avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi
Forum Activitate mary_luk

Activitate mary_luk

Vreau sa vand un autovehicul la care am deschis anul trecut actiune in instanta pentru recuperarea taxei (care in 2010 , la prima inmatriculare a fost de 3860 lei),procesul fiind in curs de desfasurare, iar acum facand actele de vanzare cumparare cu clientul , la politie , la inmatriculari , m-i s-a cerut sa aduc de la ANAF o adeverinta din care sa reiese ca nu am recuperat taxa in instanta si nici nu sunt in proces ptr. recuperarea taxei , si m-i s-a spus ca in cazul in care am recuperat-o clientul meu va plati noua taxa (care acum ,dupa calculatorul 2012 este de 6502 lei )iar in cazul in care sunt in proces v-a trebui sa renunt , altfel nu voi putea vinde masina pana la finalizarea procesului X-(#-o.
Va rog , daca puteti sa-mi spuneti exact art de lege care cere procedura asta , deoarece nu este corect sa m-i se ingradeasca dreptul de a-mi vinde masina in timpul procesului in cazul in care nu vreau sa renunt , ba mai mult aceasta masina s-ar fi putut vinde deja de cateva ori .M-i se pare o discriminare mai mare decat s-a facut pana acum si o mare bataie de joc si o mare aberatie daca intr-adevar exista si o lege in sensul asta#-o
Va rog sa-mi dati un raspuns si un sfat ,ca sunt complet in ceata , nu mai inteleg nimic:(:(:(
Va multumesc!
Va rog daca puteti sa ma ajutati cu un raspuns....Sunt casiera proaspat angajata la un supermarket si intr-o luna , de cand m-am angajat , am iesit odata cu 2,5 lei pe minus care m-i s-au cerut din buzunarul meu si pe care i-am achitat, si ieri am iesit din nou pe minus cu 7,43 lei si m-i s-au cerut 8 lei pe care i-am achitat si am cerut sa mi se dea o chitanta sau un bon prin care sa m-i se justifice minusul si banii achitati din buzunarul meu.Cand am spus sa se acopere din plusurile pe care le-am facut pana acum , m-i s-a spus ca plusurile se inregistreaza iar minusurile se platesc, i-am rugat sa imi traga din salar minusurile de acum inainte si m-i s-a spus ca n-au voie sa-mi traga din salar, si nici chitanta sau bon nu imi pot da pe bani ci va trebui sa-i aduc a doua zi de acasa.
Nu stiu daca asa cum procedeaza angajatorul este corect si de aceea va rog daca ma puteti lamuri in aceasta privinta...
Mai mentionez ca la angajare n-i s-a tinut un curs de trei zile unde ne-au invatat ca tre sa rotunjim restul in favoarea clientului , ori daca am mai si rotunji in favoarea clientului , cred ca tot salariul ar trebui sa-i ramana angajatorului
Cum ar trebui sa procedez sa fiu tot timpul pe plus asa cum m-i se cere (probabil sa-i mai ciupesc pe clienti din rest) X-(
Unul dintre sefi m-ia spus ca plusurile acopera minusurile ,dar se pare ca nu e asa.

Va rog sa-mi spuneti daca aceasta practica este legala
Detin un teren concesionat de la primarie pe care am inceput construirea unei case.
As dori sa stiu daca pot inainta actele de cumparare a terenului chiar daca casa nu este finalizata ptr. ca am inteles ca legea da posibilitatea de a putea cumpara terenul chiar daca e doar fundatia turnata, dar nu sunt sigura daca e asa .Va rog daca aveti cunostinta ca am posibilitatea legala sa pot cumpara terenul sa-mi spuneti in baza carei legi si ce acte trebuie sa pregatesc in sensul acesta deoarece Primaria spune ca nu se poate cumpara doar daca e finalizata constructia .Va rog sa ma ajutati cu un raspuns .Va multumesc! M
Deci , sa inteleg ca administratorul judiciar NU are nici o obligatie legala fata de creditori??? si nici altcineva??
Si atunci cum aflam noi creditorii care suntem la sute de km distanta de tribunalul la care se judeca insolventa ,ce decizii ia judecatorul sindic impreuna cu administratorul judiciar daca nimeni nu are datoria sa ne anunte .....???Trebuie sa ne deplasam personal sa verificam dosarul??? Nici macar nu stim cand trebuie sa-l verificam ,cand a aparut ceva nou in dosar ,daca chiar am avea posibilitatea sa ne deplasam .
Administratorul judiciar chiar nu are nici o datorie legala fata de creditori???
Adica ,noi , CREDITORII , dupa ce ca ramanem pagubiti de anumite sume de bani nici nu putem fi anuntati ce se intampla cu debitoarea care si-a batut joc de noi??
Tot noi trebuie sa cheltuim alti bani , sa ne punem avocati care sa verifice dosarul , sau sa ne deplasam sute de km doar sa vedem cum sunt inghititi banii nostri ,fara ca nimeni sa ne dea vreo explicatie???
Asta e o lege care isi bate joc de noi si ii ajuta pe TEPARI sa traga alte tepe, pentru ca e adevarat ca unele firme intra in incapacitate de plata ,dar MAJORITATEA intra intentionat ca sa traga tepe altor firme si statului ....
Sunt creditor la o SC aflata in insolventa , m-am inscris la masa credala ,am participat la Adunarea creditorilor si de atunci nu mai stiu nimic despre aceasta SC,desi administratorul judiciar ne-a promis ca ne va instiinta postal despre toate lucrarile dosarului de insolventa ,SC mea fiind din alt judet ,la 200 km fata de debitoare.As dori sa-mi spuneti daca este de datoria administratorului judiciar sa ne informeze pe noi , creditorii, despre cum decurg lucrarile dosarului de insolventa si ce alte datorii legale are fata de creditori.Sau nu are nici o obligatie legala fata de creditori asa cum spune dumnealui, si trebuie sa verificam singuri la tribunal dosarul???
Va multumesc mult daca puteti sa ma lamuriti in aceasta problema!
Cu respect ,M.L.
Sunt creditor la o SC aflata in insolventa pe care am chemat-o in judecata la doua saptamani dupa ce i s-a admis cererea de insolventa, eu neavand cunostinta de acest lucru .Am de recuperat o suma importanta de la aceasta SC , care dateaza di mai 2009 si as dori sa stiu daca chemarea mea in judecata mai are vreun rost, respectiv sentinta care se va da , in conditiile in care aceasta SC a inceput procedurile de insolventa.Mentionez ca m-am inscris si la masa credala si in paralel continua si procesul in instanta la care debitoarea inca nu s-a prezentat desi s-au dat doua termene. As mai dori sa stiu daca este necesar pentru mine sa ma prezint la Adunarea creditorilor, deoarece am vorbit cu admn. judiciar si mi-a zis ca nu prea se merita pentru 20 minute , sa fac o distanta de peste 200 km si ca sanse prea mari sa-mi recuperez creanta nu am. Va rog mult sa-mi dati un raspuns si va multumesc . cu respect