avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi
Forum Activitate SC FS ENGINEERING & CONSULTING PROJECT

Activitate SC FS ENGINEERING & CONSULTING PROJECT

Buna ziua,
Va rog sa-mi comunicati daca meseria de inginer constructor este o profesie liberala. Deocamdata prestez servicii de consultanta tehnica ca inginer doar pentru o companie si doresc sa stiu daca activitatea mea poate fi reconsiderata ca fiind dependenta. Mentionez ca folosesc masina, telefon, calculator proprii si-mi platesc singur deplasarile.
Va multumesc,
Răspuns la discuția registrul inventar
Buna ziua.
Autoturismul a fost achizitionat pe persoana fizica si exista contract de comodat intre persoana fizica si PFA.
Va multumesc,
Florin
Răspuns la discuția registrul inventar
Si pentru cauciucurie trebuie factura emisa pe PFA? Asta inseamna ca si asigurarile RCA, CASCO trebuie facute pe PFA?
Multumesc.
Multumesc
Buna ziua,

Doresc sa fac un leasing pe PFA si vreau sa stiu daca pot deduce integral valuarea ratelor lunare de la leasing, asigurarile RCA si Casco. Sunt PFA ca inginer si am nevoie de masina ptr a ma deplasa de la un santier la altul deci folosesc masina in scopul PFA.

Va multumesc,
Si ce documente trebuie sa prezint care sa justifice indemnizatia pe perioada delegării şi detaşării în altă localitate? Pot avea aceasta cheltuiala de 2.5 ori nivelul legal in fiecare zi?
Multumesc,

Florin
Buna ziua,
Tocmai mi-am infiintat un PFA iar activitatea mea presupune deplasarea in alte orase decat cel in care am sediu profesional. Intrebarea mea este legata de felul in care pot deduce cheltuielile cu deplasarea si diurna legala si anume cum pot trece la cheltuieli diurna legala si cheltuielile legate de combustibilul consumat fara sa am probleme la controale? Care este suma maxima pentru diurna legala si ce documente justificative trebuiesc pregatite pentru a fi considerata cheltuiala deductibila?
Multumesc,
Va rog sa-mi spuneti cat timp poate sa treaca intre data infiintare PFA si data incheiere contract cu casa nationala de asigurari de sanatate CASS. Mentionez ca mi-am infiintat un PFA dar nu am timp pana luna viitoare sa merg la CASS pentru contract si vreau sa stiu daca voi fi penalizat in vreun fel.

Multumesc,

Florin
Buna ziua,
Tocmai mi-am infiintat un PFA cu domeniul principal de activitate 7112, fiind inginer constructor. In anul 2008 am luat un credit auto pe 7 ani, iar in prezent mai am 5 ani de plata. Pot face ceva pentru a deduce rata lunara la masina pe PFA? Mentionez ca utilizez masina mai mult in scopul activitatii de PFA deoarece aceasta activitate implica mersul in tara la diverse santiere de constructii. De asemenea va rog sa-mi dati o solutie pentru a putea deduce si chelutielile cu transportul(adica benzina) si cazarea pe PFA. O ultima intrebare este legata de cheltuielile in cazul in care deplasarea se face cu taxiul si anume daca aceasta reprezinta o cheltuiala deductibila sau nu.
Va multumesc,
Răspuns la discuția Sediu PFA
Va multumesc!