avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Activitate oana ristea

Activitate oana ristea

Sunt proprietarea unei locuinte care a fost achizitionata prin legea 112 /1995. Acest locuinta face parte dintr-un fost imobil nationalizat. La aceeasi adresa suntem 9 proprietari. Impreuna cu locuinta am cumparat de la stat si terenul de sub casa.
Conform Legii 87/2020 putem intra in posesia si terenului aferent imobilului (gradini si cai de acces).
Mentionez ca in prezent terenul care cuprinde gradini si cai de acces (curtea) sunt inchiriate de la spatiul locativ. Fiecare proprietar are un spatiu gradina, pe care fiecare si-a ingradit-o, dar si cale de acces aflat in comun. Acesta imparteala este oarecum empirica, deoarece chiar si la innoirea contractului de inchiriere nu s-a realizat o masuratoare topografica. Sunt vechi masuratori facute imediat dupa 1989.
Acum Legea 87/2020 spune ca putem deveni proprietari pe terenul arondat imobilului. Dar nu sunt dumirita cum?
Vom primi in proprietate teren parcelat individual si aleea in cota indiviza? Stie cineva cum se va realiza punerea in proprietate in cazul curtilor cu mai multi prorietari?
Multumesc si astept cu interes!
multumesc frumos....eu de acte vroia mai multe amanunte. Am certificat de mostenitor, am plan de amplasament doar pe teren, nu am pe casa. Ce imi mai trebuie, sau care sunt pasii?
Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu cateva informatii legate de documentele necesare pentru a vinde o casa cu teren in zona rurala.
Multumesc si astept cu interes!
Buna ziua,
Cum se poate face rectificarea pentru apa rece platita la intretinere?
Nu am locuit din februarie intr-o garsoniera, am depus instiintare ca nu mai locuieste nimeni, dar pentru ca nu am dat citirea in fiecare luna am fost inregistrata pausal astfel incat apar cu restanta acum la intretinere.
Am dus citirea, dar apar in continuare cu restanta.
Nu stiu cum sa formulez o cerere de rectificare, pt ca nu este ca la electrica sau gaz sa se faca autormat rectificarea (citirea cu estimarea).
Multumesc!
Legat de indemnizatia de doctorat, se mai aplica si in 2020 OUG 114/2018 art.34, sau indemnizatia se va calcula ca fiind 50% din salariul minim pentru studii superioare?
Multumesc!
Buna ziua,
Va rog sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema legata de dezbaterea succesiunii.
Dupa decesul tatalui meu la cateva luni am inceput sa strang documetele pentru dezbaterea succesiuni. Am descoperit o inarverteta in acte si a trebuit sa deschid un litigiu cu primaria. Avocatul m-a sfatuit ca e mai comod sa deschida litigiu mama mea si nu toti mostenitorii (eu si sora mea) si ne-a trimis la un notar, daca suntem de acord, sa renuntam la mostenire in favoarea mamei. Am fost de acord si la notar am semnat o declaratie de neacceptare, iar mama a primit un Certificat de calitate de mostenitor, care stabileste numarul si calitatea mosternitorilor.
Subliniez ca acest certificat a fost incheiat la mai putin doi ani de la moartea tatalui meu.
Au trecut de atunci 4 ani....
Intrebarea este: nu s-a dezbatut , cred masa succesorala, practic mama nu este unic proprietar. Trebuie sa mai facem ceva la notar? O anexa?
Daca da .....avand in vedere ca au trecut 4 ani , dar mama are un certificat de calitate de mostenitor mai plateste impozit de 1% din masa succesorala?
Multumesc si astept cu interes!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
aha...deci se face acum dezbarea succesorala ca mama sa devina unic proprietar.
ok....si acum ce avem de facut?
Aha.....dar eu si sora mea am facut un act la notar prin care am cedat in favoarea mamei. Practic mama este singura mostenitoare!
nu...prin notar!