avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1046 soluții astăzi
Forum Activitate MARTA SIMONA PETRE

Activitate MARTA SIMONA PETRE

Da, pentru ca onorariul executorului reprezinta o cheltuiala legata de executarea titlului adica a hotararii.
Inainte de va adresa executorului este bine sa va informati asupra cauzei pentru care nu mai trimite pensia de intretinere, pentru ca in situatia in care pensia este stabilita in functie de venitul realizat , iar debitorul nu mai realizeaza venituri, o poprire pe venit va fi practic imposibil de realizat.
Răspuns la discuția Studiere dosar si efectuare copie
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bineinteles ca atata vreme cat dosarul se afla la judecator in vederea redactarii sentintei , nu veti putea obtine copii din dosar, insa imediat ce dosarul va ajunge in arhiva , veti putea solicita dosarul la studiu si obtine copiile dorite.
Răspuns la discuția Partaj/Mostenire
Nu, este bunul sau propriu.
Art. 340 c.civ.
Bunurile proprii
Nu sunt bunuri comune, ci bunuri proprii ale fiecărui soţ:
a) bunurile dobândite prin moştenire legală, legat sau donaţie, cu excepţia cazului în care dispunătorul a prevăzut, în mod expres, că ele vor fi comune;
.........................................................................
Se formuleaza o cerere de indreptare a erorilor materiale intemeiata pe disp.art 442 c.proc.civ.
Art. 442
Îndreptarea hotărârii
(1) Erorile sau omisiunile cu privire la numele, calitatea şi susţinerile părţilor sau cele de calcul, precum şi orice alte erori materiale cuprinse în hotărâri sau încheieri pot fi îndreptate din oficiu ori la cerere.
(2) Instanţa se pronunţă prin încheiere dată în camera de consiliu. Părţile vor fi citate numai dacă instanţa socoteşte că este necesar ca ele să dea anumite lămuriri.
(3) În cazul hotărârilor, îndreptarea se va face în ambele exemplare ale hotărârii.

Da, se poate depune prin posta cu confirmare de primire.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Hotararile judecatoresti trebuie redactate in termen de cel mult 30 de zile de la data pronuntarii.
In cazuri temeninic motivate, termenul poate fi prelungit cu cate 30 de zile de cel mult 2 ori ( art.16 al.3-Legea 207/2018 pentru modificarea Legii nr.304/2004 privind organizarea judiciară)
Concluzionand : instanta poate amana pronuntarea de cate ori considera necesar, insa per total nu mai mult de 90 de zile de la data pronuntarii.
Daca data de 15 iulie este data stampilei de la destinatar, adica de la dvs., atunci cele 15 zile se calculeaza de la acea data, iar calculul termenului se face potrivit disp.art. 181 c.proc.civ.
Art. 181
Calculul termenelor
(1) Termenele, în afară de cazul în care legea dispune altfel, se calculează după cum urmează:
...................................................................
2. când termenul se socoteşte pe zile, nu intră în calcul ziua de la care începe să curgă termenul, nici ziua când acesta se împlineşte;
..................................................................
(2) Când ultima zi a unui termen cade într-o zi nelucrătoare, termenul se prelungeşte până în prima zi lucrătoare care urmează.
In privinta certificatului de casatorie, mergeti la starea civila si solicitati un duplicat al acestuia.
In privinta divortului nu trebuie sa va faceti probleme, atata vreme cat aveti motive intemeiate si 2 martori cu care sa probati motivele de divort.
Cheltuielile judiciare din ordonanta parchetului trebuiau achitate de dvs., pentru ca ele sunt aferente fazei de cercetare penala, pe de o parte, iar pe de alta parte ordonanta parchetului a avut ca si solutie finala renuntarea la urmarirea penala, iar conform procedurii instanta a admis cererea de confirmare formulata de procuror.
Art. 274. c.proc.pen.
(1) În caz de renunțare la urmărirea penală, condamnare, amânare a aplicării pedepsei sau renunțare la aplicarea pedepsei, inculpatul este obligat la plata cheltuielilor judiciare avansate de stat, cu excepția cheltuielilor privind avocații din oficiu și interpreții desemnați de organele judiciare, care rămân în sarcina statului.
........................................................................................................
Potrivit dispt.art.318 al.14 si 15 c.proc.pen., instanta are obligatia sa verifice legalitatea si temeinicia ordonantei de renuntare la urmarirea penala., aceste ultime cheltuieli ocazionate de aceasta procedura ramanand in sarcina statului.
Art.318 al.14 si 15 c.proc.pen.
..................................................................
(14) Judecatorul de camera preliminara hotaraste prin incheiere motivata, in camera de consiliu, cu citarea persoanelor prevazute la alin. (12), precum si cu participarea procurorului, asupra legalitatii si temeiniciei solutiei de renuntare la urmarirea penala. Neprezentarea persoanelor legal citate nu impiedica solutionarea cererii de confirmare.

(15) Judecatorul de camera preliminara verifica legalitatea si temeinicia solutiei de renuntare la urmarirea penala pe baza lucrarilor si a materialului din dosarul de urmarire penala si a inscrisurilor noi prezentate si, prin incheiere, admite sau respinge cererea de confirmare formulata de procuror. In cazul in care respinge cererea de confirmare, judecatorul de camera preliminara:
...................................................................
Concluzionand, hotararea instantei nu anuleaza ordonanta , ci o confirma.





1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Depinde in ce situatie va aflati si la care dintre cele doua parti va referiti, insa in principiu prezenta partilor la divort este obligatorie.
Exista insa si unele exceptii prevazute de textul de lege ( art.920 al.1 c.proc.civ) si anume de exemplu daca aveti calitatea de reclamanta si aveti resedinta in strainatate, puteti sa nu va prezentat personal, insa va fi necesar sa fiti reprezentata de un avocat/mandatar.
Art. 920
Prezenţa personală a părţilor
(1) În faţa instanţelor de fond, părţile se vor înfăţişa în persoană, afară numai dacă unul dintre soţi execută o pedeapsă privativă de libertate, este împiedicat de o boală gravă, este pus sub interdicţie judecătorească, are reşedinţa în străinătate sau se află într-o altă asemenea situaţie, care îl împiedică să se prezinte personal; în astfel de cazuri, cel în cauză se va putea înfăţişa prin avocat, mandatar sau, după caz, prin tutore ori curator.
..........................................................................
Daca aveti calitatea de parata si va aflati intr-o situatie similara, va puteti prezenta personal, va puteti angaja un avocat sau nu daca nu doriti.
Daca insa aveti calitatea de reclamanta si va aflati in tara, deci nu in situatia aratata mai sus, puteti divorta daca paratul nu se prezinta, insa procedura de citare sa fie legal indeplinita, urmand sa probati motivele de divort, alaturi de un avocat sau personal dupa cum optati.