Se poate inregistra un contract de munca in revisal fara sa fie semnat de angajat, retroactiv? Am lucrat intre 1-30 iunie ( fix pt o luna vorbisem ), mi s-a spus verbal ca am contract ( nu am dus adev medicala).Nu mi-au dat banii inca , iar azi, dupa 10 zile imi cere adev ca sa-mi dea o parte din bani ! E normal ?
Am fost angajata legal pentru o luna de zile la un SRL-D. Dupa incheierea lunii, mi-au spus ca salariul pentru munca mea imi va fi dat in doua rate , avans si lichidare , la datele respective, 10 si 25 ale lunii. E posibil asa ceva? Eu stiam ca daca pleci ti se face lichidarea.
Nu e vorba de partaj si nici de vanzare . As vrea sa scot chiriasul de acolo , dar mai are contract de inchiriere pentru inca un an. Vreau sa stiu daca trebuie sa refac contractul de inchiriere pentru ca de semnat am semnat eu si matusa mea . Acum proprietar pe apartament sunt eu si fata mea . Daca fata mea refuza inchirierea contractului de inchiriere, pot sa-i dau afara legal?
Un apartament , trasformat in spatiu comercial este in proprietatea a doua persoane , rude. Una dintre ele face act de vanzare-cumparare pentru partea ei fiicei celei de-a doua proprietare . Intrebarea este ( tinand cont ca spatiul este inchiriat de o firma , cu reziliere contract amiabil sau pentru neplata chiriei pentru 3 luni ), daca trebuie sa se refaca contractul de inchiriere . Si daca fiica refuza sa mai inchirieze acelei firme, ce se poate intampla ? Sau daca este posibil aceasta ?
Sotul meu a avut patru copii, o fata in afara casatoriei, in tinerete, doi baieti dintr-o casatorie anterioara si o fata din actuala casatorie. La moartea lui pentru a putea face repede actele , cei trei copii au renuntat la mostenirea din partea tatalui in favoarea mea, cea de-a doua sotie. Apartamentul avut cu prima sotie este cumparat in timpul casatoriei lor , dar pe actul de proprietate este trecuta doar ea. Acum ne-am lovit de urmatoarea problema, fiind foarte bolnava prima sotie vrea sa-i faca act unuia dintre baieti , conform intelegerii intre noi. La divortul lor partajul nu a fost facut si se pare ca la intabulare s-au lovit de acest lucru . As vrea sa-mi explice cineva care este cota fiecaruia la acel apartament.
Vreau sa cumpar o camera in care a fost acum ceva timp ghena blocului ( parter ). Acolo as vrea sa deschid un magazin de tip pet shop. Ce acte si ce autorizatii imi trebuie pentru acest lucru ? Ce autorizatii imi trebuie pentru a putea deschide acest tip de spatiu comercial ? Care este minimul obligatorii de amenajari ( apa calda/rece, toaleta , ....etc) ?
Nu vreau sa va dau un sfat , dimpotriva , sunt in aceeasi situatie , doar ca eu nu am frati si as lua-o la mine ....binenteles ca in alta localitate . Tare as vrea sa stiu cum ati procedat cu apartamentul. Va multumesc din suflet. Numai cine s-a confruntat cu asa ceva poate intelege prin ce trecem . Va doresc numai bine !