Buna ziua Rodica78,cunosc un caz identic cu al tau.Am niste prieteni(sot,sotie si copil de 9ani) si bineinteles un venin cred schozofrenic.A venit politia chemata de vecinul de sub ei cred ca de vreo 100 de ori(nu s-a dat amenda),a venit politia de vreo 30de ori chemata de vecinii de pe scara impotriva vecinului schizofrenic, degeaba;vecinul e deranjat de:mersul prin casa ,zdranganitul vaselor in scurgatorul chiuvetei, sonorul tv,zgomotul mas de spalat cand stoarce,vorbitul la telefon etc...si astea sunt considerate ca facute cu rea vointa si intentie.N-ai ce sa-i faci decat 1-il ignori si veti continua asa la nesfarsit,cheltui nervi fff multi sau 2-il dai in judecata pe motiv de hartuire dar cheltui bani,timp si nervi.Oricum ar fi nu o sa ajungi la o solutie prea curand. Multa RABDARE!
multumesc mult dar eu am fost la fisc si am intrebat cat am de plata si mi-au spus ca nu figurez cu nimic de plata decat cu niste decl de depus din 2004 si pana in prezent. Daca aveam de platit imp forfetar(mi-a fost si mie frica)nu mi-ar fi spus acum in ian 2010 cand am fost sa intreb?(din 25.09.2009 soc a fost decl inactiva la fisc si poate de-asta nu m-au impozitat)Dar dvs cum vi s-a indicat un lichidator?L-ati platit ?De unde ati aflat de el?
expunere pe scurt: in 2002am infiint o firma(nu am functionat),am depus la fisc decl 100 si 300 pe 0.Intre 2003-2006 a fost suspendata.Din 2003 si pana in prez,2010nu am depus nimic la fisc si nici la orc(nu decl 100,300,nu decl de nefuncionare,nu decl de reluare a activ dupa term suspendarii la orc).Acum figurez la fisc din 2009 ca inactiv si am depus dosarul cu toate decl din urma pe 0 ca sa pot mai tarziu sa iau de la ei foaia ca nu am datorii la stat.In 13.01.2010am dep cerere de dizolvare si lichidare simultana(conf legii31/1990-art 235 alin1 si 227 lit d)in 29.01.2010cererea(eu sunt asoc unic si adm) a fost publ in mon oficial.Intrebari:
1)pt etapa a2a(radierea)trebuie sa astept 30zile de la data publicarii in mon of a cererii mele de diz si lich sau trebuie sa apara o decizie judecat in acest sens in mon of si de atunci sa numar 30zile?
2)in cam cat timp apare aceeasta decizie?
3)la a2a etapa imi trebuie copie dupa aceasta decizie din mon of?Ma duc la mon of si zic:vreau o copie dupa mon on partea a4a,nr cutare,pg cutare din data cutare?
4)Eu nu am depus niciodata bilant sau decl ca nu am funct niciodata.La orc figurez ca nu am depus bilant pe 2004,2005,2006,2007,2008.La et a2a pot depune o decl ca nu am functionat niciodata de la infiint pana in prezent2010 sau depun cate o decl pt fiecare an(2004...2008) ca nu am avut activitate?
5)Aceasta declaratie tine loc de"situatia financiara de lichidare"?
6)"Hot de repartizare a activelor" imi trebuie si mie, daca nu am absolut nimic pe firma,intrari,iesiri, sau in cazul meu e vorba de vreo decl a asoc unic referitor la faptul ca,capitalul social e divizat in 20parti sociale si-mi revin mie(asociat unic)?(real,cap social nu mai exista ca l-am scos din banca in 2003)
Va rog mult,dati-mi raspunsuri strict pe cazul meu,ca am tot citit pe forum cazuri asemanatoare dar am intrat si mai mult in ceata. Va multumesc si daca vreti mai multe detalii intrebati-ma .
buna ziua sper sa mai urmareasca cineva subiectul meu caci am rezolvat problemele de mai inainte. Acum iar am intrat in ceata si tot citesc pe forum subiecte asemanatoare si parca tot nu ma luminez.Am depus la orc cererea de diz si lich voluntara conf art 235 si 227, aceasta a aparut pe 29.01.2010in mon oficial .Dupa cate am inteles trebuie sa urmaresc sa apara in mon oficial hot judecat de diz si lichid.Intrebari: cam cand imi va aparea asta si pt urmatoarea etapa imi trebuie o copie de la mon oficial cu partea in care imi apare decizia? De unde o iau:de la mon oficial?Alte intrebari:trebuie sa stept pt dep celui de-al doilea dosar sa treaca 30 de zile de la publicarea cereriiasoc unic de diz si lichid in mon oficial sau 30 zile de la publicarea hotararii judecatoresti de dizolv si lichid? Si mai departe: daca firma nu a avut activ niciodata, la orc nu am depus niciodata bilant dar nici declaratie ca nu am avut activitate(firma infiint in 2002, in 2003-2006 suspendata) acum in 2010 vreau s-o inchid figurez la ei cu bilant nedepus pe 2004,2005,2006,2007,2008. Eu pot sa depun decl ca nu am avut activitate "de la infiint 2002 pana in prez 2010"sau "in anii 2004,2005.....2008"sau depun cate o decl pt fiecare an? Alta intrebare:soc nu a functionat niciodata, am cerut dizolv si lich simultana conf art 235 alin 1 si art 227 lit d din legea 31/1990, o sa-mi mai trebuiasca situatie financiara de lichidare facuta de mine ca si administrator?Asta cum se intocmeste? sau e vorba de decl aceea ca nu am avut activitate? Mai exista si hot de repartizare a activelor,in sit mea mai imi trebuie asa ceva?
