Va rog sa ma ajutati. In zona unde locuiesc, procentul de ocupare a terenului este de maxim 30%, iar casa (100 mp) construita si intabulata in anul 2010, respecta acest procent, respectiv 28% .
Dar este necesar sa fac o extindere la casa de 15 mp si astfel depasesc P.O.T.-'ul, respectiv procentul de 30%. Cum sa procedez? Pot obtine autorizatie de construire in aceasta situatie? Sau sa fac extinderea fara avize, dar nu risc apoi ca de la Primarie sa imi ceara demolarea....? Va rog sa/mi dati un sfat, parere, eventual solutie... Multumesc
Buna ziua! Vreau sa ma mut la casa si am o problema pt ca deocamdata nu pot sa imi fac bransamentul la curent. Credeti ca este in regula daca ma leg de la un vecin si imi pun contor separat si astfel ii platesc lui lunar cat consum? (este legal ?)
Buna ziua! Am nevoie de ajutor intr-o problema. Iata situatia. Am construit o casa intr-un cartier rezdential. Pe strada am stalpi de lemn iar pe artera principala stalpi de beton. Eu vreau, impreuna cu inca 3 vecini, sa ne legam la curent definitiv (organizare de santier nu am avut si nici nu mai pot obtine pt ca am facut actele pe casa) si am primit de la electrica ca solutie: extindere retea cu montarea a 3 stalpi de beton, lucrarea urmand sa o suportam noi. Vecinii nu au bani. Eu ce pot face? Mentionez ca nu-mi permit sa platesc intreaga lucrare, dar vreau sa ma mut in noua casa, ceea ce nu pot fara curent..... va rog, astept raspuns urgent. multumesc. Dati-mi o idee cum sa procedez
Am o rugaminte. Ma poate lamuri cineva in urmatoarea situatie? In luna decembrie 2009 am implinit 5 ani vechime in munca. Asa cum legea prevede, sporul de vechime în muncă se plăteşte cu începere de la data de întâi a lunii următoare celei în care s-a împlinit vechimea în muncă, deci din ianuarie 2010. Dupa noua lege a salarizarii mai trec in urmatoare transe de vechime si mi se mai acorda sporul de 10% sau trebuie sa pastrez salariul brut din luna decembrie si deci nu mai beneficiez de sporul care mi s-ar fi cuvenit. Multumesc.