avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Activitate prismatrade

Activitate prismatrade

As dori sa stiu daca unui consilier local ales i s-a retras sprijinul politic dintr-un anumit motiv poate migra la un alt partid fara sa-si piarda calitatea de consilier in baza ordonantei data de guvern ? Mentionez ca trecerea nu a fost facuta inainte de retragerea sprijinului politic ci se doreste dupa.
Am incheiat un contract de agent de asigurari cu o societate de brokeraj in sept. 2011. In urma acestuia am obtinut de la finante un certificat fiscal. Apoi societatea trebuia sa-mi inregistreze contractul si sa-mi puna la dispozitie documentele pentru a putea incheia asigurari lucru care nu s-a mai intamplat. Pentru a anula acel certificat fiscal de la finante am nevoie de o adeverinta ca acel contract nu s-a inregistrat. Am contactat societatea si ei spun ca o sa-mi trimita acel document dar nu am primit nimic. Cum as putea anula acel certificat fiscal pentru a nu mai aparea la finante cu el ? Mentionez ca nu am incheiat nici o polita de asigurare pentru societate iar o copie a contractului semnata si stampilata este la mine !
Sunt in a 6-a luna de somaj si as vrea sa intru in asigurari pe baza de contract de agent. In ce conditii pot sa nu mai primesc somaj ?
Am primit casa de la parintii mei care traiesc si as vrea sa o trec pe numele meu si al sotiei. Cum se procedeaza pentru a nu cheltui foarte multi bani pe intabulare ? Cu act de donatie sau contract de vanzare cumparare sau comodat si unde trebuie mers ?
Răspuns la discuția Cand pot intra in somaj ?
Perioada de somaj tehnic cum se ia in calcul ? Cred ca in acea perioada nu s-a cotizat la somaj.
Am urmatoarea situatie din cartea de munca :
-in 20.05.2009 a incetat CCC - 2 ani
-21.05.2009 reluat activitatea
-21.05.2009- desf. contr. munca art.65(1)
-14.07.2009 -legea 76(somaj)
-21.07.2009- incetat drepturi art.44(a)
-21.07.2009- angajata perioada nedeterminata
-01.09.2009- susp. CM conf. OUG28/2009 si art. 52/CM (somaj tehnic)
-22.01.2010- desf.contr. munca art.65(1)
- 01.03.2010- angajata perioada nedeterminata
- acum inca angajata dar cu postul spre desfiintare
De la ce data as putea beneficia de aj. de somaj ? Va multumesc anticipat !
Sunt consilier local intro comuna si am dorit convocarea unei sedinte extraordinare conf. art.39 alin.2 din legea 215/2001 cu o treime din nr. consilierilor si am solicitat un raport sau o informare asupra unei situatii urgente existente conf. art.36 alin 6 litera d) din aceeasi lege. A fost respinsa, motivand ca nu avem un proiect de hotarare initiat, dar noi am solicitat doar o informare. Este intemeiata respingerea sedintei ?
Răspuns la discuția al 13-lea salariu !
Sa inteleg ca nici consilierii locali nu primesc al 13-lea salariu ?
Răspuns la discuția Intrerupere somaj
Daca ar fi sa ma angajez, formal doar, la o firma si sa platesc eu toate contributiile pentru angajat stiti cumva care ar fi valoarea acestora raportat la salariul minim sau ar fi mai convenabil sa-mi fac contract individual si sa contribui asa inca 6 luni, asta in cazul in care nu gasesc ceva de lucru ?
Mai exista varianta sa ma angajez din nou la ultimul angajator dar alta sectie. Atunci mai pot primi 30% ?
Răspuns la discuția Intrerupere somaj
prismatrade a scris:

Am urmatoarea situatie: am fost angajata la o firma 3 ani apoi am intrat in conc. pentru ingrijire copil pana la 2 ani.Dupa exact cei 2 ani am revenit s-a desfacut c. m. conform art . 65(21.05.2009). In perioada14.07.2009-21.07.2009 sunt somera iar din 21.07.2009 sunt angajata pe perioada nedeterminata la o firma pana in 22.01.2010 data la care se desface contr.munca conf. art.65/1. Am primit somaj pentru 7 zile si dupa ultima angajare pe langa salar am primit 30% conf. art. 72 din legea 76/2002. Acum as dori sa intru din nou in somaj si nu se mai poate mi s-a spus deoarece am fost angajata pe perioada nedeterminata la ultimul loc de munca. Nu mi se pare normal si de aceea va cer un sfat !

Din 10.02.2010 ma pot angaja la alta firma. Acum mai pot primi cei 30% conf.art.72 din legea 76/2002 ? Am primit aceasta suma pe perioada celor 6 luni lucrate la ultima societate. Art.73 da acest drept dar ma gandesc la perioada de intrerupere din 22.01-10.02. Va multumesc pentru raspunsuri !