avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 924 soluții astăzi
Forum Activitate Crispy

Activitate Crispy

Multumesc mult!

O zi buna!
Buna ziua,

as avea si eu nevoie de un sfat pt. urmatoarea situatie:
Detin un spatiu comercial, inchiriat. Chiriasul (x) a cesionat contractul sau unei alte firme (y), care, la randul ei a subinchiriat lui z.
Z nu mai poate plati chiria si paraseste spatiul, iar y nu mai poate achita la randul sau chiria daca pleaca z si vrea sa plece si el.

Care sunt pasii care trebuiesc urmati pt. a fi in regula?
Y trebuie sa rezilieze contractul de cesiune cu x si abia apoi proprietarul va trebui sa ia legatura cu x sau se poate rezilia contractul cu x pe baza contractului de cesiune incheiat intre x si y?

Multumesc.
Buna seara,

detin un spatiu comercial, inchiriat, realizand venituri din cedarea folosintei bunurilor. Am primit astazi o decizie de impunere de la CASPH, conform careia mi se spune ca am de plata o suma la FNUASS, pt. perioada 2005-2010.
Mi se pare aiurea, deoarece eu stiam ca atata timp cat realizez un venit din salarii ( din 1998) si cotizez la fnuass, nu trebuie sa mai platesc. S-a schimbat ceva in acest sens??? Iar daca am de plata, se poate considera ca datoria a fost prescrisa, atata timp cat eu am primit instiintarea dupa 6 ani???
Va rog sa ma ajutati cu un raspuns!

Multumesc si o seara buna!
Răspuns la discuția Preluare leasing de la PF la PJ
Multumesc mult! Asa voi face!
Buna ziua,

as dori ca societatea la care sunt si administrator cu cota de 50% ( diferenta de 50% ii detine sotul) sa preia leasing-ul autoturismului la care eu sunt utilizatorul. Se poate face tranzactia? Este legal?

Contractul de preluare ar trebui sa aiba vreo valoare minima?
Buna ziua,

daca am achitat impozitul auto integral in 2010, pana la data de 31.03.2010, este legal sa mi se mai perceapa un rest de plata, ca fiind "ramasita" de plata, in urma majorarii taxelor si impozitelor din luna iulie 2010???
Mentionez ca este vorba despre un autoturism cu o capacitate de 2.200 cmc.
Va multumesc.
Multumesc f. mult.
Va multumesc f. mult pt. promtitudine.
As mai avea o intrebare : Este posibil ca reprezentantul firmei X sa nu fie de gasit. In acest caz, proprietarul poate face o adresa firmei X, pt. ca aceasta sa-si comunice intentia de a continua/rezilia contractul de inchiriere, pana la o anumita data,- ex.: termen de 15 zile - si in caz de neprezentare, proprietarul are dreptul de reziliere a contractului ??? Este valabil, d.p.d.v. legal???

Va multumesc.
Buna ziua,
as avea si eu o intrebare la dvs., daca se poate sa ma ajutati :

asadar, voi expune cat mai pe scurt situatia :
in 2006 am incheiat un contract de inchiriere pt. un spatiu comercial cu firma X. In contract era stipulat ca locatorul are drept de subinchiriere, fapt pt. care, in 2007, incheie un contract de cesiune cu firma Y, in schimbul unei sume de bani.
Firma Y vrea sa incheie contractul de cesiune, deoarece nu mai poate plati chiria si doreste sa paraseasca spatiul.
As dori sa stiu, daca se poate :

1. Care sunt formalitatile ce trebuiesc indeplinite?
2. Firma X mai poate avea vreun drept asupra spatiului daca Y reziliaza contractul? Rezilierea este valabila daca se face printr-o notificare scrisa si trimisa prin posta, din partea lui Y, firmei X ???
3. Rezilierea contractului de inchiriere cu Firma X este valabila daca se face printr-o adresa catre Circa Financiara, de catre proprietarii spatiului, facandu-se referire si la notificarea firmei Y ??? Sau cum ar trebui facuta cererea de reziliere ???

In speranta ca am fost cat de cat explicita, astept un raspuns urgent din partea dvs. .

Va multumesc si va doresc o zi buna,

Cristina S.