avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Activitate Pocahontas

Activitate Pocahontas

Răspuns la discuția Divort la notar in alt oras?!
Multumesc frumos pentru raspuns!

Nu, sotul meu nu a locuit nici macar o luna in Ph. Cand eram impreuna, veneam doar in concediu, doua saptamani pe an.

Ma bucur ca exista posibilitatea sa-l imputernicesc pe el sa depuna actele de divort, iar eu sa vin doar la semnatul actelor! E bine si-asa.

Va multumesc inca o data pentru raspunsuri!
Răspuns la discuția Divort la notar in alt oras?!
Multumesc de raspuns!

Am fost astazi la notar si i-am expus situatia. Doamna notar s-a aratat intelegatoare, dar mi-a aratat un articol in care se specifica clar ca divortul se poate inainta in localitatea unde au avut sotii ultimul domiciliu. Am rugat-o sa se intereseze, sa citeasca printre randuri cumva, daca am putea totusi in X.
Dansa a spus ca se va interesa. Si a mai spus ca riscam sa dam banii degeaba si sa ne fie respins dosarul, daca ceva nu e in regula. Ma rog, ceva de genul.

Acum, na, ma gandesc eu ca dansa este extrem de ocupata, dat fiind faptul ca este sigurul notar din oras, asa ca m-am gandit ca daca as afla eu ceva solutii prin forumul dumneavoastra, ar fi mai usor sa i expun doamnei.

Buna ziua!

Eu si sotul meu suntem despartiti in fapt de patru ani.
El locuieste in TM, unde ne-am si casatorit, iar eu si copilul nostru - in PH, din 2009.
Vrem sa divortam la notar, amiabil. Nu avem bunuri, proprietati si alte alea de-mpartit.
Decat copilul.

Dat fiind faptul ca fetita mea este bolnava neuro-pshihic, iar deplasarea pana in TM, pentru a merge la notar, ar fi o corvoada enooorm de mare, cum sa procedez, printre ce randuri sa citesc ceva ce m-ar putea ajuta sa inaintam actele pentru divort in orasul X din PH, unde locuiesc eu si fetita mea?
Sotul meu este de acord sa vina in orasul unde locuiesc, sa depunem impreuna actele la notar, ca sa nu (ma) mai chinui (cu) fata pe drum.

Cum sa procedam? Ce hartii ne-ar putea ajuta?

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri! (sper din suflet sa fie pozitive! )
Va multumesc foarte mult pentru raspuns! :)
Buna ziua.
Tocmai am citit (din intamplare) la dumneavoastra pe site ca, incepand din data de 1 ian 2012, cei 2-3 ani de concediu de maternitate vor constitui vechime in munca.
Eu am nascut in iunie 2006, si am stat in concediu 3 ani (fetita mea are autism). Apoi am devenit angajata primariei (asistent personal).
Astazi am primt cartea de munca, si, uitandu-ma prin ea, am constatat ca in dreptul anilor 2006, 2008, 2009 scrie doar suspendat contractul de munca conform articolului respectiv.

Intrebarea mea nr 1: am dreptul sa merg la fortele de munca, cu cartea de munca in mana, si sa-i rog a-mi adauga perioada aceea de trei ani, la vechimea mea?
Intrebarea nr 2: Am sanse sa primesc ceea ce le voi cere?

Multumesc anticipat pentru raspunsuri!

Mulţumesc frumos pentru răspuns, doamnă.
Mama mea întreabă: "Se pot plăti doi ani din urmă pentru vechime? Dacă da, unde se pot plăti şi cine calculează exact cât?".

Mulţumesc anticipat.
Răspuns la discuția Pensie dupã soþ(?!)
Mulţumesc din suflet pentru răspuns. :)
Bună ziua. O cunoştinţă m-a rugat să pun pe forum o întrebare legată despre dreptul la pensie.

Prin urmare... EA are 55 de ani, este pensionară pe caz de boală şi este şi văduvă.
Are un concubin în vârstă de vreo 70 de ani, cu pensie destul de mare, puţin peste 2000 de lei, care insistă să se cunune la primărie.

Întrebarea ei este următoarea: dacă se vor căsători , iar el, Doamne, fere', moare după 5 luni, 1 an, 2 sau 3 ani de la cununie, ea, soţia, poate beneficia de pensie de pe urma lui?

Mulţumesc anticipat pentru răspuns. :)
Vă mulţumesc din suflet pentru răspuns. :)