avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Activitate Succesorul

Activitate Succesorul

Răspuns la discuția Avocati cumetri.
liamic43 a scris:

Indiferent unde ar fi, nu numai in UE, avocatul trebuie sa fie onest, sa-si respecte obligatiile fata de client, sa respecte confidentialitatea, si etc.....Dar..........

Apropo de onestitate, obligatie fata de client si confidentialitate. Intimplarea a facut ca astazi dimineata sa trec pe linga o judecatorie din orasul in care locuiesc. Un distins domn avocat, unul dintre cei mai cunoscuti din orasul nostru si care nu este exclus sa devina in scurt timp decan al baroului din oras, deci un domn avocat zbiera la o femeie cu parul alb care pe semne ca ii era clienta. Dupa virsta i-ar fi putut foarte bine sa-i fie chiar bunica. Numai cuvinte de lauda avea la adresa bietei femei. Ba ca-i grea de cap, ba ca degeaba-i explica pentru ca isi raceste gura de pomana. Nici nu ma indoiesc ca asta face parte din asa zisele obligatii fata de client. Confidential era faptul ca toti cei care treceau intimplator pe trotuar la acea ora, se opreau, se uitau la biata femeie si nu le venea sa-si creada urechilor ceea ce auzeau din gura avocatului. M-am oprit si am luat coordonatele bietei femei si a 2 dintre martori. Dar ma intreb, are vreun rost?
Răspuns la discuția Avocati cumetri.
r.gabi a scris:

Imi pare rau- si cu tot respectul- la noi acel cod despre care vorbiti , resprezinta doar un vis pentru unii purtatori ai robei de avocat.


In incercarea mea de a deslusii tainele care guverneaza meseria de avocat am gasit o adresa care face referire la Codul Deontologic al avocatilor din Uniunea Europeana.
www.avocatnet.ro/content/art...
Acest Cod nu se aplica si avocatilor din Romania? Multumesc.
Răspuns la discuția Avocati cumetri.
Stimata Doamna,
Va multumesc pentru raspunsul dat. Inteleg ca acest subiect este foarte sensibil atit pentru clienti cit si pentru aparatorii lor.
Prima definitie a DEX-ului referitor la cuvintul “cumatru” este: „Nasul (nasă) în raport cu părintii copilului botezat”. Dupa cum observati, in prima definitie DEX-ul nu pomeneste nimic despre faptul ca acest cuvint s-ar utiliza doar la tara. Ca te afli in Bucuresti, Viena, Barcelona sau New York, si esti nas / nasă în raport cu părintii copilului botezat, atunci esti in relatie de cumetrie. Insa dvs-tra ati ales intentionat a doua definitie, si anume cea care face referire la „Termen de adresare la tară între bărbati si femei”.
Stimata Doamna.
Cind datorita relatiilor de „cumetrie” dintre cei 2 avocati, clientul pierde foarte mult timp si foarte multi bani intr-un proces care nu se mai termina, atunci clientul are dreptul sa scruteze cu lupa relatiile dintre cei doi avocati.
Tocmai pentru a preintimpina asemenea relatii de „cumetrie” intre avocati, in foarte multe tari, avocatii sint obligati sa respecte codul de deontologie a profesiei. Prin acest cod legea ii obliga pe avocati sa comunice clientului orice legatura de prietenie sau de rudenie cu avocatul partii adverse. Omiterea acestui lucru este pedepsita prin lege. Asteptati un moment! Acum imi dau seama! Dvs-tra ati ales intentionat a doua definitie facind aluzie la comportamentul celor 2 avocati: adica ca la tara=D>.
Cu stima:).
Buna Ziua,
Acum citiva ani am intrat fara voia mea intr-un process de succesiune care nu se mai termina. Eu credeam ca asa este procedura, adica trebuie sa asteptam ani de zile pina la solutionarea dosarului. Intr-o seara primesc un telefon acasa iar persoana de la capatul firului (care nu a vrut sa-si dea numele) ma anunta ca, nici sa nu ma gindesc ca procesul va lua sfirsit cit de curind. Firesc ca am cerut lamuriri. Si le-am avut cu virf si indesat. Am fost instiintat ca avocatul platit de mine este cumetru :P cu avocatul paratilor. Secretara avocatului meu mi-a confirmat si ea ca intr-adevar cei doi avocati sint prieteni la catarama si cumetri. Va rog frumos sa ma sfatuiti ce sa fac?
Cu stima.
Buna ziua,

Intr-un proces de succesiune instanta a numit un expert judiciar pentru a se ocupa de masurarea unui teren. La efectuarea masuratorii s-au aflat toate partile citate, respectiv reclamantul si cei 4 pârâti . Masuratoarea a decurs bine pina in momentul in care unul dintre pârâti a insistat ca nu este nevoie sa se masoare una dintre bucatile de teren, care de fapt facea obiectul succesiunii. Expertul in loc sa-si vada in continuare de treaba, si sa masoare si bucata respectiva ( sau sa ceara cadastrul sau un alt act care sa ateste ca respectiva bucata de teren nu face obiectul succesiunii) a dat curs invitatiei paratului si nu a mai masurat respectiva bucata de pamint. Intrebarile mele sunt:
1. Expertii trebuie sa primeasca ordine verbale de la partile citate sau trebuie sa-si bazeze masuratorile si expertiza pe actele existente la dosar ?
2. In cazul in care instanta va cere o noua expertiza cine trebuie sa plateasca noua expertiza ?

Va multumesc pentru amabilitatea de a-mi raspunde la cele 2 intrebari.
Nelamurirea mea este ca nu-mi dau seama pentru ce vina a fost condamnat.
Un cunoscut a facut o cerere de reabilitare. Ar putea cineva sa-mi explice ce semnificatie are "Cererea de abilitare" de mai jos va rog frumos:

Cerere de reabilitare (art.494 şi următoarele C.p.p., art.134 şi următoarele C.p.)

Admite cererea de reabilitare formulata de condamnatul XYZ. În temeiul art. 135 lit. a cod penal raportat la art. 137 cod penal dispune reabilitarea judecatoreasca a condamnatului privind pedepsele de 1 an si 6 luni închisoare aplicata prin s.p. nr. 111/2001 a Judecatoriei Bacau, definitiva prin d.p. nr. 222/2002 a Curtii de Apel Bacau si de 1 an închisoare aplicata prin s.p. nr. 59/2001 a Tribunalului Bacau, definitiva prin d.p. nr. 1557/2002 a Curtii Supreme de Justitie.
Va multumesc frumos.
Stimate Domnule Avocat,
Din cite mi-am dat seama, paratii impreuna cu avocatii lor au stabilit o strategie prin a « trage de timp » si de a face totul pentru a impiedica dezbaterea succesiunii. Mentionez ca dezbaterea succesiunii a inceput acum mai bine de 4 ani si ca de atunci se merge dintr-o aminare in alta. Se invoca tot feluri de lucruri: ba ca piritii nu ar fi primit invitatia de a merge la expertiza topografica, ba ca unul dintre avocati ar fi uitat la birou un act cerut de judecator, etc , samd.
Buna Ziua,
Ce se poate intimpla in cazul in care unul dintre parati nu se prezinta la expertiza topografica, invocind faptul ca nu a primit scrisoarea din partea expertului ? Trebuie reluata expertiza ?
Cu stima.

Răspuns la discuția Experti judiciari lipsa la apel
Ma intreb ce se poate intimpla in cazul in care unul dintre parati nu se prezinta la expertiza topografica, invocind faptul ca nu a primit scrisoarea din partea expertului ? Trebuie reluata expertiza ?
Cu stima