Buna seara
Am si eu o problema pe care o supun atentiei d-voastra ...
Bunica mea a avut un teren in suprafata de 7500m patrati , iar sora ei tot 7500 m patrati, terenuri alipite , mostenire de la parintii lor . Acestea au fost folosite / lucrate de catre copii lor ( in cazul bunicii mele de catre mama , iar a sorei bunicii de catre verisoara ) .
In anul 1994 bunica mea aprimit Titlu de proprietate pe partea ei , iar sora a primit Titlu de proprietate in 1996 , pe partea ei .
In anul 2007 , mama a facut cadastrul pe acest teren , dupa aceea a facut si verisoara cadastru pe terenul lor .
Problema abia acum a aparut , dupa ce am facut cadastru am vrut sa punem punctele GPS de delimitare a terenului si am constatat ca de fapt punctele de reper coincideau cu terenul verisoarei , iar punctele lor de reper erau de fapt terenul nostru .
Deci noi aveam acte pe terenul care l-a avut / lucrat sora bunicii ( verisoara ) iar ei aveau acte pe terenul care l-a avut / lucrat bunica mea( mama ) .
Mentionez ca nimeni nu s-a interesat , de la primirea titlului de proprietate , la primarie de planul parcelar si situatia clara a terenurilor .
Acum s-au trezit verii mei ca vor sa facem inversarea de terenuri , sa fie asa cum l-au avut bunicii nostri. Cred ca asta implica schimbarea Titlului de proprietate , schimbarea cadastrului si sincer nu prea as vrea sa fac treaba asta , mai ales ca m-am trezit cu aceasta problema fara voia mea .
Ma pot obliga ei intr-un fel sa fac aceasta schimbare ?
Va multumesc
Imi puteti spune si mie cum sa procedez pentru a pune apostila pe un certificat de nastere si pe cazierul judiciar . .Mentionez ca cele doua acte sint ale surorii mele stabilita in Italia , a facut o imputernicire pe numele meu (in italiana ) sa ma ocup de ele .
Pentru inceput am tradus / legalizat imputernicirea . Cum procedez mai departe ?
Va multumesc
Imi puteti spune si mie , daca primaria din raza careia locuiesc , poate face cadastru gratuit la un imobil sau teren , pentru care detin o hotarire judecatoreasca definitiva si irevocabila . ??
Buna ziua
In urma legii 19 , tatal meu a dobindit titlul de proprietate pentru 1 ha de padure , mostenire de la bunicul lui . Pe acest titlu ( emis pe 11.10.2002 ) sint trecuti doar fratii si mama lui . Intre timp tatal meu a murit .Acum celelalte rude ( altele decit fratii trecuti pe TP ) descendenti ai strabunicului , vor si ei parte din aceasta padure .
1. Voiam sa va intreb daca legal au dreptul si ei la padure ?
2. Cum trebuie sa procedez ca sa impart la toti aceasta padure , tinind cont ca eu am fost de acord , verbal ,sa le dau si lor o parte , doar sintem rude .
Va multumesc
Da , acesti nepoti sint fii unor descendenti ai bunicului , nu sint trecuti pe TP.
Va multumesc pentru raspuns
Buna ziua
Tatal meu ( in prezent decedat ) a obtinut titlul de proprietate in baza legii 19 .ca mostenire de la bunicul din partea lui .
Pe acest titlu sint trecuti fratii lui si mama lor.
Acum , dupa nnn ani de la eliberarea titlului , s-au trezit si verii lui ( nepoti ai aceluiasi bunic ) ca vor si ei parte din aceasta padure .
Ce ma sfatuiti sa fac ? Mai pot ataca ei in instanta acest titlu ?
Verbal am discutat cu ei sa ne intelegem pe cale amiabila , nu vreau sa ne certam prin tribunale .
Va multumesc
Buna ziua
Sint nou pe forum si indraznesc sa vin si eu cu o intrebare . Am mai citit diverse pe forum , dar tot nu m-am lamurit .Detin un teren extravilan in zona de munte ( pe linga Breaza ) care este acum imprejmuit cu un gard foarte vechi de lemn ,sipci de lemn , chiar lipsa bucati din el , pe alocuri . Vreau ca in acest an sa refac gardul ,tot din scindura ,cu stilpii de sustinere din grinzi de lemn ( eventual din tevi metalice )
Intrebarea mea este daca imi trebuie autorizatie de constructie si cui trebuie sa ma adresez .
Va multumesc