Ce cod CAEN este cel mai potrivit pentru activitatea de trainer limbi străine care colaborează cu companii multinaționale? (uneori ca și contractor la centre de limbi străine), pentru inregistrare PFA?
rabina
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Pentru mine e o discuție utilă, măcar informativ (deși sper să nu mai am de-a face cu asta).
Mulțumesc pentru răspunsuri.
Ca să reiau punctual etapele:
1. declar decesul la bancă. Se blochează conturile.
( e necesară succesiunea --->>)
2. merg la bancă, cer extras de cont
3. merg la notar, cu extrasul și celelalte acte necesare
4. se fac actele de succesiune. Până în momentul în care pune sigiliul, notarul nu menționează nimic în neregulă cu extrasul de cont
5. merg cu actele la bancă, sperând să termin odată (intervenise pandemia, conturile erau blocate, unele agenții bancare erau închise)
6. la bancă: „Nu putem demara procedura, în actul de succesiune sunt menționate doar sumele, trebuie să mergeți înapoi la notar pentru un act adițional” EU: Extrasul de cont a fost eliberat de o altă agenție a aceleiași bănci. EI (banca) - ridică din umeri . Primesc
un nou extras de cont.
7. La notar se face un act adițional, care costă cât jumate din succesiune. Notarul spune că banca nu avea inițial dreptul să precizeze conturile, în primul extras. Eu mă întreb dacă notarul nu spune asta doar pentru că am greșit. Dar cine sunt eu? Doar un biet filolog care își pune întrebări despre pregătirea unora.
Ne aflăm în acest stadiu. Deci, să vă răspund la întrebare, am plătit un act adițional, dar situația nu este încă gata, mai trebuie deschise conturi la aceeași bancă pentru a fi întâi sumele în contul moștenitorilor. Nu contează că eu vreau la altă bancă. Asta e procedura.
După logica mea, ar trebui să existe o bază de date și comunicare între - subliniez - profesioniști (dar oare nu gândesc utopic? ). La fel cum ar trebui să existe între ANAF și Casa de Sănătate. Dar, cum ziceam , eu sunt filolog, poate citesc prea multă ficțiune.
Mulțumesc. Corect. Dar funcționarul bancar care a emis extrasul de cont în etapa I nu avea obligația să știe asta sau nu avea voie să treacă și conturile?
După decesul tatălui și demararea procedurii de succesiune a fost necesar să predau notarului un extras de cont cu informațiile bancare, eliberat de banca la care era decedatul și unde conturile fuseseră blocate în urma decesului.
S-au făcut actele necesare la notar, m-am dus cu ele la bancă pentru deblocarea conturilor, iar acolo mi s-a spus că departamentul juridic are nevoie de încă un act adițional de la notar, care să specifice și conturile efectiv, nu doar sumele din conturi.
Asta a însemnat un alt extras de cont, un act adițional, deci alți bani și nu puțini.
Întrebare:
1. A cui era obligația de a observa din start necesitatea precizării conturilor? A notarului înainte de a demara procedurile sau a funcționarului bancar?
1. Ce tip de extras CF al apartamentului este necesar pentru succesiune ?
2. Îl pot obține personal, online & contra cost, sau este obligatorie intervenția notarului?
3. Cât de recent trebuie să fie extrasul CF pentru a fi valabil la încheierea succesiunii?