avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Activitate Adelina Dumitru

Activitate Adelina Dumitru

Cel mai bine ar fi sa se solicite aducerea martorului cu mandat in instanta si sa se incerce suplimentarea probatiunii cu inca un martor-mama, iar daca instanta nu se va considera lamurita cu privire la unele aspecte legate de fond, cu siguranta va admite inca un martor.Se poate incerca, insa sta la aprecierea instantei daca va incuviinta.Ar trebui sa se comunice instantei si presiunile care se fac asupra martorului.
Puteti verifica pe site-ul portal.just.ro, intrati la Judecatoria Sectorului 2 la dosare si va scrieti numarul de dosar.O sa dureze, insa pana se fixeaza primul termen de judecata, deoarece trebuie parcursa prima data procedura prealabila de comunicare a actelor depuse de dvs.la dosar, de depunere de catre parat a intampinarii si de formularea de catre dvs. a raspunsului la intampinare.
Răspuns la discuția Mostenire loc veci
Pentru a vi se transmite dreptul de concesiune asupra locului de veci, trebuie dezbatuta succesiunea dupa fiecare antecesor in parte.Notarul va va comunica actele de care aveti nevoie.
Buna seara!Potrivit dispozitiilor art 313 CPC "Împotriva martorului care lipseşte la prima citare, instanţa poate emite mandat de aducere."Drept urmare, in cazul in care refuza sa se prezinte se poate solicita instantei aducerea martorului cu mandat.In cazul in care nu se poate indeplini mandatul de aducere solicitati audierea unui alt martor pentru respectarea principiului egalitatii armelor, deoarece si cealalta parte a beneficiat de administrarea probei cu martori.Pentru motive temeinice se poate cere inlocuirea martorului.
Buna ziua!Cel mai bine ar fi sa le trimiteti o notificare prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire prin care le solicitati sa va comunice stadiul dosarului de dauna si eventual sa le dati un termen limita de solutionare, in caz contrar urmand ca dvs. sa faceti demersurile legale in vederea primirii despagubirilor ce vi se cuvin.
Buna seara!Potrivit dispozitiilor legale contractul reprezinta legea partilor.Drept urmare, partile sunt obligate sa respecte clauzele contractuale stabilite.Doar in cazul in care partile nu au prevazut in mod expres un aspect esential, legea completeaza vointa partilor.
Astfel, potrivit legii "(3)Dacă termenul de plată nu a fost prevăzut în contract, dobânda penalizatoare curge de la următoarele termene:
a)după 30 de zile calendaristice de la data primirii de către debitor a facturii sau a oricărei altei asemenea cereri echivalente de plată;".
Răspuns la discuția Pledoarie
Buna seara!Trebuie prima data sa expuneti starea de fapt pe scurt, iar apoi sa expuneti argumentele legale pe care va bazati si care justifica admiterea actiunii formulate de dvs.Totodata trebuie sa explicati instantei, pe baza textelor legale, de ce ceea ce se invoca prin intampinare si cererea reconventionala nu poate fi retinut de catre instanta si drept urmare se impune admiterea actiunii formulate de dvs.Mult succes va doresc!
Al treilea nu trebuie sa-si angajeze un avocat, dar recomandarea este sa-si angajeze pentru a-si apara propriile interese cat mai bine.
Răspuns la discuția Prezentare Martori
Din moment ce martorii dvs. nu au mai stat prin apropiere cand agentul a completat procesul verbal ar declara mincinos daca ar spune ca ar declara ca agentul nu a solicitat un martor asistent.Cel mai bine e ca martorii sa declare legat de savarsirea faptei, daca spuneti ca au fost cu dvs.Dumneavoastra ati contestat numai modalitatea de intocmire a procesului verbal sau si fapta constatata?Eu zic ca acestia sa declare doar ceea ce stiu.
Răspuns la discuția Este deschis de 1 Mai la Parchet?
Buna seara!Nu este deschis.Ca la orice institutie publica de 1 si 2 mai nu se lucreaza.