Daca aveti rabdare sa cititi tot si intelegeti ceva din talmes-balmesul meu din cap, va multumesc pt raspunsuri.
am vazut de-abia acum mes dvs, poate v-ati rez deja problema. Da intr-adevar trebuie sa apelati la un avocat si se va rez in instanta. Normal trebuia sa fiti instiintata. Nu vreau sa va sperii dar cunosc un caz concret prin care s-a cump un pamant cu bani de la banca, banca a dat faliment, propr nu a fost instiintat, nu a mai avut unde sa plateasca ratele si tot cautand in stanga si dreapta chiar cu disperare la un anumit timp intr-adevar a primit o instiintare ca respectivul x e proprietar din anul y(cand banca a dat faliment) si sa elibereze terenul. S-au plimbat prin tribunale 6 ani si nu a avut sorti de izbanda pt ca noul propr a fost considerat cump de buna credinta, s-a considerat ca vechiul propr a fost instiintat si nu s-a conformat, la raspundere nu mai avea cine sa fie tras -banca.Normal trebuia sa fiti instiintata in primul rand de cand societatea a dat faliment(un avocat va citi si intelege clauzele din contract),oricum trebuie sa faceti ceva ca sa nu mai stati cu teama in suflet. Mult succes!
sa nu faci asa ceva sa pui giranti.Tu nu platesti rata integral dar platesti o parte din ea,pt acest lucru ramai restanta si 1-te vor rarorta la biroul de credit(dupa achitarea creditului nu vei mai putea contacta timp de 7 ani nici un credit sau leasing) si 2 -la suma care ramane neplatita iti adauga penalizari pe care tot tu le platesti. Ei apeleaza intr-adevar la recuperatori dar in cazurile in care ai credit mare(10.000eur si peste,ai pus ceva gaj pt el, nu mai platesti deloc din rate).Eu nu mai lucrez de 3 ani in sist bancar si nu stiu daca s-a schimbat situatia intre timp dar inainte era asa: tu daca nu ai gaj pus pt acel credit ei actioneaza f greu si recuperatorii nu au ce sa ia de la tine si astfel se ajunge la actiune in tribunal,dar ei nu prea se mai abga pt ca pierd mult timp si bani ca sa recupereze ce? iti pun oprire din salariu pt plata ratei(legea nu le da voie sa-ti ia toti banii din salariu ci numai atiat cat iti va permite si tie sa traiesti decent deci cam tot cat poti plati acum 300lei)Deci cu alte cuv se multumesc sa ia cat le dai pt ca oricum vor lua tot atat si daca te dau in judecata(si mai si cheltuie bani pe avocati pt asa).Dca nu mai plateeai deloc era alta situatie(cu hot judec ti se oprea din salariu atat cat puteau pt rata +cheltiueli de judecata+penelizari).
am uitat sa-ti spun si de o foaie "dare de data certa"adica declaratia ta trebuie sa fie publicata in Mon Oficial si in acea foaie trebuie sa fie trecute nr de caractere. De la infor initiala(ORC) iti va da o hartie micuta cu programul ce trebuie folosit si pasii de urmat.Am inteles de la cineva ca e cam greu de facut de cineva care nu are de a face mereu cu asa ceva, insa poti sa platesti la ei si nu mai ai batai de cap.Scuze ca am uitat si bafta!
multumesc mult pt mesaje si da,merit bobarnace pt ca asa gandesc si eu "ce mai mi-a trebuit firma?"Dar asta e prostia mea si acum trebuie sa trag, sa ma invat minte!.Oricum m-am speriat degeaba pt ca in cel mai rau caz mi s-a spus de la fisc sa depun toate formularele din urma si iau o amenda de 500lei sau depun un memoriu si iau o amenda de 25 lei.Dar mai am niste intrebari:1)daca soc va agunge la etapa de radiere(am depus dos pt lichidare la orc) imi vor cere bilanturile nedepuse din urma?sau (am mai citit pe net )merge cu declaratie pe proprie rasp ca firma nu a avut activitate de la infiint pana in prez?
2)nu ma pricep: mi s-a spus ca la sf lunii ian 2010 sa ma uit pe site-ul orc sa verific starea dosarului meu(am dep dos pt lichidare).Acolo dupa ce va trebui sa ma uit?Daca nu am nimic pe firma,nici activitate se va mai numi un lichidator din oficiu?Cum iau legatura cu el? Trebuie sa fac vreo cerere, ceva ca eu nu imi aduc lichidatorul meu si vreau unul din oficiu? Daca nu am nici capital social, nimic(am citit cred ca in leg 31/1990) lichidatorul din oficiu nu-l voi plati eu ci va fi remunerat din nu stiu ce fond?Adica vreu sa stiu mai exact pasii ce se desfasoara de aici in colo referitor la evolutia dosarului meu.Va multumesc!
Am incercat sa descarc progr pe calc si nu am reusit sa intru in el (sigur nu fac eu ceva cum trebuie, nu ma pricep) si m-am gandit ca daca bag o disketa atunci mi se salv pe ea si reusesc sa intru in progr. Deci as putea completa o decl pe trim1, o printez, salvez si apoi sterg, compl pe trim 2,printez,etc.Deci ma duc pt 2003 pt decl 100 cu o disketa si 8 formulare?Am inteles ca selectez si un cod de bare-daca voi completa pe trim 1apoi sterg si compl pe trim 2 automat imi va da alt cod de bare ? Tot ce am facut eu in progr se salveaza pe disketa, nu?