avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1015 soluții astăzi
Forum Activitate SEHRAZAT

Activitate SEHRAZAT

Discuție ACTE ADITIONALE
Urmare incheierii unui contract de lucrari din surse de finantare europene si contributie proprie din buget local,au aparut ulterior lucrari suplimentare indispensabile realizarii obiectivului de investitii,concretizate prin NCS-uri(1,2,3) si care vor fi decontate din bani de la bugetul local(deci se schimba sursa de finantare).
Conform prevederilor art.122 litera ,,i" din OUG 34/2006 se poate aplica procedura de negociere fara publicarea prealabila a unui anunt de participare in vederea incheierii unui act aditional (sau mai multe)cu conditia sa nu se depaseasca 50% din valoarea contractului initial.
Intrebari:
1.Este corecta incheierea mai multor acte aditionale pe masura ce apar aceste NCS-uri,respectand conditia de 50%?
2.Care este diferenta intre act aditional si contract de lucrari suplimentare(terminologie utilizata in art.122,litera ,,i")si in ce conditii se poate incheia fie aditionalul fie un contract de lucrari suplimentare.
NCS-urile sunt insotite de Dispozitia tehnica de santier si semnata de proiectant,diriginte,executant si beneficiar.
Sunt divortat de 1 an de zile,locuiesc deocamdata cu sotia in acelasi apartament .Nu intentionam sa vindem apartamentul,ci sa-l lasam fetitei noastre care este majora.Este posibil acest lucru,in conditiile in care nu am facut partajul bunurilor?
Sunt divortat de 1 an de zile,nu am facut impartirea bunurilor dupa divort,locuiesc deocamdata cu sotia in acelasi apartament si doresc sa infiintez un PFA cu sediul in apartament.Pot incheia in aceste conditii un contract de comodat intre mine ca persoana fizica si PFA?Nu intentionam sa vindem apartamentul,ci sa-l lasam fetitei noastre.Cum pot rezolva cele doua probleme?(cea cu ctr. de comodat si cu donarea apartamentului fiicei?).
Discuție PFA
Sunt angajatul unei societati comerciale cu profil constructii si doresc sa stiu daca am voie in paralel sa-mi deschid un PFA?Sunt atestat de catre MDLPL pentru dirigintie santier pe mai multe domenii si am posibilitatea sa contractez servicii de dirigintie santier pentru o serie de lucrari.
Va multumesc anticipat.
Discuție PFA
As dori sa stiu cat costa infiintarea unui PFA la Oficiul Registrul Comertului si ce obligatii fiscale am catre stat?