avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 974 soluții astăzi
Forum Activitate aprov

Activitate aprov

Cu tot respectul domnule Tudor Valeriu, dar imi permit sa va contrazic putin la zerouri.
Eu vorbeam de un salariu net de 6000 RON adica 60 mil brut, care inseamna cca 4200 adica 42 mil net care dupa parerea mea este un salariu maricel in Romania si care a cotizat de-a lungul anilor la somaj cu sume foarte mari.
Dumneavoastra faceti acei 10 % dintr-un salariu de 25 000 lei.Nu stiu la ce fel de lei va referiti.Daca e vorba de RON atunci va intreb cati romani au 250 mil/luna salariu ?
E normal ca daca am cotizat la somaj avand 250 mil salariu, sa am si un ajutor de somaj pe masura.
Daca gresiti la zerouri si va referiti la 25 mil vechi adica 2500 RON, atunci 10% din 2500 RON face exact 250 RON adica atat cat castiga o prostituata pe centura capitalei intr-o dupa amiaza ploioasa.
Mergand mai departe si adunand acesti 250 RON cu ,,baza" de 75% din minimul pe economie adica cu 450 RON , rezulta fabuloasa suma de 700 RON/luna.
Daca pentru dumneavoastra asta inseamna somaj de lux, atunci eu care am avut nu 2500 ci 6000 lei salariu sunt privilegiatul sistemului.
Sa traiti bine!
Sa inteleg ca eu daca am un salariu brut de 6000 RON si o vechime de 25 de ani voi primi 75% din 650 RON sau cat dracului este minimul pe tara, plus 10% pentru ca am vechime peste 20 de ani si apoi diminuat cu 15 % ca asa a vrut Basescu ?
Intreb asta pentru ca am vazut in primavara la televizor ceva despre somerii de lux unde era o lista cu fosti directori parca de la Romtelecom si de la ROMAVIA care primea ajutoare de somaj de zeci de mii lei noi.
Era oare numai un subiect de presa? Nu cred , pentru ca dadeau nr de dosar, nume etc.
Care sun ultimele reglementari dupa care se calculeaza cuantumul ajutorului de somaj? Exista o limita superioara pentru cei care la pierderea locului de munca au salarii mari?
Multumesc pentru raspunsurile de pana acum.
Totusi, inchid sau suspend activitatea la 30 iunie dar primesc in cont o suma facturata anterior lichidarii sau suspendarii pe data de 09 iulie. E posibil? Daca da, cum declar aceasta suma, in ce extras de cont si in ce balanta se va regasi ea?
Daca am o firma fara activitate si vreau sa nu mai platesc impozit forfetar stiu ca am doua alternative:
a - suspendare temporara (max 3 ani)
b - lichidare
Intrebarile sunt urmatoarele:
1- pt care din variantele de mai sus nu este nevoie de control de fond de la finante
2 - la care din variantele de mai sus conturile bancare raman deschise pt a mai primi eventualele plati restante (in acest caz cum declar sumele avand in vedere ca deja am suspendat resectiv lichidat firma)
3- daca eu trebuie sa fac ceva si in ceea ce priveste conturile (inchidere) in cazul celor doua variante, sau ele se inchid automat la solicitarea Registrului Comertului sau a ANAF.
Multumesc pt raspunsuri!
Am o firma de constructii din 2005 dar de cca 2 ani nu mai are activitate.Depun regulat declaratiile,balanta,bilant cu activitate zero.
Ce credeti ca e mai bine sa fac cu firma (dizolvare sau suspendare temporara), avand in vedere pe de-o parte faptul ca sunt un litigiu cu o firma pentru niste lucrari executate si poate voi primi banii, si pe de alta parte ca se tot aduna impozitul forfetar neplatit desi activiatea firmei mele nu face parte din lista activitatilor trambitate de Boc si Vladescu ca vor ramane pe forfetar ?
Pot primi sumele aflate in litigiu dupa suspendare ? Dar dupa dizolvare ?
Daca voi castiga in instanta cum pot incasa totusi banii avand in vedere ca eu pt sumele astea am platit TVA, impozit etc ?
Multumesc mult domnule Valeriu Tudor!
Un raspuns avizat,pertinent, complet ,ca dealtfel toate raspunsurile pe care le dati pe forum.
Stiam ca trebuie sa fac contract.Asta chiar ca e veche.Intrebarea mea era daca stie cineva cat trebuie sa platesc pe luna.Iar ,,micutul" sa stiti ca a modificat stagiul de cotizare de la 30 la 35 de ani.Bineinteles nu singur.A avut de partea lui si ,,marele licurici".N-am dreptate?
Sunt o persoana in prezent fara ocupatie care are deja 25 de ani stagiu de cotizare.As dori sa-mi platesc benevol CAS-ul astfel incat sa-mi completez stagiul de cotizare dupa noile baremuri ale ,,micutului Boc".
Stie cineva care este cuantumul lunar al CAS-ului ce trebuie platit? Se poate plati si in avans sau trebuie ca in fiecare luna sa merg la Directia Muncii sa stau la cozile alea interminabile?
Am o microintreprindere cu profil ,,acoperisuri si mansarde" fara activitate de vreo trei ani. Plateam un contabil care imi depunea toate decaratiile obligatorii inclusiv bilantul. Anul trecut am dus de acasa bani pentru impozitul forfetar, bani pe care i-am depus la banca si au fost virati la buget.Asta pt ca eram sunat de contabil ca am contul blocat si nu-i elibereaza banca extrasul.
De vreo trei luni, desi n-am bani in cont nu mi s-a mai blocat contul.
Eu stiu ca inca se discuta cu aplicarea noului impozit forfetar, am vazut si activitatile care pe viitor vor fi impozitate astfel.
Intrebarea e : pana se hotaraste noua formula, nu se mai percepe impozit forfetar pe vechea HG, adica la toate microintreprinderile?
Avand in vedere foamea actualului guvern parca nu-mi vine sa cred ca au suspendat vechiul inainte de a percepe noul impozit forfetar.