept titlu executoriu)?