avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 851 soluții astăzi
Forum Activitate gori macovei

Activitate gori macovei

Buna seara.
Azi, postasul mi-a adus - de la finante - o scrisoare in care sint anuntat ca am un dosar de executare - din 29.09.2015 - prin care sint somat sa platesc 120 lei amenda de circulatie. Proces verbal din iulie 2010. Pe care mi l-au anexat si in care imi recunosc semnatura.
Ceea ce nu mai recunosc (sau nu mai sint sigur!) e ca eu nu am platit - conf. acelui PV 1/2 din amenta, adica 60 lei in 48 de ore. De cite ori am fost in situatii din astea am platit pe loc, la politist, sau in vremurile in care acestora li se ridicasera dreptul de a detine chitantier, am mers la prima posta/finante si am platit. De zgircit, ca sa ies mai ieftin!
Presupun ca si atunci, acu' 5-6 ani, am facut la fel. Dar nu mai am nici o dovada.
In schimb, vrind eu sa vad cum stau la acest capitol - daca nu am astfel de amenzi , sau de parcari ilegale de care nu stiu - am fost acu' vreun an-doi, la finantele din orasul meu, de unde am obtinut - in urma unei taxe - un certificat de cazier fiscal. Pe care l-am gasit in acesta seara. Acesta glasuie ca in 16.10.2013 "Nu are fapte inscrise in cazierul fiscal". Are vreo relevanta asta coroborat cu amenda, care era pe drumul ei, din 2010? Anaful - care azi imi trimite acesta somatie - poate fi responsabilizat ca in 2013 imi confirma oficial ca "nu are inscrise in cazierul fiscal"?
Multumesc.
Multam'!
multumesc, gasesc relevant si util raspunsul. o ultima intrebare: daca se incheie o astfel de intelegere tripartita si victima declara ca renunta la dreptul de a face plangere, nu poate ca acesta, de rea-credinta fiind, sa faca totusi plangere ulterior? o astfel de conventie e autentificata? oricum inteleg ca asa ceva stinge actiunea civila. ramasa doar cu actiunea penala, in aceasta nu se vor acorda despagubiri deloc, nu? despagubirile sunt specifice civilului. si asiguratorul se libereaza de orice obligatii prin asa o intelegere banuiesc...
intelegerea tripartita cu rca-victima si vinovat e ireversibila? victima renunta irevocabil astfel la dreptul de a depune plangere sau de a intenta actiune civila? sigur nu mai poate depune plangerea daca e in termenul de 60 de zile? multumesc frumos!
Buna, am si eu o problema. sa spunem ca am lovit o persoana cu masina pe trecerea de pietoni. viteza mica 10-15 km/h, fata accidentata s-a lovit cu capul de parbriz, care s-a crapat. a fost dusa la spital, i-au fost facute analize- tomograf, RMN, consult de medicul specialist neurolog (sau neurochirurg), iar toate analizele au concluzionat ca are o contuzie banala, fara nici un fel de alte probleme (gen fractura, subdural, etc) nici leziuni craniene interne, etc. nici alte leziuni pe corp. a fost externata dupa cateva zile, desi pretindea ca se simte rau in continuare (teatru)- pentru a obtine o despagubire grasa de la mine- 10.000 euro. acum tot suna zilnic si pune presiune pe mine sa platesc, s-a internat benefol la spitalul judetean ( ca sa mai adune zile de spitalizare), pretinde ca eu sa platesc toate cheltuielile de spitalizare si aceste "daune morale" in suma susmentionata. nu a depus plangere la politie (inca), iar datorita faptului ca nu a dat declaratie la politist, dosarul a fost inaintat la procuror, de unde urmeaza sa se intoarca pentru ca victima sa faca declaratie si sa depuna plangere sau nu. nici certificat medico-legal nu a scos. sunt la curent cu informatia ca daca in acest certificat se acorda mai putin de 10 zile de ingrijiri, fapta nu constituie infractiune.
intrebarea mea e in felul urmator: aveti idee cate zile se dau pentru asa o contuzie, unde pot gasi "tabelele" medicilor legisti, daca zilele de spitalizare influenteaza cu ceva aceste zile (daca cele la cererea victimei, dupa externarea medicului specialist au vreo valoare).
si in principiu daca aveti sugestii despre cum trebuie procedat cu aceasta negociere, care sunt momentele in care trebuie sa punctez si daca o intelegere asupra nedepunerii plangerii este obligatorie- in sensul in care stinge definitiv dreptul victimei de a face plangere. multumesc anticipat.
Rog sfatul unei persoane competente in urmatoarea speta: platesc mai mult de 4.000 ron/an pe diverse polite de asigurari una din 1998 si doua din 2001. Maturitate in 2021-2023. De la anu' s-ar putea sa mi se reduca drastic venitul. Intrebare: o fi bine sa string surubul ca sa incerc sa le platesc inca 10-15 ani sau mai bine sa le rascumpar - cam la 1/2 din cit am cotizat - si sa uit ca am asigurari?
Răspuns la discuția in cite luni ramii fara casa?
Pentru rate si penalitati. Imi comunica ca inca mai pot sa achit doar astea, peste 5 zile (cinci au trecut!) n-o sa mai pot achita decit toata suma.
Răspuns la discuția in cite luni ramii fara casa?
Multam'. Este de la Banca. Deocamdata. Asta inseamna ca voi mai primi una de la executor, nu? Apoi prima licitatie? In cit timp? Asta vreau sa stiu, care e cea mai sumbra estimare. Cit mai am de stat aici, minim?
Multumesc frumos!
Am ajuns in cele zece zile de somatie, de la banca, inainte de declansarea procedurilor de executare (n-am mai putut plati rate si dobinzi de trei luni si am ipoteca pe casa). Poate cineva sa-mi descrie pasii care vor urma, la ce sa ma astept? Cite zile mai am de stat in casa... bancii?
Multumesc!
"Tragator", "cambie", "regres"... Mult prea complicat pentru mina de neuroni care se plimba lejer pe sub teasta mea.
Daca inteleg doar atit: ca banca poate sa se foloseasca de aceste B.O. si peste ani curatindu-mi orice ban imi va intra intr-un cont personal, iar, dupa ce o sa crap putin, curatindu-le conturile si proprietatile feciorilor mei, e corect?
Inca o data va multumesc!
Sint nou pe aici; nu stiu eu ce inseamna c-am "aplaudat". Am facut-o fara ghilimele, sper sa nu mi-o luati in nume de rau. Chiar vreau sa va multumesc pentru pareri.
Cit despre acel contract de fidejusiune, n-am semnat.
Dar tot nu mi-e clar daca cunosteam ca n-o sa am bani atunci cind banca va data acele BO si le va baga la plata...
Multam'!