avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 265 soluții astăzi
Forum Activitate gbranzoi

Activitate gbranzoi

Buna ziua, un pensionar cu pensie anticipata poate cumula pensia cu venituri din activitati independente (pfa declarate prin declaratia unica)
Regula de baza este nu se pot cumula veniturile din pensie anticipata cu venituri din salarii, dar nu sunt sigura daca poate desfasura activitate ca si persoana fizica autorizata.
Multumesc.
Buna ziua, am o cooperativa agricola tip I, pana acum stiu ca acestea sunt platitoare de impozit pe profit, primii 5 ani sunt scutite de la plata impozitului pe profit, Depune declaratia 010 cu platitor de impozit profit si depun declaratii 010 trimestrial?
Va multumesc anticipat.
Un salariat are contract de munca incheiat pe perioada nedeterminata, 8 ore/zi
si un salariu lunat brut 1600 lei. In cursul unei luni, conform pontajului lucreaza variabil 7 ore intr-o zi, 8 ore in alta, 4 ore, 5 ore, 0 ore, etc, Din pdv al salariului se calculeaza la numarul de ore lucrate.
Este corect avand in vedere ca el atat este prezent la locul de munca?
Arendatorul este tatal meu , si se pare ca acel contract nu este nici inregistrat ( nu are nici stampila de la Primarie nici de la ANAF)
Multumesc pentru raspuns, precizez arendasul este persoana fizica si a spus ca nu stie cum sa declare si ce sa faca si a cerut semnatura ca nu a oprit impozit si cass.
Arendasul are obligatia sa retina si sa vireze impozitul si cass, dar in cazul in care totusi nu o face, trebuie sa depun eu declaratia 200 pana in mai anul urmator?
In cazul unui contract de munca cu norma intreaga de 8 ore pe zi, angajatul lucreaza doar 5 ore pe zi cu salariul corespunzator celor 5 ore, angajatorul nu ii asigura de lucru pentru restul de 3 ore si nu il plateste decat pentru 5 ore . Este corect?
Am primit arenda sub forma de numerar. Am fost pus sa semnez ca nu mi s-a oprit impozit. Ce obligatie de declarare a impozitului si a cass am in acest caz?
Am intrebat asta pentru ca se spunea prin aprilie-mai 2014 : Guvernul a aprobat astazi proiectul de lege pentru întărirea disciplinei financiare privind operaţiunile de încasări şi plăţi în numerar şi pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 193/2002 privind introducerea sistemelor moderne de plată. Proiectul de lege va fi trimis Parlamentului, urmând să intre în vigoare după ce va fi votat de aleşi.
Parca am citit ca nu s-a votat dar nu eram sigura.
Multumesc.

In limita caror sume vor putea efectua firmele plati si incasari in numerar, catre si de la persoane fizice?