avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 553 soluții astăzi
Forum Activitate Stefan Ioana

Activitate Stefan Ioana

Pe vremuri exista o norma care nu permitea în cazul clădirilor supraetajate, gen bloc apropierea între aceste claădiri trebuind sa fie circa o treime din inaltimea cladirii,sau ceva cu perioada de iunsorire a cladiorii vecine. Mă puteți ajuta ca sa aflu exact ce prevede legea în acest caz, pentru ca în dreptul geamului meu se construieste pe un teren revendicat o cladire de 5 etaje la 2 m distanță. Cu stimă și mulțumiri anticipate.
multumesc!
Multumesc pentru raspuns. Ce funcții minime sunt in cadrul unei asociațiii care trebuiesc platite. Inca odata multumesc
Multumesc pentru raspuns! Vin totusi cu alta intrebare. Pentru a micsora cheltuielile asociatiei as dori sa ocup o functie fara a fi platit pentru aceste servicii, eventual presedinte sau administrator. Scopul meu nu este sa obțin beneficii materiale ci de a reabilita blocul cu ajutorul primariei, bloc construit in 1962. daca obtin acordul a 50%+1 dintre proprietari, ceilalti vor fi si ei membri si vor plati cheltuielile asociatiei? Multumesc inca odata
Eu am alta intrebare pe aceeasi tema.
Vreau sa constitui o asociatie unde traiesc intr-un bloc de 32 de ap. Dac ma ocup de aceasta s-ar putea sa fiu numit presedinte de asociatie. Pot sa exercit aceasta functie fara remuneratrie. Obiectivul meu cand doresc crearea asociatiei este sa reabilitam blocul vechi de 45 de ani, nu sa fac un profit!
Doresc sa infiintez o asocietie de proprietari in blocul in care locuiesc.
Iata capatul de tabel pe care l-am făcut asa cum spune in lege
NORME METODOLOGICE din 19 decembrie 2007 de aplicare a
Legii nr. 230/2007privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari

Tabel nominal, anexă la acordul de asociere, al proprietarilor din blocul .... nr,.... , din ............, jud. .............
Scara A
Nr.Crt şi ap /Nume şi prenume /CNP /Seria şi numărul C.I. sau B.I. / Indicarea titlul de proprietate /Data /Semnătura
Ce trebuie sa trec in dreptul : Indicarea titlul de proprietate
Rog pe cei care au deja asociatii constituite s ma sprijine pentru ca la noi n oras nu exista asociatii si nu am gasit nici sprijin la primărie sau un avocat ce sa se priceapa la sa ceva.
Ma intereseaza taxele ce trebuies platite la iunfiintare pentru ca toti scartaie cand este vorba de bani! O suma mai mica adica 20-300 de lei as plati-o eu pentru ca apoi s-o recuperez Multumesc anticipat
Un avocat din oltenita a mers pe aceasta premisa si a ajuns sa nu platească 7800 lei care i se imputau!
Intrebarea mea este ce facemcu cei care ne varsa laturile in cap!
Asta este nu sunt verificate de la montare de peste 10 ani.
La venirea acestui primar la sediul primariei erau 50 angajati. Prin crearea de posturi s/a ajuns la 200 de angajati. Din cauza asta exista asa ceva


"Aveti cunostinta despre procedura de repartizare facuta de furnizorul de apa?

De la ce consum se aloca mai mult sau mai putin si in ce proportie?

De reparatii si curatenie cine se ocupa? Nu exista blocuri cu lifturi in oras?

"Avem programul nostru de calcul asa trebuie."
Lifturi sunt in trei blocuri dar nici unul nu mai functioneaza femeia de serviciu este platita din usa in usa, reparatiile se fac foarte greu. Cineva ia initiativa, se strang banii cu greu si apoi ies discutii de genul ce ai facut cu banii!
In organigrama exista si serviciul de transport public local dar asa ceva nu exista!
Asta este guvernarea actuala
Am trimis si adresa pe care o anexez iar de pe 23 febr nu am primit raspuns. Il consider ca pe un accept tacit si deci cererile mele sunt normale. Nu s/a facut nici o verificare!

Catre:
S.C. ……………………………………………….
În atentia domnu lui director ……………….


Va duc la cunostinta ca refuz sa platesc cheltuielile comune pentru încalzire facturate de dumneavoastra pentru apartamentul meu, aflat la adresa susmen io nata, datorita faptu-lui ca acestea nu sunt rezultatul unui calcul corect al consumului de agent termic, acestea fiind niste foloase necuvenite, pentru activitati neprestate.
Mentionez ca eu sunt debransat de la sistemul de încalzire, având montata centrala de apartament. Datorita faptului ca ati d istribuit caldura dupa un program stabilit de dumneavoastra, cred ca sunt îndreptatit sa cer sa mi se plateasca anumite sume pentru faptul ca tevile care trec prin apartamentul meu au preluat caldura produsa de centrala mea!
Pentru comparatie va rog sa verificati consumul de la blocul unde locuiesc si sa constatati diferentele dintre apartamente. Pierderi în subsolul blocului nu sunt pentru ca întreaga instalatie a fost înlocuita si este din PPR. Cred ca ar trebui verificata aparatur a de citire, atât în apartamente, cât si cea din caminul de intrare în subsolul blocului, unde o parte din elementele de reglare a debitului sunt ruginite. Multe aparate de citire nu au fost schimbate de la montarea initiala, in urma cu 10 ani si dupa cum trebuie sa stiti acestea, au o perioada de functionare deter-minata dupa care trebuiesc verificate metrologic si recalibrate.
Va sugerez sa faceti o verificare în apartamentele de bloc, încalzite de la sistemul centralizat, pentru ca eu nu sunt de acord sa platesc mai mult decât este normal pentru niste servicii pe care nu le- am primit.
Va consider solidar în plata daunelor create de acest sistem fraudulos de facturare.
Urmar e aproastei executii si întretineri a sistemului centralizat de încalzire gestionat de dumneavoastra am constatat ca structura de rezistenta a caminelor de acces se degradeaza, aparând fenomene de prabusire a solului. Solicit ca pe cheltuiala dumneavoastra, sau a primariei sa se efectueze studii asupra efectului negativ creat de proasta gestionare a sistemului public de încalzire.
Verificarea co rectitudinii citiri cantitatii de energie consumate este o bligatia dumneavoastra atâta timp cat nu exista asociatii de proprietari, iar delegarea catre E…. nu va scuteste de raspundere.
Conform legii începând cu aceasta data presupusele datorii ce mi se imputa, catre dvstra sunt scutite de plata penalitatilor

L………………………..
Data23.02.2015…………………
………………………………….



Domnului director al S. C. ……………………………………