avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 264 soluții astăzi
Forum Activitate adriani

Activitate adriani

Buna ziua,

Nu stiu cat mult conteaza contextul, dar am sa povestesc pe scurt. Acum ceva timp am provocat un accident minor, intr-o parcare, care s-a terminat cu un dosar de dauna, eu avand asigurarea la Carpatica. Evident, proprietarului nu i-a fost aprobat dosarul si acum incearca sa recupereze banii de la mine. Dupa ce i-am spus ca problema e intre el si asigurator si ca eu mi-am facut datoria fata de el, in sensul ca am colaborat fara nicio problema in privinta completarii dosarului de daune, mi-a zis ca ma da in judecata sa recupereze banii la care i-am raspuns ca, sigur, poate sa faca asta. Nu i-a placut raspunsul meu, asa ca a trecut la o amenintare serioasa, si anume ca isi va face si el asigurare la Carpatica, pe un camion, cu care o sa vina sa-mi distruga masina, ca sa vad si eu cum e.

Mie chiar imi pare rau de situatia lui, ii inteleg frustrarea, atat lui cat si a tuturora care au avut probleme cu Carpatica.

Problema mea cea mai urgenta din toata situatia asta e daca sa fac plangere la politie. Daca, in caz de gasesc masina altfel decat am lasat-o in parcare, m-ar ajuta cu ceva. N-am avut nici un martor la discutia asta, nu e inregistrata in nici un fel.
Sunt in CIC care se va termina pe 12 august 2010. Intre timp s-a nascut al doilea copil.

Firma la care am lucrat se afla in urmatoarea situatie ( la ORC):
- functiune
- sediu expirat
- mandat administratori expirat
- Bilantul anual nedepus la registrul comertului pe anul 2007

Trebuie sa fac dosarul pt CIC pentru al doilea copil. Am inteles ca trebuie sa obtin o noua suspendare a CIM ( reluare activitate, suspendare activitate), insa nu prea am de cine da.

Am intrebat un functionar de la DAC Iasi daca se poate lua in considerare suspendarea curenta ( fara a mai depune la ITM-ul local reluarea si suspendarea) si mi-a raspuns ca pe baza unei declaratii pe propria raspundere privind faptul ca datorita starii firmei nu pot obtine o noua suspendare, se poate face dosarul CIC.

Am trei intrebari:
1. Este legala sau isi produce efectul aceasta declaratie?
2. Cum pot inceta CIM cu angajatorul?
3. Ma afecteaza in vreun fel daca, dupa ce obtin CIC-ul, inchei CIM cu angajatorul?

Mersi

Angajatul HR spune ca e datoria ITM-ului sa recupereze cartile de munca si ca ITM-ul e proprietarul cartilor de munca. Ne cam indoim de competentele angajatului HR.

Angajatorul, in momentul de fata nu are dreptul sa tina cartile de munca.

Un coleg spune sa folosim Art 213 cod penal. Sa facem plangere penala impotriva proprietarului. Ce ziceti?

Buna ziua,

Pe la inceputul lui februarie, a aparut un conflict intre anajatorul meu si proprietarul cladirii in care se afla sediul firmei. In urma acestui conflict proprietarul a schimbat yala, iar noi nu mai putem intra in sediu.

Cartile de munca se afla in cladire, intr-o cutie de valori impreuna cu alte documente ale firmei. Unii dintre noi si-au dat demisia, pentru ca firma se afla in pragul falimentului, nu stiu daca au inceput procedura, dar mult nu mai e. Altii sunt inca angajati. Din firma nu mai are dreptul nimeni de a face inscrisuri in cartea de munca.

Am vorbit si noi cu proprietarul si e hotarat sa nu ne dea cartile de munca pana cand nu rezolva conflictul intre el si angajatorul nostru. Cautam o forma legala de a le obtine, i-am comunicat si lui acest lucru.

Presupun ca sunt mai multe aspecte nelegale aici, dar pe noi ne intereseaza mai mult cum ne putem recupera cartile de munca.

Va multumesc
Răspuns la discuția bani in banca din strainatate
intr-un singur transfer sau atunci cand suma depaseste 10 mii de euro intr-o anumita perioada?
top dan a scris:

Pentru al doilea copil va primi 85% din indemnizatiia primului copil dar nu mai putin de 600 lei

Indemnizatia e venit supus impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003?