avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Activitate cristinici

Activitate cristinici

Discuție Pensie
Buna seara!
Tatal meu a lucrat inainte de 1981 timp de 2 ani in grupa a 2 a cu 100%,apoi a lucrat din 1981 pana in 1989 in grupa a 2 a cu 70% si din 1989 in 2001 in grupa a 2 a cu 70%.
Nu stiu cum se calculeaza anii de pensie si doreste sa stie cand poate iesi la pensie cel mai devreme.Ma puteti ajuta?
Va multumesc!
Buna ziua.
Sotul a mostenit un teren pe care ne construim o casa cu banii proveniti in mare parte de la parintii sotiei.
Stiu ca pe teren,fiind mostenire sotia nu are drepturi,insa avand in vedere ca banii pentru constructia casei provine in proportie de 90% de la parintii sotiei,drepturile asupra casei+terenului ar trebui sa fie egale.
In momentul de fata constructia este ridicata la rosu,asteptand receptia lucrarii(de catre primarie)
In momentul de fata numai sotul este trecut pe toate actele(cadastru,autorizatie de construire etc)
Intrebarea mea este:exista vreo metoda sa fie trecuta si sotia in acte?(contractul de proprietate)Si in ce moment?
Răspuns la discuția Contract de muncă expirat-Cic
Dr de familie nu vrea sa imi dea medical din 2 bucati(adica 1-28 februarie si apoi 1-30 martie) de aceea am decis sa intru in concediu crestere copil din martie.
Intrebarea mea este daca ma afecteaza cand depun dosarul pt indemnizatie aceasta intrerupere(data de 29 cand semnez contractul si voi figura ca si cum as fi la munca)?
Buna ziua!
Va rog să mă ajutați în următoarea situație.
Pe data de 24 noiembrie am intrat în prenatal,pe data de 12 ianuarie am născut.
Zilele trecute m-au sunat de la muncă pentru a mă informa ca pe 29 februarie îmi expira contractul de munca(aveam contract pe 1 an),dar ei vor să îl prelungească pe perioadă nedeterminată.Mi-au propus să merg la.medicul de familie,să cer medical pe februarie până pe 28,urmand ca pe 29 să semnez contractul de munca,iar în martie să îmi dea medical de pe 1 dar să bifeze inițial(în loc de continu).Medicul de familie nu a fost de acord,a zis ca nu e legal,asa ca m-am gândit la o altă variantă:îmi iau medical pe februarie până pe 28,pe 29 semnez contractul de munca(pentru a mă putea întoarce după cei 2 ani de cic) și renunț la restul zilelor de medical,urmând să imi depun direct actele pt indemnizație.
Credeți ca mă afectează ca voi semna contractul pe 29 și voi figura ca și cum am lucrat o zi(sau 3-ca mai am și câteva zile de concediu rămase)când voi depune actele pentru indemnizație?
Restul condițiilor le îndeplinesc(42 zile de lăuzie ,12 luni lucrate anterioare nașterii)dar mă nedumerește pauză asta între medical și dată la care întru în Ccc.
Va mulțumesc.
Răspuns la discuția Sediu social firma
doar sediul social,nu isi desfasoara activitatea aici,fara deducerea utilitatilor
Răspuns la discuția Sediu social firma
3 camere,la curte
Buna ziua!
Va rog să mă ajutați cu câteva informații.
O cunoștință mi-a propus să înregistreze sediul social al unei firme din Bulgaria la adresa mea.Aș vrea să știu dacă există riscuri,dacă trebuie să plătesc taxe către stat.Ce contract se face?Există posibilitatea să fiu păcălită cumva de această firmă,sau să am probleme din cauza asta?
Menționez ca la adresa mea își mai au sediul social 2 firme,dar nu mi-am pus probleme până acum pentru ca acestea 2 sunt ale unor prieteni în care am încredere.
Va multumesc
Buna ziua.Intrebarea mea este cu referire la conditiile acordarii somajului.Unchiul meu are in ultimii doi ani,luctrat un an fara 7 zile.Nu poate beneficia de somaj din cauza acestor 7 zile?
El si-a luat medical ca sa i se mai prelungeasca perioada lucrata,dar din cate am inteles i se inchisese deja cartea de munca,si nu i s-a inregistrat medicalul;desi era luat si pentru zilele de dinainte de a i se inchide cartea de munca.
Va multumesc anticipat!
Răspuns la discuția Somaj-prenatal
Eu ar fi trebuit sa beneficiez de somaj pana pe 22 aprilie.Pot de atunci sa iau prenatalul,iar cele 42 de zile obligatorii pot fi dupa nastere,nu?
Multumesc frumos!
Răspuns la discuția Somaj-prenatal
tudorvaleriu a scris:

1. Perioada de somaj se intrerupe si se suspenda in timpul concediului de maternitate si a CCC pana la 2 ani si se reia, de unde a ramas, dupa expirarea concediului de maternitate si a CCC.
2. Certificatul de concediu de maternitate (vizat de medicul de familie) il duceti la Agentia de Somaj care il calculeaza si il plateste.
Se calculeaza ca si 85% din somaj?Adica 85% din 450 lei,cat am luat pana acum?:((