avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Activitate ancaiftode

Activitate ancaiftode

Răspuns la discuția Concediu medical in Italia
Dar daca, de exemplu, se fac programari pentru consultari in Romania? Ma gandeam: cei care se trateaza in alte tari decat cele de domiciliu cum procedeaza in privinta concediului medical?
Răspuns la discuția Concediu medical in Italia
As vrea sa stiu daca, de exemplu, la noi se poate ca o persoana aflata in concediu medical poate lipsi de la domiciliu o anumita perioada de timp. Astfel mi-as da seama ce ar putea face tata ca sa poata veni acasa in timpul sarbatorilor de iarna, este singur acolo si cu siguranta ii va fi foarte greu in aceasta perioada, mai ales ca este diagnostigat si cu o depresie.
Nu cunosc legislatia italiana, si nici nu gasesc pe internet ceva strict legat de aceasta problema, ma gandesc ca poate cineva de-aici ar cunoaste mai bine.
Tatal meu se afla in concediu medical in urma unui accident de munca, asta insemnand ca trebuie sa fie la domiciliu in fiecare zi.
As dori sa stiu daca exista vreo sansa sa poata veni in tara o luna de zile fara ca acest lucru sa ii afecteze plata concediului.

Multumesc.
Răspuns la discuția accident de munca in Italia
Va multumesc mult pentru raspuns.
Sper sa se poata rezolva cat de curand aceasta situatie, sa poata veni parintii mei acasa sa-si traiasca batranetile in liniste.
Răspuns la discuția accident de munca in Italia
Multumesc pentru raspuns.

Tatal meu este in concediu medical din nov-dec 2011, in tot acest timp banii au fost primiti cu intarziere, acum sunt deja 3 luni de cand nu a mai primit nici un ban. Din cate stiu, toate consulatiile au fost platite de catre parintii mei (fizioterapie, radiografii etc); mama ar vrea sa obtina pensionarea definitiva a tatalui meu avand in vedere ca nu mai este apt de munca fiindca nu poate merge cu piciorul fracturat si cu siguranta va fi nevoie dupa un an de la prima operatie de inca o operatie, recuperarea medicala este foarte inceata avand in vedere ca sunt 8 luni de la accident si tatal meu isi foloseste piciorul aproape la fel de greu; in plus are si alte boli ale stomacului si ficatului in special.
Intrebarile mele ar fi: in aceste conditii sunt sanse de pensionare definitiva? este necesara apelarea la asistenta juridica? din cate mi-a spus mama, este mai mereu plimbata de ici-colo, ba chiar i s-a spus ca tatal meu se poate intoarce la munca pe santier! care este perioada maxima a dreptului de concediu medical? ce se intampla dupa ce se termina perioada concediului medical?

Multumesc.

Tatal meu a suferit un accident de munca in Italia in noiembrie 2011, i-a cazut lama unui motostivuitor pe picior si i l-a fracturat grav (operatii, tije,fizioterapie, depresie in urma accidenntului etc). Patronul unde lucra intarzie sa-i vireze banii pe concediul medical, mama mea sta cu tata, platesc chirie, sedinte de fizioterapie, medicamente s.a.m.d. Acum tata este internat intr-un sanatoriu de boli psihice din cauza depresiei provocate de accident, mama este plimbata de la patron la casa de asigurari si tot asa...
Ce se poate face strict pentru a rezolva aceasta situatie? Tatal meu are 57 de ani, nu mai este apt de munca in nici un caz. Ar putea obtine pensionare?
Sunt pensionata de invaliditate gradul 3, sotul meu lucreaza in Italia cu documente. Legal, am voie sa stau impreuna cu sotul in Italia fara sa-mi fac probleme cu pensia?

Multumesc.
Contractul nu a fost scris de fata cu mine, eu m-am trezit cu el deja completat; stiu ca am facut extrem de multe greseli insa ma gandesc ca poate nu sunt prima si nici ultima ca a fost pacalita si as vrea sa plateasca pentru asta.
Acum am aflat de la proprietar ca este plecata din tara, in Italia, dar ca este posibil sa se intoarca pentru ca mai are de luart niste lucruri din acel apartament (aragaz, frigider, o geanta cu haine etc.)
Ieri am fost la politie sa depun o reclamatie/plangere pentru inselaciune.
Dl agent sef mi-a spus ca nu am probe pentru a dovedi acest lucru (nu ma martori care sa confirme ca am dat acea suma de bani ca si cv. chirie, contractul de inchiriere nu este incheiat la un notar public s.a.m.d.). As vrea sa stiu daca eu ar trebui sa fac cercetari in acest sens? persoana care m-a inselat era si ea la randul ei chiriasa in acel apartament si s-a folosit de datele proprietarului pentru a ma insela pe mime; proprietarul stie acest lucru pentru ca l-am anuntat eu sa vina sa-si schimbe yala ca sa nu ramana si el, eventual, fara mobila in casa.
Din cate am inteles in reclamatie trebuie sa specific ce fel de probe sau martori am. Eu am doar acel contract incheiat intre mine si ea, la datele ei fiind trecute date false (numele proprietarei, datele de identitate ale fratelui proprietarei care mi-a confirmat ca sunt ale lui si o copie dupa C.I. a ei care pp ca nu ma ajuta decat la identificarea ei), administratorul blocului care m-a vazut cu ea de vreo 2 ori si un vecin.

Vreau sa specific ca dl agent sef cam incerca sa ma convinga ca nu are rost sa fac plangere ca fac degeaba.

Ma puteti ajuta cu o parere, doua?
Multumesc.
Răspuns la discuția Inselatorie chirie
S-a incheiat un contract de inchiriere intre mine si dansa unde a scris numele proprietarului real iar la datele personale (serie CI, CNP, adresa etc) a folosit datele scrise pe contractul pe care-l incheiase ea cu fratele proprietarului. Binenteles ca acesta a aflat de acest lucru de la mine si asteapta si el niste explicatii din partea ei dar acum ar fi plecata din tara.
Expertiza grafologica se foloseste doar in instanta?
Martori care sa ateste ca i-am dat banii nu am, doar persoane care stiu ca i-am platit (dar care nu au vazut).
Si as mai vrea sa stiu daca pot "sa pun sechestru" pe lucrurile ei care sunt inca in acel apartament pana imi recuperez banii, fara sa am probleme cu legea.