Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Noile reguli de TVA aplicabile în comerțul online - Probleme și soluții. Lectori: Viboal FindEx. Joi, 21 Octombrie, ora 11:00. Rezervă loc și participă → 

Forum Activitate oana ristea

Activitate oana ristea

multumesc frumos....eu de acte vroia mai multe amanunte. Am certificat de mostenitor, am plan de amplasament doar pe teren, nu am pe casa. Ce imi mai trebuie, sau care sunt pasii?
Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu cateva informatii legate de documentele necesare pentru a vinde o casa cu teren in zona rurala.
Multumesc si astept cu interes!
Buna ziua,
Cum se poate face rectificarea pentru apa rece platita la intretinere?
Nu am locuit din februarie intr-o garsoniera, am depus instiintare ca nu mai locuieste nimeni, dar pentru ca nu am dat citirea in fiecare luna am fost inregistrata pausal astfel incat apar cu restanta acum la intretinere.
Am dus citirea, dar apar in continuare cu restanta.
Nu stiu cum sa formulez o cerere de rectificare, pt ca nu este ca la electrica sau gaz sa se faca autormat rectificarea (citirea cu estimarea).
Multumesc!
Legat de indemnizatia de doctorat, se mai aplica si in 2020 OUG 114/2018 art.34, sau indemnizatia se va calcula ca fiind 50% din salariul minim pentru studii superioare?
Multumesc!
Buna ziua,
Va rog sa ma lamuriti si pe mine intr-o problema legata de dezbaterea succesiunii.
Dupa decesul tatalui meu la cateva luni am inceput sa strang documetele pentru dezbaterea succesiuni. Am descoperit o inarverteta in acte si a trebuit sa deschid un litigiu cu primaria. Avocatul m-a sfatuit ca e mai comod sa deschida litigiu mama mea si nu toti mostenitorii (eu si sora mea) si ne-a trimis la un notar, daca suntem de acord, sa renuntam la mostenire in favoarea mamei. Am fost de acord si la notar am semnat o declaratie de neacceptare, iar mama a primit un Certificat de calitate de mostenitor, care stabileste numarul si calitatea mosternitorilor.
Subliniez ca acest certificat a fost incheiat la mai putin doi ani de la moartea tatalui meu.
Au trecut de atunci 4 ani....
Intrebarea este: nu s-a dezbatut , cred masa succesorala, practic mama nu este unic proprietar. Trebuie sa mai facem ceva la notar? O anexa?
Daca da .....avand in vedere ca au trecut 4 ani , dar mama are un certificat de calitate de mostenitor mai plateste impozit de 1% din masa succesorala?
Multumesc si astept cu interes!
aha...deci se face acum dezbarea succesorala ca mama sa devina unic proprietar.
ok....si acum ce avem de facut?
Aha.....dar eu si sora mea am facut un act la notar prin care am cedat in favoarea mamei. Practic mama este singura mostenitoare!
nu...prin notar!
Daca se dezbate succesiunea dupa 2 ani de la decesul unei persoane, dar se face prin Partaj succesoral, se mai percepe impozitul de 1 % din valoarea masei succesorale?
Multumesc si astept cu interes!