avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 562 soluții astăzi
Forum Activitate vb1

Activitate vb1

Mergeți la farmacie și cumpărați acid boric. Este un praf alb pe care îl amestecați cu puțină făină și zahăr, iar acest amestec îl puteți pune pe foi de aluminiu prin toată bucătăria. Gândacii nu dispar imediat, dar garantez că în 2 săptămâni nu mai este niciunul. Am aplicat această metodă personal, exasperat fiind că nicio soluție comercială nu a funcționat.
Răspuns la discuția Nu imi pot vizita la scoala fata
Nu vreau sa il descurajez pe @mihaifurgi, dar eu am facut aproximativ 15 plangeri penale impotriva fostei sotii pentru nerespectarea masurilor privind incredintarea minorului si nu a patit nimic. A primit tot atatea NUP-uri.
Concret, decizia instantei cu privire la fetita mea, dupa vechiul cod civil este urmatoarea:

- Incredinteaza reclamantei parate spre crestere si educare minora X
- Obliga paratul reclamant la plata unei pensii lunare de intretinere in cuantum de 1/4 din venitul net realizat lunar

Fosta sotie a plecat din tara si s-a recasatorit in Germania, reusind sa faca pasaport si sa o scoata pe fetita din tara fara acordul meu. Din ce am inteles nici nu avea nevoie de acest acord, fiindu-i incredintata ei fetita.

Deoarece institutia incredintarii nu mai exista in noul cod civil, ce interpretare se da astazi acestei hotarari judecatoresti? Daca aduce fetita in tara o mai poate scoate acum fara acordul meu? Pasaportul fetitei va expira in 2015. Il poate reinnoi fara acordul meu?

Dupa noul cod civil exista posibilitatea ca in locul banilor sa cumpar direct fetitei cele necesare (sau asa stiu eu). In ce conditii pot face asta? E nevoie de o hotarare judecatoreasca care sa imi permita expres acest lucru? Fosta sotie locuieste in Germania si ma gandesc ca instanta competenta este cea de acolo, nu instanta romana.
Fosta sotie s-a stabilit impreuna cu fetita noastra in Frankfurt. Din nefericire, programul de vizita (foarte restrictiv de altfel, doar 8 ore in prima si a treia saptamana din luna) a ramas cel stabilit de instanta romana.

Avand in vedere aceste conditii si pentru ca nu ma pot deplasa in Germania de doua ori pe luna, doresc sa deschid o actiune de modificare a programului de vizita. Am inteles ca instanta competenta este cea germana, deci am nevoie de un avocat de acolo. Mai mult, eu nu vorbesc limba germana, as prefera deci ca persoana sa fie de origine romana.

Cum pot gasi un astfel de avocat? Am cautat in catalogul consultantilor dar fara prea mult succes.
Later edit - nu am vazut ultimele mesaje, multumesc @florinraican
Interesant. Insa la mine sunt doua chestiuni fundamental diferite:
1. E apartamentul meu.
2. Eu nu incerc sa o sicanez pe sotie cu ceva (drept dovada ca pana acum nu am schimbat yala), insa ea a venit sa-si ia din lucruri - unele nefiind ale ei, dar asta e mai putin important, pana la urma daca le vrea n-are decat sa le ia - dar a venit insotita de 2 barbati sa o ajute dintre care unul sau amandoi au facut rondul casei, au mers la baie si au lasat o mizerie ca in tren, etc...
In sfarsit, Dumnezeu le stie pe toate, mi-e atat de lehamite incat doresc doar sa se termine odata tot cosmarul asta. Mai ales ca i-am fost fidel toata viata si nu i-a lipsit nimic alaturi de mine.
Multumesc oricum celor care s-au ostenit sa-mi raspunda.
Tot nu am primit raspuns la intrebarea mea initiala: pot legal sa schimb yala apartamentului??
Avand in vedere ca apartamentul este bun propriu dobandit inainte de casatorie

Adica e bunul meu...
Sotia a parasit domiciliul comun in urma cu doua luni si a introdus actiune de divort. Ea nu mai locuieste in fapt cu mine, insa in lipsa mea vine si ia din lucrurile din casa (vad acest lucru pe camera de supraveghere). Nu ma deranjeaza sa ia lucrurile care-i apartin, insa imi este teama ca va lua bunuri de valoare (electronice) pe care le-am achizitionat dupa plecarea ei in fapt.
Avand in vedere ca apartamentul este bun propriu dobandit inainte de casatorie si ca pe rol avem un proces de divort (nefinalizat), pot sa schimb yala de la intrare pentru a-i impiedica accesul in lipsa mea? Nu doresc sa o sicanez, dar nici nu pot sa vad cum vine cu doi barbati in lipsa mea in casa...
Multumesc.
Eu am introdus actiunea la mai mult de 30 de zile de la emiterea acelui PV, tocmai in ideea ca daca nu a ajuns in acest timp executarea sa s-a prescris (s-ar putea sa nu fiu tocmai coerent in termeni dar sper sa intelegeti ideea).
Drept urmare, instanta eu cred ca ar trebui sa constate faptul ca PV-ul nu mi-a fost comunicat in termenul legal de 30 zile si astfel nu-si mai exercita efectele (e vorba parca de OG 2/2001), deci nu mai trebuie sa platesc amenda. Am dreptate?
In luna august 2009 am fost oprit in trafic si amendat de politie. La acel moment nu am semnat PV-ul si am asteptat sa-l primesc prin posta. Dupa mai mult de 30 de zile, timp in care nu l-am primit, am deschis actiune in instanta pentru anularea acestuia, iar instanta imi solicita acum la urmatorul termen sa depun la dosar procesul verbal contestat!?? CUM sa depun acest PV daca el nu mi-a parvenit vreodata? #-o
Cu tot respectul pentru domnii judecatori, dar la astfel de cauze chiar citesc tot textul plangerii? Pentru ca daca ar depune un minim de efort intelectual ar realiza ca cererea instantei este absurda!

PS. Numarul PV-ului il aveam de pe dovada de circulatie eliberata odata cu suspendarea permisului, poate faptul ca am mentionat acest numar i-a bagat in ceata.:">